Νταμπλούχος η Θύελλα Κατσικάς, ετοιμάζεται για τα μπαράζ ανόδου

on .

KATSIKA 2 APONOMH

• Το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατέκτησε η Θύελλα Κατσικάς, καθώς επικράτησε με 4-0 της Αγίας Μαρίνας στην 34η και τελευταία αγωνιστική.

Η Θύελλα έκλεισε με τον πιο ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στις φετινές διοργανώσεις της ΕΠΣ Ηπείρου, καθώς μετά το Κύπελλο όπου κέρδισε τη Θύελλα Ελεούσας στον τελικό με 1-0, κέρδισε και το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής και πλέον ετοιμάζεται για το παιχνίδι της Κυριακής 14 Μαΐου με αντίπαλο τον Άρη Φιλιατών στην Κατσικά για την 1η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική. Να σημειωθεί ότι η Θύελλα Κατσικάς έφτασε σε κατάκτηση του νταμπλ μετά από 48 χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που κατέκτησε το νταμπλ ήταν τη σεζόν 1974-75.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, η Θύελλα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ματς απέναντι στην Αγία Μαρίνα, η οποία του χρόνου θα αγωνίζεται στη Β’ Ερασιτεχνική. Η ομάδα του Νίκου Γκούρα άγγιξε το γκολ στο 12’ όταν ο Γούλας έκανε το πλασέ και ο Κοζάκος απομάκρυνε τη μπάλα. Στα επόμενα λεπτά η Θύελλα δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια φάση για να πετύχει το γκολ, το οποίο τελικά ήρθε στο 30’ με σουτ του Κυριάκου Κακαράντζα (1-0). Η επόμενη καλή στιγμή για την Κατσικά ήρθε στο 37’ όταν ο Πολυχρόνης σούταρε εκτός περιοχής και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι στο 38’ άγγιξαν για μία ακόμη φορά το δεύτερο γκολ όταν έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ του Γούλα ο Κοζάκος έδιωξε τη μπάλα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στην επανάληψη να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ για να φύγει οριστικά το άγχος από τα πόδια τους και να μετρήσουν αντίστροφα για την απονομή του κυπέλλου της πρωταθλήτριας ομάδας της ΕΠΣ. Στο 47’ ο Κατσίφας βρήκε ωραία τον Παππά και εκείνος με σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα της Αγίας Μαρίνας και έκανε το 2-1. Στο 55’ σε γύρισμα του Σκανδάλη, ο Θανάσης έκανε το σουτ εντός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η Θύελλα έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ στο 58’. Ο Σκανδάλης έβγαλε τη σέντρα, ο Θανάσης έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα χτύπησε στη ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού και έφυγε άουτ. Νέα καλή στιγμή για την Κατσικά στο 68’ όταν σε σουτ του Σκανδάλη μπλόκαρε ο Κοζάκος. Στο 77’ ο Θανάσης με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 87’ όταν ο Γιαννάκης πάσαρε ωραία στον Τσουμάνη και εκείνος τελείωσε ιδανικά τη φάση με πλασέ για το τελικό 4-0. 

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Μπούμπα βρήκε τους παίκτες, τα μέλη της διοίκησης, το τεχνικό τιμ και τους φιλάθλους της Θύελλας Κατσικάς να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ Ερασιτεχνικής αλλά και το νταμπλ στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Ηπείρου. Πλέον, στην Κατσικά επικεντρώνονται στο ματς της Κυριακής με τον Άρη Φιλιατών για την 1η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου στη Γ’΄Εθνική.

Διαιτησία: Μπούμπας (Ντάρας - Τσάντας).

Θύελλα Κατσικάς: Γκούβας, Γκέγκα, Κολιούσης (54’ Σκανδάλης), Μπίζιος (33’ Ψαρράς), Πάνος, Τσουμάνης, Παππάς, Πολυχρόνης (54’ Γιαννάκης), Κακαράντζας, Κατσίφας (69’ Κατζιώτης), Γούλας (54’ Θανάσης).

Αγία Μαρίνα: Κοζάκος (69’ Χρήστου), Ιωαννίδης, Ρίσβας Κ, Ρίσβας Δ, Τσάβος, Κωστούλας, Τζιάλλας, Θεοχαρίδης, Τσίκας Χ (69’ Κωλέτσης), Τσίκας Θ, Κωφός.

Οι απονομές

Η διοίκηση της Θύελλας Κατσικάς τίμησε την ιστορία της στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, καθώς βράβευσε τους παλαίμαχους Σιάννα, Ντόβα και Μπελεβέτη. Μετά το παιχνίδι με την Αγία Μαρίνα ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων και του κυπέλλου της πρωταθλήτριας ομάδας της ΕΠΣ Ηπείρου. Το Κύπελλο έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου Κώστας Βρακάς και το σήκωσαν μαζί οι αρχηγοί Κώστας Γιαννάκης και Κώστας Πάνος. Το παρών έδωσαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Βασίλης Γοργόλης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΣ Παναγιώτης Γκόλιας και ο ταμίας Κώστας Λιανός.

Μέτσοβο - Ανατολή 0-0

• Στην τελευταία αγωνιστική της Α ΕΠΣΗΠ, Μέτσοβο και Ανατολή αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ, με τις δύο ομάδες να τερματίζουν στην έβδομη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Το παιχνίδι δεν είχε φάσεις και από τα δύο μέρη του, το δεύτερο ήταν το πιο ουσιαστικό. Στο ξεκίνημα και στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, οι τυπικά φιλοξενούμενοι (το ματς πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Ανατολής), ήταν καλύτεροι έχοντας την κατοχή. Στο 29΄ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού, με τον Τασιούλα να μπαίνει στην περιοχή και τους αμυντικούς να απομακρύνουν τον κίνδυνο. Στο 36΄ ήταν σειρά των γηπεδούχων να απαντήσουν με τον Κασίμη από τα πλάγια της περιοχής να κερδίζει το κόρνερ. Λίγο πριν την ανάπαυλα και στο 39΄ ο Γεωργιάδης με σουτ από τα όρια της περιοχής έστειλε ψηλά άουτ την μπάλα, με το 0-0 να παραμένει. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ανατολή μπήκε πιο αποφασιστικά και στο 53΄ είχε δοκάρι  με το σουτ του Νασσιέ να σταματά στην κάθετο δοκό, από το χτύπημα φάουλ του Χαμπίμπη. Αμέσως μετά οι Πόντιοι  απείλησαν εκ νέου, με το σουτ του Αγγέλη να καταλήγει άουτ. Στο 71΄ ήταν σειρά των Μετσοβιτών να απειλήσουν με τον Γιάννη Νάκο, ο οποίος από θέση βολής έκανε το σουτ, ο Αγγέλης απέκρουσε την μπάλα και στην επαναφορά ο Τσιώνης την έστειλε αρκετά ψηλά από την αντίπαλη εστία. Το στρωτό σουτ του Γιάννου στο 75΄ πέρασε άουτ, ενώ στο 84΄ για το Μέτσοβο ο Σιούτας βρέθηκε τετ α τετ στέλνοντας την μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Λίγο πριν την λήξη, ο Χαμπίμπης έδωσε ωραία στον Αγγέλη, κι εκείνος με σουτ έστειλε πάνω από τα δοκάρια την μπάλα, παραμένοντας έτσι το 0-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτησία: Σιαμέτης (Τασιούλας-Δόσης)

ΠΑΣ Μετσόβου (Πέτρος Κοντοδήμας): Ζώης, Ναζίρης, Τσιόστας Χ., Κέντρος, Γεωργίου, Τσιόστας Κ., Τσακμάκης, Χούσο (46΄ Παΐλας), Κάτσενος  Ε. (60΄ Σιούτας), Νάκος, Κασίμης (60΄ Τσιώνης).

ΑΟ Ανατολής (Αλέκος Τάτσης): Αγγέλης, Κιούρκας, Μόσχος (46΄ Γιάννος), Παππάς, Δρόσος, Σχισμένος, Γεωργιάδης (63΄ Τζιοβάρας), Χαμπίμπης, Τασιούλας, Νασσιές (63΄ Ακούλι), Κιοσσές (46΄ Αγγέλης).

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

Τα αποτελέσματα

Πίνδος Κόνιτσας-Κοσμηρά α.α. 3-0

Κεφαλόβρυσο-Αμφιθέα α.α. 3-0

Μέτσοβο-Ανατολή 0-0

Ηλιόκαλη-Χουλιαράδες 0-0

Καστρίτσα-Λογγάδες 3-0

Κατσικά-Αγία Μαρίνα 4-0

Δροσοχώρι-Νησί 1-3

Ελεούσα-Κουτσελιό 5-0

Νεοχωρόπουλο-Σταυράκι 0-4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΙΚΗ

1. Θύελλα Κατσικάς 95 134-33

2. Καστρίτσα 93 111-14

3. Θύελλα Ελεούσας 87 105-39

4. Χουλιαράδες 69 74-38

5. Πίνδος Κόνιτσας 68 69-35

6. Ανατολή 60 55-31

7. Μέτσοβο 54 78-62

8. Κουτσελιό 49 56-47

9. Κεφαλόβρυσο 47 50-46

10. Νησί 46 53-52

11. Λογγάδες 38 33-46

12. Νεοχωρόπουλο 36 62-74

13. Σταυράκι 33 39-70

14. Δροσοχώρι 31 40-105

15. Αγία Μαρίνα 23 39-106

16. Αμφιθέα 16 32-104

17. Κοσμηρά 15 25-91

18. Ηλιόκαλη 14 26-88

* Οι τέσσερις τελευταίες ομάδες υποβιβάστηκαν