Σημαντικό βήμα ανόδου για τη Θύελλα Κατσικάς

on .

MESOLOGGI KATSIKA 31 5 23

• Πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για άνοδο στην Γ’ Εθνική, απέσπασε η Θύελλα Κατσικάς, καθώς χθες αναδείχθηκε ισόπαλη στο Μεσολόγγι με σκορ 1-1, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου των μπαράζ ανόδου.

Η ομάδα του Νίκου Γκούρα, έφυγε αλώβητη μέσα από μια δύσκολη έδρα, χάρη στο γκολ του Χρήστου Σκανδάλη στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, παραμένοντας αήττητη και στην κορυφή του μίνι πρωταθλήματος. Η Κατσικά έφτασε τους 9 βαθμούς και με νίκη την Κυριακή στην Καστοριά με αντίπαλο την Αστραπή Μεσοποταμίας κλειδώνει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, στην οποία θα επιστρέψει μετά από 2 χρόνια.

Τις φάσεις η ΑΕΜ, άντεξε η Θύελλα

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν δραστήριοι στο επιθετικό κομμάτι χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες με τον Διαμάντη να κρατάει ανέπαφη την εστία του. Από την άλλη πλευρά η Κατσικά προσπαθούσε από τα πλάγια και με αντεπιθέσεις να βγει μπροστά χωρίς όμως να φανεί απειλητική. Ο Κράνης κέρδισε στο 4΄ κόρνερ για την ΑΕΜ, την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος και ο Μπαλαμπάνης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 8΄  μετά από ωραία προσπάθεια του Γούλα, η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 18΄ διπλή σωτήρια απόκρουση του Διαμάντη, ο οποίος απέκρουσε τα σουτ των Πιστιόλη αρχικά και Γαυρίνα στην συνέχεια, κρατώντας το μηδέν στην εστία του. Στο 22΄ άστοχο ήταν το σουτ του Πιστιόλη και στο 25΄σε σουτ του Κωσταμένα έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε πάνω σε αμυντικό. Στο 28΄ σε εκτέλεση φάουλ του Χαλαζία σε καλό σημείο, απέκρουσε ο Διαμάντης σε κόρνερ και ο Μπαλαμπάνης  βρήκε με το κεφάλι την μπάλα, η οποία κατέληξε άουτ. Στο 31΄ πέρασε ανεκμετάλλευτη η εκτέλεση φάουλ του Κωσταμένα και στο 33΄ ο Σκανδάλης  «κόπηκε» από τους αντίπαλους αμυντικούς. Στο 44΄ ο Κωσταμένας προσπάθησε να κάνει το γυριστό από τα πλάγια, με τον Δουλιώτη να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία. Στην τελευταία στατική φάση για το Μεσολόγγι στο 45΄ ο  Μιχαλόπουλος με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα άουτ. 

 Προβάδισμα με Μιχαλόπουλο…

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος, μετουσιώνοντας σε γκολ μία από τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν, με την Κατσικά να έχει ένα διάστημα που υπέπεσε σε αρκετά λάθη.

Στην πρώτη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ ο Κακαράντζας σούταρε εντός περιοχής, αλλά μπλόκαρε ο Δουλιώτης. Στο 55΄ ο Διαμάντης απέκρουσε και το φάουλ του Γαυρίνα και κράτησε ανέπαφη την εστία του και νωρίτερα σε πλασέ του Μιχαλόπουλο μπλόκαρε την μπάλα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ στο 67΄ όταν  έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κράνη, η μπάλα απομακρύνθηκε από τον Διαμάντη και στην επαναφορά ο Μιχαλόπουλος έδωσε  το προβάδισμα στην ομάδα του Μεσολογγίου.  Η Κατσικά προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε στο 79΄ με την κεφαλιά του Κακαράντζα από κοντά  να περνά ελάχιστα άουτ, από σέντρα του Πετρίδη. 

Η Θύελλα συνέχισε να ανεβαίνει ψηλά και στο 86΄  το σουτ του Κωσταμένα έφυγε ελάχιστα άουτ.

 Λύτρωση με Σκανδάλη

Η Θύελλα φάνηκε διψασμένη να φύγει  από το Μεσολόγγι με κάποιο θετικό αποτέλεσμα, έτσι στις καθυστερήσεις, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς πέτυχε την ισοφάριση με κεφαλιά του Σκανδάλη, ύστερα από σέντρα του Γούλα.

Διαιτησία: Πράνταλος (Αβραμοπούλου-Σπυρόπουλος)

Α.Ε.Μεσολογγίου (Ανδρέας Καλαβριζιώτης): Δουλιώτης, Παλιάτσας, Ζαβιτσάνος, Κάκκος, Μπαλαμπάνης, Λύντζης (73΄Τριφιάτης), Πιστιόλης, Χαλαζίας, Γαυρίνας (79΄ Βαρούχος), Μιχαλόπουλος (87΄ Κουφός), Κράνης .

Θύελλα Κατσικάς (Νίκος Γκούρας): Διαμάντης, Κολιούσης (77΄ Μπίζιος), Μελιγγιώτης, Πετρίδης, Νικολάου, Πολυχρόνης, Σκανδάλης, Δημητρακάκης (72΄ Παππάς), Κακαράντζας, Κωσταμένας, Γούλας. 

Τα χθεσινά αποτελέσματα

ΑΕΜ-Θύελλα Κατσικάς 1-1

Θιναλιακός-Άρης Φιλιατών 2-2

Αναγέννηση Άρτας-Αστραπή Μεσοποταμίας 0-2 

Βαθμολογία

Θύελλα Κατσικάς 9

Μεσολόγγι 8

Άρης Φιλιατών 6

Αναγέννηση Άρτας 6

Θιναλιακός 5

Αστραπή Μεσοποταμίας 3

Θρίαμβος Λούρου 2