Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε χθες ο Γ. Χριστοβασίλης

on .

XRISTOBASILHS KHDEIA 17 5 23

• Σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύτηκε και οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία χτες το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής, βυθίζοντας στο πένθος την ομάδα της Ηπείρου και συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρόν το ποδοσφαιρικό τμήμα στη νεκρώσιμη ακολουθία, αλλά και πολλοί παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Ο εκλιπών πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Γλυφάδα και ακολούθησε η ταφή στο Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας.

Στην Αθήνα ταξίδεψε χτες και η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα με επικεφαλής τον υπεύθυνο ασφαλείας, Φώντα Βρόσγο και το τεχνικό επιτελείο με τον Θανάση Στάικο. Παρόντες και σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στη Γλυφάδα προκειμένου να πουν από κοντά το τελευταίο «αντίο» στον εκλιπόντα πρόεδρο και να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους στους δύο γιους του Γιώργου Χριστοβασίλη, Παναγιώτη και Γιάννη, αλλά και στη σύζυγο του Χαρίκλεια. Άπαντες κρατούσαν από ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια, τα οποία και άφησαν στη σορό του Γιώργου Χριστοβασίλη. Εκτός από την πρώτη ομάδα στην εξόδιο ακολουθία βρέθηκαν και άνθρωποι από τα τμήματα υποδομών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, την Κ19 και την Κ17. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής των τμημάτων Γιώργος Ιωάννου, οι προπονητές Χρήστος Αγγέλης και Γιάννης Λώλης, αλλά και οι γενικοί αρχηγοί των δύο ομάδων, Βασίλης Λώλης και Λευτέρης Ντούσκος. Στην κηδεία του Γιώργου Χριστοβασίλη παρέστησαν αρκετά γνωστά πρόσωπα που συνεργάστηκαν μαζί του στον ΠΑΣ Γιάννινα κατά την 15ετή θητεία του στην προεδρία της ομάδας της Ηπείρου. Ο προπονητής της μεγάλης επιτυχίας και της ευρωπαϊκής εξόδου, ο Γιάννης Πετράκης, ο Αλέξης Μιχαήλ, ο Θέμης Τζημόπουλος, ο Ηλίας Κώτσιος, ο Αλέξανδρος Καρτάλης, ο Κώστας Περιστερίδης, ο Στέφανος Σιόντης και πολλοί άλλοι. Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε η σύζυγος του Γιώργου Χριστοβασίλη, Χαρίκλεια (Grace), η οποία αποχαιρέτησε με συγκινητικά λόγια τον άντρα της και πατέρα των παιδιών της, ενώ για την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα επικήδειο λόγο εκφώνησε η νομική σύμβουλος της ΠΑΕ Χρύσα Σεβαστοπούλου.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία βρέθηκαν και αρκετοί παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως ο πρόεδρος της Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΦΗ Μηνάς Λυσάνδρου, η αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League Κάτια Κοξένογλου και αρκετοί άλλοι. 

Επιθυμία της οικογένειας και του ίδιου του Γιώργου Χριστοβασίλη ήταν, αντί στεφάνων, να κατατεθούν δωρεές υπέρ του Οικοτροφείου και των σχολείων Δουραχάνης, κάτι που έκαναν αρκετοί, όπως και η ΠΑΕ Παναιτωλικός. Στεφάνια έστειλαν μεταξύ άλλων η Super League, η ΕΠΟ, η ΠΑΕ ΑΕΚ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η ΠΑΕ Ατρόμητος, η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, o Ιβάν Σαββίδης, ο ΠΑΣ Αθηνών και πολλοί ακόμα.