Άπαντες… ετοιμοπόλεμοι πλέον στον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS PROPONHSH 11 5 23

• Με όλους τους παίκτες παρόντες συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Ζωσιμάδες» για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό για την 7η και τελευταία αγωνιστική των Play Out.

Ο 43χρονος προπονητής του ΠΑΣ είδε χθες να μπαίνουν κανονικά στο πρόγραμμα προπόνησης ο Νώντας Παντελάκης ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του (αιμάτωμα) από το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης  και ο Παναγιώτης Τσιντώντας ο οποίος είχε υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στο ματς με τον Ιωνικό και οι προβλέψεις ήταν ότι θα χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς ωστόσο ο Τσιντώντας τους διέψευσε όλους και είναι έτοιμος αν και εφόσον κληθεί από το τεχνικό επιτελείο να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας. Ο πονοκέφαλος λοιπόν για τον Στάικο είναι ευχάριστος αφού εκεί που προβληματίζονταν ποιοι παίκτες θα αντικαταστήσουν τους τραυματίες τώρα προβληματίζεται για το ποιους παίκτες θα αφήσει εκτός αποστολής. Η χθεσινή προπόνηση είχε ομαδική αμυντική τακτική σε επιθετικό πρέσινγκ με την προπόνηση να ξεκινάει με ενεργοπαθητική μορφή 11 εναντίον 11, στη συνέχεια ακολούθησε παιχνίδι με ζώνη 11 εναντίον 10 και στο τέλος είχε παιχνίδι 11 εναντίον 11.

Όσον αφορά τις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει ο Στάικος τουλάχιστον από αυτά που έδειξε χθες έχουν «κλειδώσει» ο Μπορταγκαράι αντί του Παντελάκη, ο Ράντου αντί του Πήλιου και ο Κόντε αντί του Μπάλαν. Από εκεί και πέρα ο Στάικος δοκίμασε σχήματα με τους Καραχάλιο, Ριένστρα να έχουν πολλές πιθανότητες να είναι στο βασικό σχήμα. Η προετοιμασία του ΠΑΣ θα ολοκληρωθεί σήμερα στις 11 στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει οδικώς για τη Λιβαδειά.

 Ο Ματσούκας «άρχοντας» του αγώνα

Ο Μιχαήλ Ματσούκας από την Αιτωλοακαρνανία ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα για την 7η και τελευταία αγωνιστική των Play Out που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Μαΐου στη Λιβαδειά.

Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Στάικος και Αχιλλέας Νίκζας από τη Λάρισα και τέταρτος ο Ραφαήλ-Παναγιώτης Τσιάρας από την Καβάλα.

Στο VAR θα είναι ο Δημήτριος Καραντώνης από την Ημαθία και AVAR ο Αντώνιος Σινιοράκης από τα Χανιά.

Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε η η Ελένη Λαμπαδαρίου (ΚΕΔ/ΕΠΟ).

Κάλεσμα ενόψει του φιλικού με τους βετεράνους

Κάλεσμα στους Γιαννιώτες φιλάθλους ενόψει της φιλικής αναμέτρησης (17/5) μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και των βετεράνων της ομάδας απηύθυναν χθες το μεσημέρι στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε οι κ.κ. Κώστας Πεδιαδιτάκης, Δημήτρης Κλείτσας και Αιμίλιος Νέος. Το παιχνίδι εκτός από εορταστικό χαρακτήρα θα έχει και κοινωνικό, αφού γίνεται για να βοηθηθεί ένας οπαδός του ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει την ανάγκη όλων μας.

Τι θα γίνει με τον Στάικο;

Μετά τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής στον ΠΑΣ Γιάννινα κοιτάζουν ήδη την επόμενη ημέρα και έχει τεθεί επί τάπητος ο σχεδιασμός της ερχόμενης σεζόν, ενώ επίκεινται και συναντήσεις των υιών Χριστοβασίλη με τον προπονητή της ομάδας Θανάση Στάικο, ο οποίος έχει συμβόλαιο για ακόμα δύο χρόνια με την ομάδα της Ηπείρου.

Η αρχική επιθυμία των υιών Χριστοβασίλη, Παναγιώτη και Γιάννη, είναι να στηρίξουν τον 43χρονο τεχνικό και να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών και την επόμενη σεζόν. Ωστόσο, πολλά θα εξαρτηθούν από τα ραντεβού και τις συναντήσεις των επόμενων ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά του Γιώργου Χριστοβασίλη θα βρεθούν στη Λιβαδειά και εκεί θα υπάρξει μια πρώτη επαφή με τον κόουτς. 

Το κρίσιμο ραντεβού θα γίνει στην Αθήνα στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και μετά το φινάλε των υποχρεώσεων της ομάδας. Εκεί θα συζητηθούν εκτενώς τα δεδομένα και κυρίως το πλάνο των παιδιών του Γιώργου Χριστοβασίλη για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣ. Μπορεί ο Στάικος και οι συνεργάτες του να θέλουν παραμείνουν στα Γιάννινα. ωστόσο πρέπει να έχουν και τις ανάλογες εγγυήσεις ότι η ομάδα θα ενισχυθεί μεταγραφικά και το κυριότερο ότι δεν θα υπάρξει κύμα αποχωρήσεων, όπως έγινε πέρυσι το καλοκαίρι.