Ισραηλινοί αρχαιολόγοι στην πόλη των Ιωαννίνων

on .

dimotiko

• Στην πόλη των Ιωαννίνων, βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα, αποστολή αρχαιολόγων από το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο του Τελ Αβίβ, προκειμένου να θαυμάσουν τα μνημεία της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Η αποστολή, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Peter Stepansky, στο πλαίσιο της αρχαιολογικού ενδιαφέροντος επίσκεψης βρέθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου τα μέλη της υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Στην αποστολή, συμμετέχει και ο Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Χάιφας Arthur Segal, ο οποίος δώρισε στον Δήμαρχο δύο βιβλία από την ανασκαφή του στο Τελ Αβίβ και συγκεκριμένα σε περιοχή πάνω από τη λίμνη της Γαλιλαίας. Ο Δήμαρχος καλωσόρισε την αποστολή και στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων και στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της. Αξίζει να αναφερθεί, ότι η αποστολή από το Τελ Αβίβ επισκέφθηκε όλα τα μνημεία της Ηπείρου, με τους αρχαιολόγους να δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής.