«Τα λύτρα» του Πάνου Αμυρά έρχονται στα Γιάννενα

on .

lutra

• Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Πάνου Αμυρά, διευθυντή της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», με τίτλο «Τα λύτρα» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου, ώρα 19:30 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο πρ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης, η νομικός και ποιήτρια Πηνελόπη Μαρνέλη και ο ίδιος ο συγγραφέας. Θα προλογίσει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εκδόσεις «Διόπτρα» και ο Δήμος Ιωαννιτών.
Το βιβλίο
Σεπτέμβριος 1943. Οι πρώτες φλόγες του Εμφυλίου τυλίγουν τη χώρα. Υπό μυστηριώδεις συνθήκες εξαφανίζονται η εξάχρονη κόρη Γερμανού ανώτατου διπλωμάτη και ο πεντάχρονος γιος της Ελληνίδας υπηρέτριάς του. Η Αθήνα συνταράσσεται από τη διπλή απαγωγή.
Ο υπαστυνόμος Νίκος Αγραφιώτης, που έχει επιστρέψει στην Ελλάδα με νέα ταυτότητα και διαλυμένη ζωή, αναλαμβάνει μια αποστολή που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία των επιχειρήσεων των Συμμάχων στη Μεσόγειο. Τα σχέδιά του, όμως, θα ανατραπούν με δραματικό τρόπο, καθώς θα υποχρεωθεί να διεισδύσει στα άδυτα της Ειδικής Ασφάλειας για να εξαρθρώσει κυκλώματα προδοτών και να εξιχνιάσει την υπόθεση απαγωγής των παιδιών.
Με τη βοήθεια μιας γυναίκας, ο Αγραφιώτης θα συνδεθεί με μυστικές πατριωτικές οργανώσεις της Αθήνας, θα περιπλανηθεί στα βουνά του Εμφυλίου και θα προσπαθήσει να μείνει αλώβητος μέσα στη «φωλιά του κακού» για να σώσει ανθρώπινες ζωές χωρίς να χάσει την ψυχή του.
Ο συγγραφέας
Ο Πάνος Αμυράς γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ, αλλά γρήγορα στράφηκε στη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε την καριέρα του από την οικονομική εφημερίδα «Εξπρές». Το 1994 εντάχθηκε στο δημοσιογραφικό δυναμικό του «Ελεύθερου Τύπου», ενώ από το 2011 έχει αναλάβει τη διεύθυνση της εφημερίδας. Έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ (Α΄ Πρόγραμμα) και στον ραδιοφωνικό σταθμό City FM. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Το 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Διόπτρα» το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Ο λιμός», με ήρωα τον Νίκο Αγραφιώτη.

Web Baner Antigoni