Κυπελλούχος ΕΠΣ Ηπείρου η Κατσικά, 1-0 την Ελεούσα

on .

KATSIKA KYPELLO

• Το Κύπελλο Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ηπείρου κατέκτησε μετά από 30 χρόνια η Θύελλα Κατσικάς, καθώς επικράτησε με 1-0 της Θύελλας Ελεούσας στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο «Ζωσιμάδες» το απόγευμα της Κυριακής.

Ο τελικός του θεσμού ήταν μία γιορτή το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τον παρακολούθησαν περίπου 3.500 φίλαθλοι, υπήρχε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με συνθήματα και πυρσούς, ενώ τον δικό τους παλμό έδωσαν τα παιδιά από τις δυο ακαδημίες.Καθήκοντα προπονητή για την Ελεούσα άσκησε ο Γιώργος Ντάσιος λόγω της τιμωρίας του Μ. Σκούφαλη. Να σημειωθεί πώς μέρος των εσόδων διατέθηκε για την αποκατάσταση της υγείας του αρχηγού του Τιτάνα Λογγάδων Λάζαρου Γκόλια.

Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Κώστας Θανάσης στο 60’, ο οποίος αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του θεσμού με 11 γκολ και MVP του τελικού. 

Στο πρώτο μέρος η Κατσικά είχε καλές στιγμές με τους Θανάση, Πολυχρόνη, Σκανδάλη, ενώ η Ελεούσα έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Νούγια στο 44’. Δραστήρια επιθετικά στην επανάληψη η Κατσικά, η οποία εκτός από το γκολ είχε διπλή φάση με Θανάση- Νικολάου και καλή στιγμή με τον Θανάση, ενώ η Ελεούσα που διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 81’ σε τράβηγμα του Πετρίδη στον Ρίζο, άγγιξε την ισοφάριση στο 88’ με τον Τσουμάνη. Η κατάκτηση του Κυπέλλου πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες, διοίκηση, τεχνικό τιμ και φιλάθλους της Κατσικάς στον αγωνιστικό χώρο, στα αποδυτήρια αλλά και αργότερα σε νυχτερινό κέντρο της πόλης. 

Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Κόλλιας- Κωνσταντίνου)

Θύελλα Κατσικάς (Νίκος Γκούρας): Διαμάντης, Πετρίδης, Μελιγγιώτης, Νικολάου, Πάνος, Πολυχρόνης (90’ Δημητρακάκης), Γούλας (90’ Παππάς), Θανάσης (80’ Κατσίφας), Κωσταμένας (80’ Κακαράντζας), Τσουμάνης, Σκανδάλης (90’ Κολιούσης).

Θύελλα Ελεούσας (Μανώλης Σκούφαλης): Αρχοντάκης, Μαρμούτας (88’ Ριστάνης), Καράσας, Κερασιώτης, Νάσιος, Μαλλάτος, Τσουμάνης, Ρίζος, Τσάνης (63’ Βελτσίστας), Παπαρούνας, Νούγιας (73’ Μουχάνης).