Αρχίζει ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS PROPONHSH 9 5 23

• Εβδομάδα εξελίξεων θα είναι αυτή που διανύουμε για τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επίκειται αύριο Τετάρτη ραντεβού του Θανάση Στάικου με τους Παναγιώτη και Γιάννη Χριστοβασίλη στην Αθήνα και θα τεθεί επί τάπητος ο σχεδιασμός και το οργανόγραμμα της νέας σεζόν. Οι υιοί του εκλιπόντος Γιώργου Χριστοβασίλη, Παναγιώτης και Γιάννης, έχουν αναλάβει τη διοίκηση της ομάδας και τα πρώτα μηνύματα είναι ότι δεν φέρονται διατεθιμένοι να πουλήσουν, αλλά να συνεχίσουν στην ομάδα το έργο του πατέρα τους, τουλάχιστον για την επόμενη αγωνιστική σεζόν

 Ψήφο εμπιστοσύνης στον Στάικο

Η αρχική απόφαση των Χριστοβασίληδων για την επόμενη σεζόν είναι να συνεχίσουν με τον Θανάση Στάικο εκ νέου στο τιμόνι του γιαννιώτικου συλλόγου. Ο Αρκάδας τεχνικός δεσμεύεται με τριετές συμβόλαιο με τους Γιαννιώτες και οι διοικούντες του ΠΑΣ έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στο έργο και τις δυνατότητες του. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι δεν θέλουν να προχωρήσουν σε αλλαγές στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. 

Σε αυτό το πλαίσιο ο Θανάσης Στάικος θα μεταβεί αύριο Τετάρτη στην Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση με τους Παναγιώτη και Γιάννη Χριστοβασίλη για να κάνουν μία συνολική αποτίμηση της περασμένης σεζόν, αλλά και να θέσουν επί τάπητος τον σχεδιασμό της επόμενης.

Αποχωρήσεις 7-8 ποδοσφαιριστών

Ο 43χρονος προπονητής θα παραδώσει την έκθεση του για το ρόστερ της ομάδας, αλλά και τις μεταγραφικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να μπορέσει η ομάδα να παρουσιάσει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο τη νέα περίοδο και να μην κινδυνέψει με υποβιβασμό, όπως συνέβη φέτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα του Στάικου δεν περιλαμβάνονται 7-8 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αναμένεται να αποχωρήσουν, ενώ κάποιοι εξ αυτών ενδεχομένως να δοθούν δανεικοί σε άλλες ομάδες. Ορισμένοι εξ αυτών δεσμεύονται με συμβόλαιο με την ομάδα της Ηπείρου και για αυτό θα αναζητηθεί η κοινή φόρμουλα ώστε να λυθεί η συνεργασία τους με την ομάδα. Παρότι ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά ονόματα, θεωρείται δεδομένο ότι η λίστα των αποχωρήσεων θα περιλαμβάνει ποδοσφαιριστές που δεν εμπιστεύονταν ο Θανάσης Στάικος και ήταν εκτός των αγωνιστικών του επιλογών

Όσον αφορά τα μεταγραφικά με βάση τις αποχωρήσεις ο Θανάσης Στάικος θα ζητήσει την ουσιαστική ενίσχυση της ομάδας με έμπειρους και καλούς ποδοσφαιριστές προκειμένου ν καλυφθούν οι δεδομένες αδυναμίες που υπάρχουν στο ρόστερ. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι ο Στάικος θα ζητήσει μίνιμουμ 8 μεταγραφές από τους Παναγιώτη και Γιάννη Χριστοβασίλη. Πέντε μεταγραφές ενδεκαδάτων ποδοσφαιριστών και τουλάχιστον τρεις ακόμη που θα μπορούν να έρθουν ως back up από τον πάγκο.

Προετοιμασία και πάλι στην Πολωνία

Όσον αφορά την έναρξη της προετοιμασίας αυτή θα ξεκινήσει τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου όπου η ομάδα θα συγκεντρωθεί και θα γίνουν οι αιματολογικές εξετάσεις και τα εργομετρικά, στη συνέχεια θα παραμείνει στα Γιάννενα τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου όπου θα γίνονται διπλές καθημερινές προπονήσεις.

Στη συνέχεια περίπου στις 20 Ιουλίου ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αναχωρήσει για την Πολωνία όπου θα μείνει 10 με 12 μέρες και θα πραγματοποιήσει εκεί και φέτος το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας το οποίο θα περιλαμβάνει 2 με 3 φιλικά.