«Ασημένιος» ο Στέφ. Ντούσκος στο Ευρωπαϊκό της Σλοβενίας

on .

NTOYSKOS SLOBENIA

 Ακόμα ένα μετάλλιο στην τροπαιοθήκη του πρόσθεσε ο Γιαννιώτης χρυσός ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος, καθώς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας που  διεξήχθη στο Μπλεντ της Σλοβενίας.

Μετά το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021 και το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Μόναχο το 2022, ο πρωταθλητής του ΠΝΟ Ιωαννίνων πέτυχε άλλη μια σημαντική διάκριση, τιμώντας το άθλημα της κωπηλασίας και τον γιαννιώτικο αθλητισμό σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση.

Ο Στέφανος Ντούσκος έφερε το τέταρτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό της Σλοβενίας, σε μια διοργάνωση με σημαντικές διακρίσεις για την ελληνική αποστολή.

Ασημένιο κατέκτησαν επίσης η Ευαγγελία Αναστασιάδου, οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού και χάλκινο στο διπλό σκιφ οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαιδατζής.

Με τα τρία ασημένια και το ένα χάλκινο που κατέκτησαν οι Έλληνες κωπηλάτες, η Ελλάδα πήρε την 11η θέση στον πίνακα των μεταλλίων του Ευρωπαϊκού, ενώ Μεγάλη Βρετανία και Ρουμανία ήταν στις πρώτες θέσεις κατακτώντας από 5 χρυσά.

Συνολικά από το 2007 στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα η Ελλάδα φτάνει τα 38 μετάλλια εκ των οποίων 21 χρυσά, 13 ασημένια και 4 χάλκινα.

Το ΠΕΑΚΙ

Με αφορμή και τη νέα επιτυχία του Στέφανου Ντούσκου, ο Πρόεδρος Παντελής Κολόκας και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, αφού εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον αθλητή, επαναφέρουν στο προσκήνιο την πρόταση να δοθεί το όνομα του Γιαννιώτη Ολυμπιονίκη σε μια από τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης και συγκεκριμένα στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις των Ιωαννίνων. 

Τόσο στο πρόσφατο παρελθόν, όσο και τις τελευταίες ώρες και μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από τον Στ. Ντούσκο, ο κ. Κολόκας, έχει συνομιλήσει με τον Έλληνα πρωταθλητή, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του, για την ονομασία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

«Στέφανε, θερμά συγχαρητήρια. Σε ευχαριστούμε για τις μεγάλες σου επιτυχίες, αλλά και για το ήθος σου. Σου εύχομαι, να είσαι υγιής και να συνεχίσεις να μας δίνεις χαρές, σαν πόλη και σαν χώρα, μέσα από τις επιτυχίες σου», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, Π. Κολόκας.

Η «Ενότητα Πολιτών» 

Τα θερμά τους συγχαρητήρια για τη νέα μεγάλη διάκριση του Γιαννιώτη κωπηλάτη Στέφανου Ντούσκου, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και ο επικεφαλής της, Θωμάς Μπέγκας. «Ο Στέφανος, τα τελευταία χρόνια με τα μετάλλιά του σε Ολυμπιακούς και Πανευρωπαϊκούς αγώνες συνεχίζει τη σπουδαία παράδοση των Ιωαννίνων στην κωπηλασία και τον αθλητισμό, τιμώντας τα ελληνικά χρώματα αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα του. Στέφανε μας έκανες ξανά υπερήφανους με τη νέα επιτυχία σου. Συνέχισε τον αγώνα σου και θα είμαστε πάντα δίπλα σου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.