Το τάβλι» στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης

on .

tavli

• Την κωμωδία του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το τάβλι», σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης σε καλοκαιρινή περιοδεία. Η παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, θ’ ανέβει και στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης την Πέμπτη, 1 Αυγούστου και ώρα 9.15 μ.μ.
Πρόκειται για μια κωμωδία χαρακτήρων, που αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να πιάσει την καλή».
Ο Φώντας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) και ο Κόλιας (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) δυο φίλοι και κουνιάδοι, κάθονται ένα ζεστό αυγουστιάτικο απόγευμα μετά από ένα μεσημεριανό ύπνο, την ώρα του ιερού απογευματινού καφέ στη βεράντα τους και συζητούν πως θα πιάσουν την καλή και θα γλυτώσουν από τη φτώχεια τους.
Το σχέδιο «όπως πάντα» καλά οργανωμένο και σίγουρο, μας δείχνει όλο το νεοελληνικό όνειρο που πλάθεται από ευτελή υλικά. Οι δυο ήρωες, ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας και ο Κόλιας πρώην αντιστασιακός και νυν λαχειοπώλης, ονειρεύονται να στήσουν μαζί μια κομπίνα, με στόχο τα μεγάλα κέρδη και την είσοδο στην υψηλή κοινωνία. Δύο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί συνάμα, συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας.
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ και 10 ευρώ (φοιτητικό-άνεργοι – ΑΜΕΑ) Προπώληση εισιτηρίων: VIVA.GR

Web Baner Antigoni