Με… άγριες διαθέσεις περιμένει ο ΠΑΣ Γιάννινα τον Παναθηναϊκό!

on .

PAS PAO

Στα θετικά αποτελέσματα και τις εξαιρετικές εμφανίσεις που κάνει στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδεχόμενος αύριο το βράδυ (8:30 μ.μ.) τον Παναθηναϊκό στο κεκλεισμένων των θυρών «Ζωσιμάδες» για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. 

Με μηχανοκίνητη πορεία θα συνοδεύσουν οι οπαδοί την αποστολή οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα, Σαββατοκύριακο στα Γιάννινα ο Παναθηναϊκός λόγω Κυπέλλου Ελλάδας. 

Οι δύο συνεχόμενες νίκες με ΑΕΚ και Λεβαδειακό εντός του 2023 έχουν ανεβάσει τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 9η θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς. Πλέον, η ομάδα της Ηπείρου έχει απομακρυνθεί στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη και την προτελευταία Λαμία. Ωστόσο, ακόμα είναι νωρίς, το πρωτάθλημα έχει αρκετό δρόμο και υπάρχουν και τα play out, κάτι το οποίο δήλωσε και ο Θανάσης Στάικος μετά το τέλος του αγώνα στη Λιβαδειά. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο 42χρονος τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες να μην υπάρξει εφησυχασμός καθώς ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα.

Από την άλλη, αντίπαλος αυτή τη φορά είναι ο πληγωμένος Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έχασαν το ντέρμπι με την ΑΕΚ με 1-0 και είδαν τη διαφορά από την «Ένωση» να μειώνεται στο -4, ενώ πλησίασαν και οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παραμένει στην κορυφή με 42 βαθμούς, ωστόσο τις τελευταίες αγωνιστικές έχει χάσει πολύτιμους βαθμούς κυρίως από τις ισοπαλίες με Ιωνικό και ΟΦΗ.

Η προετοιμασία της γιαννιώτικης ομάδας συνεχίστηκε χθες το πρωί και ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ με την ψυχολογία των παικτών του ΠΑΣ να βρίσκεται στα ύψη μετά τα συνεχή θετικά αποτελέσματα. Ο Θανάσης Στάικος ωστόσο θέλει να υπάρχει μεν καλή διάθεση αλλά οι ποδοσφαιριστές του να είναι συγκρατημένοι και να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα γιατί μπορεί να προσγειωθούν απότομα.

Η χθεσινή προπόνηση περιελάμβανε ομαδική αμυντική τακτική στην κεντρική και αμυντική ζώνη. Μετά το αρχικό ζέσταμα έγιναν κάποια παιχνίδια rondo και στη συνέχεια ακολούθησαν παιχνίδια ενεργοπαθητικής μορφής 11 εναντίον 11 και η προπόνηση ολοκληρώθηκε με δίτερμα 11 εναντίον 11 στα ¾ του γηπέδου.

Ο 42χρονος προπονητής είδε τον Ίκερ Μπιλμπάο να βγάζει το χθεσινό πρόγραμμα συμμετέχοντας ενεργά και στο δίτερμα οπότε η επιστροφή του σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων είναι θέμα ημερών ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Κύρκος.

Τα πλάνα του Στάικου 

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και αυτό ενστερνίζεται και ο Θανάσης Στάικος ο οποίος θα παρατάξει στους «Ζωσιμάδες» απέναντι στον Παναθηναϊκό τους έντεκα που κέρδισαν ΑΕΚ και Λεβαδειακό.

Έτσι ο ΠΑΣ αναμένεται να ξεκινήσει με τους  Τσιντώτα, Σόρια, Πήλιο, Παντελάκη, Εραμούσπε, Καραχάλιο, Ριένστρα, Μορέιρα, Τζίνο, Παμλίδη και Μπάλαν.

Ο Τσαγκαράκης στο ΠΑΣ-Παναθηναϊκός

Ο Πέτρος Τσαγκαράκης από τα Χανιά ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός που θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου (20:30) στο «Ζωσιμάδες».

Βοηθοί του Τσαγκαράκη θα είναι Κωνσταντίνος Ψαρρής από τη Ζάκυνθο και ο Ανδρέας Μεϊντάνας από την Αχαΐα ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Μιχαήλ Ματσούκας από την Αιτωλοακαρνανία. Στο VAR θα είναι ο Γεώργιος Τζοβάρας από τη Φθιώτιδα και AVAR ο Γεώργιος Χριστάκογλου από τη Μακεδονία. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Δημήτριος Γκάγκας από τη Λάρισα.