Στην Αγγλία παρουσιάστηκαν τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

on .

DODONH THEATRO

• Η «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, που αποτελεί το κορυφαίο προϊόν πολιτιστικού τουρισμού της Ελλάδας, παρουσιάστηκε σε Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού WTM του Λονδίνου.
Πρόκειται για την γνωστή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Υπουργείου Πολιτισμού, που με την αρωγή του Σωματείου «Διάζωμα» εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. (2014 - 2020) ως Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, με προϋπολογισμό 37.000.000 ευρώ. Στο Λονδίνο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο παράλληλης εκδήλωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, σε tour operators και δημοσιογράφους από τον Ευδόκιμο Φρέγκογλου, Υπεύθυνο προγραμμάτων του Σωματείου «Διάζωμα», και την Γεωργία Κιτσάκη, Project Manager της «Πολιτιστικής Διαδρομής».
Η Περιφερειακή Σύμβουλος Παναγιώτα Ναβρόζογλου χαιρέτισε την εκδήλωση, μεταφέροντας το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, «για την Ήπειρο, ως προορισμό και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, με πλούσιο πολιτιστικό και περιβαλλοντικό απόθεμα», ενώ απηύθυνε και πρόσκληση στους συμμετέχοντες να επισκεφθούν την Περιφέρειά μας.

Έντονο το ενδιαφέρον
Καθ' όλη την διάρκεια της Έκθεσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποίησαν συναντήσεις Β2Β με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και bloggers, μεγάλων πρακτορείων, δημοσιογραφικών οργανισμών και διαδικτυακών μέσων από πολλές χώρες. Στις συναντήσεις διαπιστώθηκε ουσιαστικό ενδιαφέρον για ειδικές μορφές τουρισμού όπως: περιπατητικός, συνεδριακός, αθλητικός, πολιτιστικός κ.ά.
Τα μέλη της αποστολής της Περιφέρειας Ηπείρου, προέβαλαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ηπείρου, τον τέλειο συνδυασμό ορεινού και θαλάσσιου τουρισμού, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, το περιβάλλον, την γαστρονομία της περιοχής, τα μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και την πολιτιστική κληρονομιά.

Με πολλές δυνατότητες
Έμφαση δόθηκε επίσης στις δυνατότητες που προσφέρει η Εγνατία και η Ιόνια Οδός, τα Αεροδρόμια Ακτίου και Ιωαννίνων μέσω πτήσεων τσάρτερ, με την προϋπόθεση της κατάλληλης οργάνωσης και δραστηριοποίησης των επιχειρηματιών του κλάδου προκειμένου να διαμορφωθούν ελκυστικά πακέτα τουρισμού.
«Η Ήπειρος είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, παραδόσεων και ενός μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος. Κάθε επισκέπτης μπορεί να ζήσει μια άνευ προηγουμένου εμπειρία, γνωρίζοντας τα πολιτιστικά μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, μονοπάτια πεζοπορίας, απολαμβάνοντας αξιοθαύμαστα τοπία σε μοναδικά χρώματα και δοκιμάζοντας τοπικά ποιοτικά προϊόντα που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ταξιδευτές», ανέφερε η Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, Ιουλία Μαρκούλα.

* * *
Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μαζί με την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και τον γενικό γραμματέα του οργανισμού Δημήτρη Φραγκάκη.
Ο Υπουργός χαρακτήρισε την Ήπειρο ως μια περιοχή με πολλές δυνατότητες στην ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού, αναφέροντας πως το Υπουργείο Τουρισμού έχει στις προτεραιότητές του τη βέλτιστη αξιοποίηση του πλούσιου τουριστικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.