Εκδήλωση – φόρος τιμής στην Ηπειρωτική ευποιία

on .

ZOSIMAIA SXOLH

Εκδήλωση - ομιλία με θέμα «Οι Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων – Ο Προεπαναστατικός Διαφωτισμός και ο Ηπειρώτικος Ευεργετισμός» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα, ώρα 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων. Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εφημερίδες «Το Βήμα», «ΤΑ ΝΕΑ» και ο Δήμος Ιωαννιτών.
Με στόχο την ανάδειξη της ηπειρωτικής ευποιίας, οι δύο εφημερίδες ανατυπώνουν την ιστορική έκδοση του 1930 «Τα Γιάννενα κι’ η Νεοελληνική Αναγέννηση (1648-1820)», η οποία θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Θα ακολουθήσει ομιλία του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Για τις «Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων» και τον «Προεπαναστατικό Διαφωτισμό και τον Ηπειρώτικο Ευεργετισμό» θα μιλήσουν ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Δ. Καψάλης και η προϊσταμένη Διεύθυνσης της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων Βάγια Οικονομίδη. Θα προλογίσει και θα συντονίσει ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα», Αντώνης Καρακούσης.