Στις 3 Ιουλίου ανοίγει η αυλαία του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δωδώνης

on .

DODONI

• Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δωδώνης, μία διοργάνωση που κατόρθωσε να αποκτήσει διεθνείς διαστάσεις με συνεργασίες σημαντικών φορέων του εξωτερικού και να αναδείξει την οικουμενικότητα του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης, «το Διεθνές Φεστιβάλ Δωδώνης αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία της παρούσας Δημοτικής Αρχής που αποσκοπεί στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Μέσω της παγίωσης κι αναβάθμισής του παραμένουμε συνεπείς στην προσπάθειά μας για ενίσχυση της εξωστρέφειας του Δήμου Δωδώνης και για προβολή όλων των σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος, μέσα από καλλιτεχνικές κι επιστημονικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου».
Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δωδώνης θα ξεκινήσει στις 3 Ιουλίου με τη Sofia Sinfonietta: 24 μουσικοί και σολίστες, μαζί με 2 λυρικούς τραγουδιστές, θα παρουσιάσουν γνωστά έργα της κλασσικής σκηνής και άριες των Χαίντελ και Μότσαρτ.
Στις 6 και 7 Ιουλίου θα ακολουθήσει το Ομαδικοαναλυτικό Συμπόσιο Αρχαίας Δωδώνης, ενώ στις 12 και 13 Ιουλίου το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει την «Ορέστεια», τη μοναδική σωζόμενη τριλογία του αρχαίου ελληνικού δράματος σε δύο συνεχόμενες παραστάσεις. Στις 25 Ιουλίου η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα παρουσιάσει ένα Μουσικο-Θεατρικό αναλόγιο, με τίτλο «Ρέκβιεμ στο Μεγάλο Πόλεμο», ενώ στις 1 Αυγούστου ακολουθεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με την κωμωδία του Δημήτρη Κεχαΐδη, «Το Τάβλι». Τέλος, στις 15 Αυγούστου ο Δημήτρης Παπαδημητρίου θα παρουσιάσει τα πιο όμορφα και δημοφιλή τραγούδια του.