Επιτυχημένες οι διήμερες εκδηλώσεις στα Γιάννενα των εφημερίδων «ΒΗΜΑ» και «ΝΕΑ»

on .

MHTROPOLITHS DHMHTRIOS BELLA

• Θετικός ήταν ο απολογισμός των διήμερων εκδηλώσεων που διοργάνωσαν «ΤΟ ΒΗΜΑ», «ΤΑ ΝΕΑ», τα ηλεκτρονικά μέσα in.gr, tovima.gr, tanea.gr και ο τηλεοπτικός σταθμός ONE Channel στα Γιάννενα, όπου εκπρόσωποι του πολιτικού, ακαδημαϊκού αλλά και επιχειρηματικού κόσμου συζήτησαν για την εμβληματική Ηπειρωτική ευποιία, αλλά ταυτόχρονα αναζήτησαν και σύγχρονες μεθόδους σύνδεσης των τοπικών παραγωγών με την αγορά.
Εκπρόσωποι των δυο ιστορικών αθηναϊκών εφημερίδων επισκέφθηκαν την Ανώτατη Εκκλησιαστική Σχολή Βελλάς και συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο και αναπληρωτή καθηγητή Χριστιανικής και Βυζαντινής Αρχαιολογίας, με τον υποδιευθυντή του πρότυπου Γυμνασίου της ιστορικής Ζωσιμαίας Σχολής κ. Ιωάννη Ζωγάκη, την υποδιευθύντρια του 2ου Λυκείου Ιωαννίνων κυρία Μαρία Χαριζάνη, καθώς και καθηγητές και μαθητές του σχολείου, με τους οποίους και συζήτησαν τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής, αλλά και τις καινοτομίες που την κάνουν να ξεχωρίζει.
Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, όπως ήδη έγραψε ο «Π.Λ.» σε μια σπουδαία συνάντηση με θέμα: «Οι Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων – Ο προεπαναστατικός διαφωτισμός και ο Ηπειρωτικός Ευεργετισμός» παρουσιάστηκε το ιστορικό πλαίσιο και η προσφορά των μεγάλων ευεργετών και των σχολών που ίδρυσαν στην περιοχή διατηρώντας ζωντανή την ελληνική Παιδεία στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Μάλιστα αυτή την Κυριακή 17 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει ως ειδικό αφιέρωμα μόνο στην Περιφέρεια της Ηπείρου με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» η ανατύπωση της έκδοσης του 1930 «Τα Γιάννενα κι η Νεοελληνική Αναγέννηση (1648-1820)» του Φάνη Μιχαλόπουλου.
Την δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων σε μια συνάντηση με θέμα «re-growth: Επιχειρηματικότητα, Τεχνολογία, Startup» τοπικοί φορείς, νέοι εκπρόσωποι νεοφυών επιχειρήσεων, αλλά και καθηγητές πανεπιστημίου μίλησαν για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο οποίος μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου, την καλλιέργεια και επεξεργασία αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, τα προϊόντα ΠΟΠ και τον τουρισμό.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αρχισυντάκτης Οικονομικού της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» Ζώης Τσώλης και ο δημοσιογράφος Οικονομικού, Ντίνος Σιωμόπουλος, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης έκανε ο εκδότης Ιωάννης Διονάτος.