Εκδηλώσεις στην Ήπειρο υπό το φως του φεγγαριού

on .

PANSELHNOS ITS KALE2

PANSELHNOS ITS KALE2

• Με διάφορες εκδηλώσεις, που θα κορυφωθούν την Δευτέρα, 19 Αυγούστου θα εορταστεί σε όλη την Ήπειρο και φέτος η Πανσέληνος του Αυγούστου. Μια βραδιά που έχει συνδεθεί με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, τα οποία ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό, με δωρεάν μάλιστα είσοδο.
Η αρχή θα γίνει σήμερα, Τρίτη στον Δήμο Ζίτσας με την μοναδική συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης Μ. Γαρδικίου, στο λόφο «Καστρί». Η γνωστή ερμηνεύτρια μαζί με τους Boğaz Μusique που τη συνοδεύουν το φετινό καλοκαίρι, θα παρουσιάσουν στο κοινό μια ολοκαίνουργια παράσταση με τίτλο «Κορίτσι και Γυναίκα», που έχει επιμεληθεί τόσο καλλιτεχνικά όσο και στην επιλογή των τραγουδιών η Δήμητρα Γαλάνη. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από 20:00 έως 24:00.
Αύριο, Τετάρτη σειρά παίρνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών που υποδέχεται στο μαγευτικό Ιτς Καλέ (9 μ.μ.) το αυγουστιάτικο φεγγάρι με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια. Συμμετέχουν ο Δημήτρης Υφαντής και η Αγγελική Τουμπανάκη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Μεθαύριο, Πέμπτη (9 μ.μ.) στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης θα πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος θα παρουσιάσει τα πιο όμορφα και δημοφιλή τραγούδια του, σε ονειρικές ενορχηστρώσεις. Τραγουδούν οι Πάνος Παπαϊωάννου, Βερόνικα Δαβάκη και Γιώργος Φλωράκης.

Στην υπόλοιπη Ήπειρο
 Στον αρχαιολογικό χώρο Ελέας έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, 18 Αυγούστου μουσική εκδήλωση με τη Χορωδία του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου». Ώρα έναρξης: 9 μ.μ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου. Ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι ανοιχτός για το κοινό μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
 Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 19 Αυγούστου (9 μ.μ.) μουσική εκδήλωση με τίτλο «Υπό το σεληνόφως…». Ο χώρος του Μουσείου με τη μόνιμη και τις περιοδικές εκθέσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 20:00 έως και τις 24:00.

***
 Μεθαύριο, Πέμπτη ανοικτά για το κοινό θα παραμείνουν (από 8 το βράδυ έως 12 τα μεσάνυχτα) το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και ο Αρχαιολογικός Χώρος Νεκρομαντείου. Η μόνιμη έκθεση και το αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8 μέχρι τις 11 μ.μ..