Τα μνημεία των Μελισσουργών μετά τον σεισμό του 1967

on .

melisourgi

• Φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Μελισσουργοί. Τα μνημεία… μετά το σεισμό του 1967 (μέσα από το φακό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Άρτας)» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελισσουργιωτών «Αϊ Μάρκος».
Η παρουσίαση της έκθεσης και των δραστηριοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας στην περιοχή των Μελισσουργών θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Παρασκευή πριν από την τέλεση του εσπερινού στο εκκλησάκι Κοσμά του Αιτωλού στους Μελισσουργούς.
Στο πλαίσιό της παρουσιάζονται ανέκδοτες φωτογραφίες των εκκλησιαστικών μνημείων πριν από τον σεισμό που έπληξε τους Μελισσουργούς και τη γύρω περιοχή το 1967, και αποτύπωσε ο φακός της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Οι λήψεις αυτές αποτελούν σήμερα τους μοναδικούς μάρτυρες για την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση των ναών πριν από την καταστροφή, ειδικότερα για εκείνους που ο εγκέλαδος κατέστρεψε ολοσχερώς, όπως ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου.
Για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της έκθεσης συνεργάστηκαν από την πλευρά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, η Προϊσταμένη Δρ Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου, ο αρχαιολόγος Άρης Βάσιος και η αρχιτέκτων Ανθή Αναγνώστου, και από την πλευρά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσουργιωτών «Αϊ Μάρκος» η Πρόεδρος κ. Λαμπρινή Σταμούλη, ο κ. Άγγελος Μπούγας και ο εφημέριος του οικισμού π. Γεώργιος Καρακίτσιος.