Αυλαία της σεζόν στη Λιβαδειά για τον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

LEBADEIAKOS PAS SHMATA

Τη σεζόν 2022-2023 κλείνει σήμερα αγωνιστικά ο ΠΑΣ Γιάννινα και δίχως βαθμολογικό άγχος μετά την εξασφάλιση της παραμονής αντιμετωπίζει το απόγευμα (13/05, 20:00) τον υποβιβασμένο Λεβαδειακό στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς «Λάμπρος Κατσώνης» για την 7η και τελευταία αγωνιστική των Play Out της Super League.

Η νίκη της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης έφερε τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής για τους Γιαννιώτες. Με 33 βαθμούς πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας και χρειάζεται μόλις έναν βαθμό προκειμένου να κλείσει τη σεζόν 9ος πάνω από Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης. Έτσι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν θα είναι χωρίς άγχος και πίεση για την ομάδα της Ηπείρου. Αντίπαλος θα είναι ο υποβιβασμένος Λεβαδειακός, ο οποίος επιστρέφει στην Super League 2 μετά το ανεπιτυχές πέρασμά του από την πρώτη κατηγορία. Οι Βοιωτοί ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις του αγώνα από τη Λαμία και με 25 βαθμούς… κατέβηκαν από το τρένο της παραμονής. 

Σημερινός αντίπαλος του ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι ο Γιάννης Πετράκης, νυν προπονητής του Λεβαδειακού. Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός κάθισε για 5,5 χρόνια στον πάγκο του «Άγιαξ της Ηπείρου» και το όνομα του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ομάδας, την ευρωπαϊκή έξοδο το μαγικό καλοκαίρι του 2016. 

Στην αποστολή Τσιντώτας-Παντελάκης

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα κύλησε χωρίς προβλήματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Μάλιστα, προς το τέλος επέστρεψαν στις προπονήσεις και οι Τσιντώτας και Παντελάκης. Ο τερματοφύλακας Τσιντώτας ξεπέρασε τη θλάση πρώτου βαθμού στον προσαγωγό και παρότι θεωρούνταν απίθανο, βρίσκεται τελικά στην αποστολή για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Στη Λιβαδειά θα ταξιδέψει και ο Νώντας Παντελάκης. Ο Χανιώτης στόπερ αποκόμισε αιμάτωμα στον αγώνα με τον Αστέρα, ωστόσο δεν ήταν κάτι ανησυχητικό και επέστρεψε στις προπονήσεις.

Είναι από τις λίγες φορές που ο Θανάσης Στάικος δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τραυματισμών και θα έχει ευχάριστο πονοκέφαλο για τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώθηκε χτες με πρωινή προπόνηση και στη συνέχεια ανακοινώθηκε η αποστολή που ταξίδεψε το μεσημέρι οδικώς για τη Βοιωτία. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Τσιντώτας, Αθανασίου, Σούλης, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Ριένστρα, Ράντου, Μπορταγκαράι, Τσίρης, Τζίμας, Τζίνο, Καραχάλιος, Λιάσος, Λώλης Ν., Λώλης Α., Μορέιρα, Ροσέρο, Παμλίδης, Λέο, Κύρκος, Κόντε. 

Τα πλάνα του Στάικου

Με αρκετές αλλαγές θα παραταχθεί σήμερα στη Λιβαδειά ο ΠΑΣ σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα αφού φαίνεται ότι Καραχάλιος, Ριένστρα, Μπορταγκαράι, Ράντου, Λώλης και Κόντε θα είναι οι έξι που θα ξεκινήσουν ως βασικοί στο σημερινό παιχνίδι.

Μία πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Αθανασίου, Σόρια, Ράντου, Μπορταγκαράι, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριέσντρα, Τζίνο, Ροσέρο, Λώλης Α. Παμλίδης, Κόντε.

Ο Ματσούκας σφυρίζει στο ματς

Ο Μιχαήλ Ματσούκας από την Αιτωλοακαρνανία ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Λεβαδειακό. Βοηθοί του θα είναι οι Κων/νος Στάικος και Αχιλλέας Νίκζας από τη Λάρισα και τέταρτος ο Ραφαήλ-Παναγιώτης Τσιάρας από την Καβάλα. Στο VAR θα είναι ο Δημήτριος Καραντώνης από την Ημαθία και AVAR ο Αντώνιος Σινιοράκης από τα Χανιά. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε η η Ελένη Λαμπαδαρίου (ΚΕΔ/ΕΠΟ).

Υπέρ του Λεβαδειακού η προϊστορία

Συνολικά 22 φορές έχουν αναμετρηθεί Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα σε επίπεδο πρωταθλήματος Α’ και Β’ Εθνικής Κατηγορίας. Ο Λεβαδειακός έχει κερδίσει 13  φορές έχοντας την παράδοση με το μέρος του, 4  ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ οι Γιαννιώτες έχουν γευτεί 5 φορές τη χαρά της νίκης.  Να σημειωθεί πώς δύο από τις πέντε νίκες του ΠΑΣ είναι στα χαρτιά τη σεζόν 1967-68  λόγω τιμωρίας του Λεβαδειακού. 

Η πρώτη νίκη στο γήπεδο για τον ΠΑΣ ήρθε τη σεζόν 2014-15 με σκορ 1-2 με γκολ των Τζημόπουλου και Μανιά. Στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του τρέχοντος πρωταθλήματος, ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε νικηφόρα από τη Λιβαδειά με σκορ 1-3 χάρη σε γκολ των Μπάλαν, Εραμούσπε και Παμλιδη, ενώ μείωσε για τον Λεβαδειακό ο Παναγιώτου.

Και οι τέσσερις ισόπαλες αναμετρήσεις, όλες για την Super League, έληξαν με σκορ 1-1.  Μάλιστα τη σεζόν 2015-16 ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 86’ με τον Γιάκο, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση στην εκπνοή με γκολ του Γιακουμάκη. Η πιο βαριά ήττα του ΠΑΣ στη Λιβαδειά είναι με σκορ 3-0 τη σεζόν 1984-85 στη Β’ Εθνική και για τη Super League τη σεζόν 2009-10 με 4-1, με τον Μπακαγιόκο να σκοράρει για τον ΠΑΣ.