DEREE: Σπουδές στην Ελλάδα σαν να είσαι… στο εξωτερικό!

on .

DEREE AMERIKANIKO KOLEGIO KTIRIO

• Οι νέοι Γιαννιώτες που ετοιμάζονται για τριτοβάθμιες σπουδές δεν έχουν στη διάθεσή τους μόνο τις δύο κλασικές επιλογές, δηλαδή το να περάσουν, δίνοντας Πανελλαδικές, σε κάποιο ΑΕΙ της χώρας ή το να φύγουν στο εξωτερικό. Υπάρχει και μία τρίτη επιλογή που ουσιαστικά συνδυάζει τις δύο πρώτες.
Ο λόγος για το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος το οποίο μπορούν να γνωρίσουν από κοντά οι ενδιαφερόμενοι καθώς το ερχόμενο Σάββατο έρχεται στα Γιάννενα με τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές προτάσεις στις αποσκευές του. Για όσα προσφέρει το Deree στους σπουδαστές του μίλησε στον «Π.Λ.» η κ. Λούση Κανατσούλη, Dean of Enrollment and Students, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, η οποία εξηγεί γιατί το να σπουδάσει κανείς σ’ αυτό αποτελεί μία από τις πιο σωστές αποφάσεις που θα πάρει ποτέ!

KANATSOYLH LOYSH DEREE AMERIKANIKO KOLEGIOΗ συνέντευξη
• Στο δίλημμα των νέων των Ιωαννίνων να δώσουν Πανελλήνιες ή να φύγουν για σπουδές στο εξωτερικό τι συμβουλεύετε;
-Να έρθουν στην εκδήλωση του Deree, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου. Και ύστερα, να επισκεφθούν το campus του Deree για να το γνωρίσουν από κοντά. Εκεί θα καταλάβουν γιατί το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, στο οποίο ανήκει το Deree, υπερέχει και με διαφορά έναντι πολλών άλλων επιλογών, αφού συνδυάζει κάτι μοναδικό: την αίσθηση ότι σπουδάζεις στο εξωτερικό ενώ βρίσκεσαι στη χώρα σου!

• Τι ακριβώς σημαίνει να σπουδάζεις σε διεθνές περιβάλλον;
-Σημαίνει να σπουδάζεις μαζί με περισσότερους από 3.500 χιλιάδες φοιτητές που προέρχονται από ένα σύνολο 72 χωρών! Ανάμεσά τους είναι παιδιά από την Αμερική, την Αίγυπτο, τη Χιλή, τη Μάλτα, το Λίβανο και άλλες χώρες, τα οποία έχουν επιλέξει συγκεκριμένα το Deree για τις προπτυχιακές (και μεταπτυχιακές) σπουδές τους. Aν προσθέσετε το γεγονός ότι το εκπαιδευτικό σύστημα που ακολουθεί το Κολλέγιο είναι το αμερικανικό, η γλώσσα διδασκαλίας αποκλειστικά τα αγγλικά, ενώ αρκετοί από τους καθηγητές προέρχονται από άλλες χώρες, θα καταλάβετε ότι πρόκειται για ένα αυθεντικά πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

• Πείτε μας σχετικά με το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα και το πώς ωφελούνται οι φοιτητές από αυτό…
-Το αμερικανικό μοντέλο εκπαίδευσης είναι εξ ολοκλήρου εστιασμένο στον φοιτητή και στη σφαιρική διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Αυτό σημαίνει ότι φροντίζουμε να δώσουμε στα παιδιά όλες τις ευκαιρίες που θα τους βοηθήσουν να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους, να αποκτήσουν δεξιότητες που δεν φαντάζονταν ότι διέθεταν, να «πλάσουν» τον μελλοντικό τους εαυτό και μία ζωή που τους προσφέρει ηθικές, ψυχικές και υλικές ικανοποιήσεις. Αυτό συμβαίνει μέσα και έξω από την τάξη, με φοίτηση για κάποιο διάστημα στο εξωτερικό, με τη δυνατότητα για πρακτική άσκηση σε πολυεθνικούς κολοσσούς σε όλες τις ηπείρους, με μία πλούσια φοιτητική ζωή που περιλαμβάνει δραστηριοποίηση στους πολλούς ομίλους και τις συλλόγους του Κολλεγίου.

• Δηλαδή, τι θα βρει ένας νέος από τα Γιάννενα ερχόμενος στο Deree;
-Κατ’ αρχάς θα βρει ένα καταπράσινο, σύγχρονο campus –και σήμα κατατεθέν του Κολλεγίου– στο οποίο θα περάσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια της ζωής του. Θα βρει άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις που εκσυγχρονίζονται διαρκώς, γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϊ, τένις, στίβο, γυμναστήρια, και μία πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων. Ακόμη, θα βρει μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες των Βαλκανίων, στούντιο μουσικής και ζωγραφικής, αίθουσες χορού, εργαστήρια βιολογίας, υπολογιστών κ.ά.. Θα ανακαλύψει επίσης μία πρωτοποριακή Αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών που μπορεί να συναγωνιστεί επάξια τραπεζικά dealing rooms, αφού είναι μοναδική σε μέγεθος και εξοπλισμό σε εκπαιδευτικό ίδρυμα σε ολόκληρη την Ν.Α. Ευρώπη! Καταλαβαίνετε ότι με ένα τέτοιο προσόν στο βιογραφικό του, ένας νέος δύσκολα θα περάσει απαρατήρητος και θα μείνει αναξιοποίητος από τους μελλοντικούς του εργοδότες.
Πέρα από τις εγκαταστάσεις, θα βρει 26 καινοτόμα προγράμματα που καλύπτουν μία σημαντική γκάμα ειδικοτήτων –από Business, στις Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, μέχρι Καλές τέχνες. Όλα τα προγράμματα συνδυάζουν τη θεωρητική γνώση και την πρακτική εφαρμογή της, ενώ οδηγούν σε ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση στην παγκόσμια αγορά εργασίας.

DEREE AMERIKANIKO KOLEGIO SHMA

• Πώς προετοιμάζει το Deree τους νέους για την είσοδό τους στον κόσμο της εργασίας;
-Στο Deree η επαγγελματική σταδιοδρομία ξεκινάει ήδη από τις σπουδές. Το Deree φημίζεται για την καλή σύνδεσή του με την αγορά εργασίας, η οποία εξασφαλίζει στους νέους ευκαιρίες για πρακτική άσκηση (internship) σε κορυφαίες εταιρείες ή ομίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πολύ συχνά φοιτητές μας δέχονται προτάσεις για μόνιμη συνεργασία από τις εταιρείες όπου έκαναν την πρακτική τους. Επίσης, το δίκτυο των 54.000 αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος σε μεγάλες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εξασφαλίζει ότι οι σπουδαστές του Deree δεν θα αργήσουν να βρουν απασχόληση στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει.

• Τι κάνει το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών τόσο επιτυχημένο και δημοφιλές στους νέους;
-Το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών στο Deree είναι σχεδιασμένο με βάση τις ανάγκες των φοιτητών των ελληνικών πανεπιστημίων, γι’ αυτό και είναι πολύ δημοφιλές. Οι νέοι το προτιμούν γιατί δίνει μία ανταγωνιστική αιχμή στις ήδη υπάρχουσες σπουδές τους, δηλαδή κάποιος που σπουδάζει στο Πολυτεχνείο μπορεί να συνδυάζει το πτυχίο του με Χρηματοοικονομικά στο Deree ή ό,τι άλλο τον ενδιαφέρει. Ο συνδυασμός αυτών των γνώσεων, η απόκτηση δύο τίτλων σπουδών σε τέσσερα χρόνια, τον κάνουν περιζήτητο στην αγορά εργασίας. Να σημειώσουμε εδώ ότι τα πλεονεκτήματα του Παράλληλου Προγράμματος είναι πολλά, όπως η φοίτηση για κάποιο διάστημα σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, με υποτροφία ή με δίδακτρα Deree, η πρακτική άσκηση σε πολυεθνικούς ομίλους σε όλο τον κόσμο και βέβαια οι υποτροφίες του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» προς τους αριστούχους φοιτητές του προγράμματος.

• Μιλάμε όμως για σπουδές και διαμονή μακριά από τα Γιάννενα. Πώς μπορούν οι νέοι που επιθυμούν να σπουδάσουν στο Deree να ανταπεξέλθουν στο κόστος των διδάκτρων και της ζωής σε μια άλλη πόλη;
-Στο Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος πιστεύουμε ότι κανένας νέος δεν πρέπει να στερείται το δικαίωμα στην ποιοτική εκπαίδευση λόγω της οικονομικής του κατάστασης. Γι’ αυτό και έχουμε θεσπίσει ένα ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης ύψους 4,3 εκατ. ευρώ για το 2018-19. Οι νέοι με καταγωγή από την Ήπειρο μπορούν να επωφεληθούν από την ειδική ονομαστική υποτροφία που προβλέπει το πρόγραμμα! Σχετικά με τη στέγαση, το Deree διαθέτει υπερσύγχρονο συγκρότημα εστιών λίγα λεπτά μακριά από το campus, σε μία ήσυχη, ασφαλή γειτονιά με πρόσβαση στο μετρό ώστε να εξυπηρετεί όλες τους τις μετακινήσεις.