Το 10ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης»

on .

MOYSEIO PAPAGIANNH

• Το 10ο Συμπόσιο Γλυπτικής διοργανώνουν στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο Ελληνικό Ιωαννίνων από 17 Αυγούστου ως 7 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Β. Τζουμέρκων, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» και ο Όμιλος Φίλων του Μουσείου.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Βασίλης Βασίλη, Altin Paceli, Luca Zupelli, Fatos Shuli, Βασίλης Γκεσούλης, Θεόδωρος Παπαγιάννης, Ιορδάνης Ποιμενίδης.
Και παράλληλες εκδηλώσεις
-  Σάββατο 17 Αυγούστου:
-Στις 6.30 μ.μ.: Λαϊκός αγώνας δρόμου, από το Μοναστήρι της Τσούκας ως το Μουσείο, με την επιμέλεια του προπονητή Γιάννη Δημ. Οικονόμου.
-Στις 8.30 μ.μ.: Ομιλία κ. Ελευθέριου Γείτονα, με θέμα: «Προτάσεις για την ανάπτυξη της Ηπείρου»
Τραγούδι με το πολυφωνικό συγκρότημα του Βαγγέλη Κώτσου.
- Κυριακή 18 Αυγούστου
-Στις 8.30 μ.μ.: Ρεσιτάλ πιάνου και βιολιού από την κ. Δήμητρα Μαντζουράτου, τον Δημ. Σέντση και την κ. Καλλιόπη Ρήγου. Στο ρεπερτόριο συμπεριλαμβάνονται και έργα του Δημήτρη Δραγατάκη.
- Τετάρτη 21 Αυγούστου
-Στις 8.30 μ.μ.: Προβολή παράστασης σε βίντεο, του θεατρικού έργου «Ταρτούφος» του Μολιέρου (Σκηνοθεσία: Αγαμέμνων Χαρίτων), με την επιμέλεια του κ. Ναπολέοντα Ροντογιάννη.
- Πέμπτη 22 Αυγούστου
-Στις 8.30 μ.μ.: Αφήγηση παραμυθιών από τον κ. Δημήτρη Αβούρη και παράσταση καραγκιόζη από τον κ. Απόστολο Δομτζίδη του Θιάσου Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη».
- Σάββατο 24 Αυγούστου
-Στις 8.30 μ.μ.: Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του κ. Νίκου Παπακώστα «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων».
- Κυριακή 25 Αυγούστου
-Στις 8.30 μ.μ.: «Μουσικές από τον κινηματογράφο», με τους κ. Κώστα Λεοντάρη βιολί, Σοφία Πατσιούρα ακορντεόν και Φένια Τσαρσιρλή πιάνο.
- Τετάρτη 28 Αυγούστου
-Στις 8.30 μ.μ.: Ομιλία του φιλολόγου κ. Σπύρου Εργολάβου και προβολή ντοκιμαντέρ, για τους Ηπειρώτες Εθνικούς Ευεργέτες.
- Σάββατο 31 Αυγούστου
-Στις 8.30 μ.μ.: Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο ‘’ΟΒΙΔΙΑΝΑ’’, από τους κ.κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη, καθηγητή Διοικ. Επιστήμης του ΕΚΠΑ και τον Θεόδωρο Παπαγιάννη, γλύπτη.
-Στις 9.30 μ.μ.: Αφιέρωμα στην εφημερίδα «Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ», παρουσίαση της μελέτης της Εβίτας Θεοχάρη και βράβευση του κ. Βασίλη Παπαϊωάννου για τη συμβολή του στην έκδοση της εφημερίδας.
- Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου
-Στις 8.30 μ.μ.: Ρεσιτάλ κιθάρας από τον κ. Κων/νο Βρέλλη με έργα κλασικού ρεπερτορίου, στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου.
- Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου
-Στις 8.30 μ.μ.: Θεατρική παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Ηπείρου.
- Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου
-Στις 8.30 μ.μ.: Παρουσίαση βιβλίου και ομιλία του καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Βασίλη Νιτσιάκου με θέμα: «Κοινωνικές οικονομίες μικρής κλίμακας στην Ήπειρο».
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις.