Ρεπορτάζ από τους αγώνες της Α' Ερασιτεχνικής

on .

 METSOBO

Με γκολ του Σκανδάλη, η Κατσικά πήρε το τρίποντο (0-1) στην Ανατολή

• Με ένα γκολ του Χρήστου Σκανδάλη, η Κατσικά πέρασε από την Ανατολή και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η Κατσικά στο πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε δυνατά, είχε την υπεροχή και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και αυτό το κατάφερε στο πρώτο δεκάλεπτο.

Μόλις στο 1΄η Κατσικά είχε δοκάρι με σουτ του Σκανδάλη. 

Στο 3΄ σε παράλληλη μπαλιά του Γεωργιάδη, δεν βρέθηκε κανείς να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Κατσικά άνοιξε το σκορ στο 10’ με τον Θανάση να κάνει τη σέντρα από δεξιά, ο Σκανδάλης έκανε το κοντρόλ και το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 21΄μπαλιά του Θανάση στον Κωσταμένα, σουτ του τελευταίου η μπάλα λίγο άουτ.

Παράλληλη σέντρα στο 29΄ του Ορφανού προ κενής εστίας δεν μπόρεσε να βρεθεί κάποιος παίκτης της Ανατολής για να τη στείλει στα δίχτυα.

Στο 37΄σέντρα του Σκανδάλη, πλασέ του Θανάση απέκρουσε τη μπάλα ο Νικολαΐδης.

Στο 42΄σέντρα του Γιάννου, σουτ του Αγγελή απέκρουσε ο Διαμάντης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ανατολή ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες, όμως έπεσε επάνω στον Διαμάντη που τις στέρησε το γκολ της ισοφάρισης.

Σουτ του Γεωργιάδη στο 46΄απέκρουσε ο Διαμάντης.

Σε δυνατό σουτ του Ορφανού στο 59’ απέκρουσε ο Διαμάντης.

Σε εκτέλεση κόρνερ στο 85΄του Τασιούλα και κεφαλιά του Λισγάρα απέκρουσε και πάλι ο Διαμάντης.

Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Διαμάντης-Παπαλαζάρου)

Ανατολή: Νικολαΐδης, Γιάννος, Γκούμας (31΄Κιούρκας), Σχισμένος, Δρόσος, Ακούλλι, Γεωργιάδης (84΄Κιοσσές), Γκουγιάννος (67΄Λισγάρας), Τασιούλας, Ορφανός (84΄Γαβρίλας), Αγγελής.

Κατσικά: Διαμάντης, Πετρίδης, Μελιγγιώτης, Νικολάου (31’ Ψαρράς), Πάνος, Πολυχρόνης, Σκανδάλης (75΄Γούλας), Κωσταμένας (75΄ Κολιούσης), Θανάσης (53΄Τσουμάνης), Κατσίφας, Κακαράντζας (75΄ Γιαννάκης).

NHSI

Νησί- Ηλιόκαλη 3-0 

• Το Νησί επέστρεψε στις νίκες μετά την απρόσμενη ήττα της περασμένης αγωνιστικής από την Αμφιθέα, επικρατώντας με 3-0 της ουραγού ομάδας της Ηλιόκαλης. Οι γηπεδούχοι είχαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα τέρματα.

Σε σουτ του του Λώλη στο 9΄η μπάλα έφυγε  άουτ.Στο 17΄σε κεφαλιά του Λώλη απέκρουσε τη μπάλα ο Τσόλης. Στο 22΄ο Πασχάλης εκτέλεσε κόρνερ, ο Πρέμος πήρε την κεφαλιά η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο και έφυγε κόρνερ. Στο 32’ ήταν άστοχο το σουτ του Κοτσίνα και στο 34’ ο Πασχάλης εκτέλεσε φάουλ, ο Κολόσης έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 41’ το Νησί ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Λώλη με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι. Το Νησί κέρδισε πέναλτι στο 47’ σε ανατροπή του Λώλη από τον Πανταζή. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Πασχάλης που ευστόχησε για το 1-0.

Στο 60΄ο Οικονόμου έκανε τη σέντρα και ο Πρέντζας με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσόλη κάνοντας το 2-0. Σε πλασέ του Λώλη στο 68’ απέκρουσε τη μπάλα ο Τσόλης.Η Ηλιόκαλη απείλησε στο 70’ με τον Παππά Γ. να κάνει το σουτ και τον Τασιούλα να αποκρούει τη μπάλα. Το 3-0 έγινε στο 77’ με κεφαλιά του Αναστασόπουλου μετά από σέντρα του Στεργίου. Στο 80’ ήταν άστοχο το σουτ του Τζημόπουλου.

Διαιτησία:  Χριστοφορίδης (Σίσκας-Αρβανίτης)

Νησί: Τασιούλας, Κοτσίνας, Οικονόμου (85΄Γερούκαλης), Αθανασίου (70΄Τζημόπουλος), Κολόσης, Πρέμος, Κονδύλης, Πρέντζας (70’ Αναστασόπουλος), Λώλης, Πασχάλης (85΄Γιαούπι), Βαλάρης (46΄Στεργίου).

Ηλιόκαλη: Τσόλης, Πανταζής (61΄Ντέτσικας Ν.), Φωτίου, Λαμπρίδης, Παππάς (56΄λ.τρ. Λέκκας), Κοντοδήμος, Κλεισούρας (54΄Σκουτελιάς), Τζώρτζης, Καρυωτάκης, Παππάς Γ., Ντέτσικας.

Κουτσελιό- Αμφιθέα 3-0 

• Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο το Κουτσελιό κατέβαλε την αντίσταση της Αμφιθέας με 2-0, με όλη την ομάδα να αφιερώνει τη νίκη στον ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσακανίκα ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών στο παιχνίδι με την Κοσμηρά.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 31’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κουτσογιάννη. Η Αμφιθέα στο 33΄κέρδισε και αυτή πέναλτι όταν σε εκτέλεση φάουλ του Τσουμάγκα η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Κολόκας αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.Στη συνέχεια  σε ένα ακόμη σουτ του Κολόκα η μπάλα έφυγε άουτ. Το 2-0 για τους γηπεδούχους έγινε στο 55’ από τον Πέτκο.

Διαιτησία: Κόλλιας (Σιόντης-Κοσίνας).

Κουτσελιό: Θεμελής, Κούτλας, Κυριακίδης, Ναυρόζογλου, Κρανάς (65΄Γιωτίτσας), Ανανιάδης, Μπακαγιάννης (85΄Γκούμας), Κακαράντζας, Κουτσογιάννης, Δάσκαλος, Πέτκος (70’ Κοσμάς).

Αμφιθέα: Γκουγιάννος, Πιλιάφας, Καραγιάννης, Φάης, Μπαρούτας, Τσουμάγκας, Σδούκος (73΄Κίτος), Γκούμας (73΄Λάππας), Μήτος (60΄Παπάζης), Κολόκας (60΄Ανδρέου), Βλαχόπουλος.

Σταυράκι- Χουλιαράδες 0-3

• Ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα κατάφεραν να πάρουν οι παίκτες του Αντώνη Δημητρίου, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Α ερασιτεχνικής κατηγορίας, όπου με την νίκη τους αυτή εδραιώθηκαν στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, επικρατώντας με 0-3 του Σταυρακίου, σε ένα ματς χωρίς ευκαιρίες πέραν των τριών τερμάτων.Το πρώτο μέρος ήταν κακό, και αμφότερες οι ομάδες "πάλευαν" για την κατοχή. Περισσότερο ανώτεροι φάνηκαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 23' με το σουτ του Δημάκου να καταλήγει στην αγκαλιά του Κάτσιου.

Στο 27' χάθηκε διπλή ευκαιρία για τον Άτλαντα, με τον Πύρτσιο αρχικά να μην μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα Κάτσιο, ο οποίος απομάκρυνε προσωρινά με το πόδι, ενώ και στην επαναφορά ο Ζιώγας με το σουτ του βρήκε σε σώματα αμυντικών και η μπάλα κατέληξε άουτ.Το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, σημείωσε στο 37' με πλασέ ο Πύρτσιος, έπειτα από σέντρα του Ζιώγα.Στο δεύτερο μέρος πάρα το ψύχος, ο ρυθμός και των δύο ομάδων ήταν καλύτερος.Αρχικά, στο 47' οι γηπεδούχοι απείλησαν με το σουτ του Κοντογιάννη, το οποίο πέρασε ξυστά από το κάθετο δοκάρι.

Στο 53' ήρθε το 0-2 για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Πύρτσιος έκανε την σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε τον Τσόδουλο αρχικά και κατέληξε στον Ζιώγα, ο οποίος ευστόχησε από κοντά.

Επόμενη φάση στο 65' με το σουτ του Δοβανά ωστόσο, να αποκρούεται από τον Κάτσιο.

Στο 68' ήταν σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με το δυνατό σουτ του Πράσσου να αποκρούει δύσκολα και με το ένα χέρι ο Πέτρος.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 77' με ένα πολύ όμορφο σουτ ο Τσιγαράς, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή.

Διαιτησία: Μπούμπας (Παπαλαζάρου-Σιαμέτης).

Σταυράκι 2009 (Ανδρέας Στάμος): Κάτσιος, Μωραΐτης (68' Σιόντης), Ζάγκας, Αγγέλης, Κατσάνος, Πράσσος, Στογιάννης, Ζιάρας (84' Καπατσέλης), Πεπόνης, Κοντογιάννης, Κολιός (46' Κρασόπουλος).

Χουλιαράδες (Αντώνης Δημητρίου): Πέτρος, Δοβανάς, Χήρας (46' Κουτσάφτης), Καλογερόπουλος, Τζουρμανάς, Κιτσάκης, Τσόδουλος (74' Τσαφώνης), Παπανικολάου, Πύρτσιος (77' Μπίττας), Ζιώγας (74' Τσιγαράς) Δημάκος (77' Μπεζάτι).

Αγγελική Σιώλου 

Μέτσοβο- Δροσοχώρι 3-1 

• Μία ακόμη νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του το Μέτσοβο επικρατώντας 3-1 του Δροσοχωρίου.

Το Μέτσοβο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων χάνοντας ευκαιρίες στο 5΄και στο 20΄με τον Νάκο, στο 15΄με τον Μούστο.Το σκορ άνοιξε στο 35΄ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Παλαιοπάνου, ο Μπαλιούσκας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κωστούλα.Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 54΄με κεφαλιά του Παπανικολάου.Το Μέτσοβο στο 63΄κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Νάκου την εκτέλεση του ανέλαβε ο ίδιος και έκανε το 2-1. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 86΄ο Τσουλιάης.

Διαιτησία: Τασιούλας (Κολιός-Αλεξίου).

Μέτσοβο: Ζώης, Τσακμάκης, Τσιόστας Χ., Μπαλιούσκας, Κάτσενος (46΄ Σιούτας), Τσιόστας Κ., Παλαιοπάνος (68΄ Κασίμης), Χύσο, Μούστο (81΄ Σταχούλης), Νάκος, Τσουλιάης (88΄ Ναζίρης)

Δροσοχώρι: Κωστούλας, Παππάς Δ., Θεοχάρης, Καλτσάς, Μελιγγιώτης Η., Κάγια, Μανιώτης, Παπανικολαόυ (68΄ Μελιγγιώτης Π.), Μπέλλος (46΄ Χαλιάσος), Κοκκιάδης, Μελιγγιώτης Θ.

KASTRITSA

Αγρ. Καστρίτσας- Πίνδος Κόνιτσας 3-1

• Νίκη με ανατροπή πέτυχε ο Αγροτικός Καστρίτσας, καθώς επικράτησε με σκορ 3-1 της Πίνδου Κόνιτσας για την 15η αγωνιστική της Α’ Ερασιτεχνικής και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Βασίλη Σιαφάκα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος από την αξιόμαχη Πίνδο που έδειξε σε ακόμη ένα παιχνίδι ότι δεν βρίσκεται τυχαία στη πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, στην επανάληψη ο Αγροτικός ήταν πιο προσηλωμένος στον στόχο, έβγαλε επιθετική φρεσκάδα και πέτυχε τρία γκολ από το 67’ και μετά. 

Μόλις στο 3’ ο Αγροτικός άγγιξε το γκολ αλλά ο Γιαννιώτης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 6’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Πατσούρα. Ο Γιαννιώτης το εκτέλεσε αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Η Πίνδος ισοφάρισε στα δοκάρια στο 25’, όταν από σέντρα του Λάμπρου ο Ντεντόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κυρικλίδη. Στο 41’ η Πίνδος κέρδισε πέναλτι σε σπρώξιμο του Γόγολου στον Λάμπρου. Ο Δ. Σπανός το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 0-1 για την Πίνδο μέσα σε πανηγυρισμούς. 

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο προπονητής του Αγροτικού πέρασε στο ματς τους Κοσυφαρίνη, Σταμούλη και Παπουτσή για να τονώσει την επιθετική γραμμή και λίγα λεπτά μετά τον Γκέγκα αντί του Σταμούλη που δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Στο 58’ ο Διαμαντόπουλος έκανε τη σέντρα, η μπάλα κόλλησε στη λάσπη και δεν μπόρεσε με προβολή να σκοράρει ο Κλιτσινάρης. Η Καστρίτσα ανέβασε κι άλλος στροφές και προσπαθούσε  με κάθε τρόπο να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Στο 61’ ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε το φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 67’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, όταν σε σέντρα του Διαμαντόπουλου ο Κλιτσινάρης με κεφαλιά νίκησε τον Έξαρχο για το 1-1. Στο 74΄ο Αγροτικός έφτασε στην ολική ανατροπή στο σκορ (2-1) με κοντινή προβολή και πάλι του Κλιτσινάρη. Στο 78’ το έργο της Πίνδου έγινε ακόμη πιο δύσκολο, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σπανός Χ. για φάουλ στον Παπουτσή. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 87΄ με πλασέ του Γκέγκα μετά από ασίστ του Διαμαντόπουλου.

Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Κόλλιας- Κωνσταντίνου)

Αγρ. Καστρίτσας (Σιαφάκας): Κυρικλίδης, Καλλιοτζής (46’ Κοσυφαρίνης), Διαμαντόπουλος, Γόγολος, Κασίμης, Σπαλιάρας, Κλιτσινάρης, Παπαδόπουλος (70’ Ναυρόζογλου), Αλεξίου, Γιαννιώτης (46’ Σταμούλης/ 52’ Γκέγκα), Νικολάου (46’ Παπουτσής).

Πίνδος Κόνιτσας (Βαζάτης): Έξαρχος, ΛάμπρουΛ, Καλές, Τσιούτσιος, Σπανός Χ, Πατσούρας, Λάμπρου Ν, Ντότης (54’ Μουρεχίδης), Σπανός Δ (76’ Κυρτζόγλου Α), Δημόπουλος, Ντεντόπουλος (82’ Γαϊτανίδης).

Τα αποτελέσματα 

Νησί-Ηλιόκαλη 3-0

Μέτσοβο-Δροσοχώρι 3-1

Αγία Μαρίνα-Ελεούσα 1-4

Σταυράκι-Χουλιαράδες 0-3

Κουτσελιό-Αμφιθέα 2-0

Ανατολή-Κατσικά 0-1

Καστρίτσα-Πίνδος Κόνιτσας 3-1

Λογγάδες-Νεοχωρόπουλο 1-0

Κοσμηρά-Κεφαλόβρυσο 2-7

Η Βαθμολογία 

1. Θύελλα Κατσικάς 43 57-15

2. Αγροτικός Καστρίτσας 40 50-5

3. Θύελλα Ελεούσας 39 48-20

4. Χουλιαράδες 37 40-12

5. Πίνδος Κόνιτσας 32 32-13

6. Κουτσελιό 29 29-13

7. Ανατολή 24 20-14

8. Κεφαλόβρυσο 21 27-29

9. Μέτσοβο 19 36-34

10. Αετός Νήσου 18 18-18

11. Λογγάδες 17 13-20

12. Νεοχωρόπουλο 15 27-32

13. Αγία Μαρίνα 14 20-51

14. Κοσμηρά 12 18-43

15. Δροσοχώρι 12 18-50

16. Σταυράκι 8 12-36

17. Ηλιόκαλη 5 12-42

18. Αμφιθέα 5 15-44

Η επόμενη αγωνιστική (4, 5/2/2023)

Κόνιτσα - Λογγάδες

Αμφιθέα - Χουλιαράδες

Θύελλα Ελεούσας - Νησί

Νεοχωρόπουλο - Κοσμηρά

Καστρίτσα - Ανατολή

Θύελλα Κατσικάς - Μέτσοβο

Δροσοχώρι - Αγία Μαρίνα

Κεφαλόβρυσο - Σταυράκι

Ηλιόκαλη - Κουτσελιό