Στην αμυντική λειτουργία στραμμένη η προσοχή του ΠΑΣ

on .

PAS PROPONHSH 11 1 23

• Με την ψυχολογία στα ύψη από τις πολύ καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για την αναμέτρηση της Κυριακής (15/1-20:30) στο «Ζωσιμάδες» με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. 

Ο Θανάσης Στάικος και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν τις δυσκολίες που έχει αυτό το παιχνίδι, ειδικά τώρα που ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο ντέρμπι από την ΑΕΚ και μειώθηκε η μεταξύ τους διαφορά στους τέσσερις βαθμούς και θα έρθει στα Γιάννινα για να πάρει τη νίκη.

Η σκέψη όλων στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι επικεντρωμένη σε αυτό το παιχνίδι αφού σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, αν είναι η νίκη ακόμη καλύτερα αλλά και η ισοπαλία δεν θα είναι άσχημη, ο ΠΑΣ θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία μιας και θα έχει βγάλει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με αντιπάλους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Η δουλειά και η αφομοίωση και πιστή εφαρμογή του αγωνιστικού πλάνου έχουν φέρει την γιαννιώτικη ομάδα σε ένα καλό βαθμολογικά σημείο τις τέσσερις αγωνιστικές που διανύουμε στον δεύτερο γύρο και αυτό δείχνει τη σωστή δουλειά που έγινε στην διακοπή για το Μουντιάλ όπου δουλεύτηκαν οι αδυναμίες που είχαν εντοπιστεί στον πρώτο γύρο. 

Βέβαια υπάρχει ακόμη το πρόβλημα στο ότι η άμυνα δεν μπορεί να κρατήσει το μηδέν αλλά εφόσον η επίθεση βάζει παραπάνω από αυτά που δέχεται η άμυνα δεν υπάρχει για την ώρα πρόβλημα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να διορθωθεί το πρόβλημα στην αμυντική γραμμή.

Η χθεσινή προπόνηση έγινε στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ για να προστατευτούν τα γήπεδα του ΠΕΑΚΙ λόγω των βροχοπτώσεων τις προηγούμενες μέρες. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ομαδική αμυντική τακτική στην κεντρική ζώνη, αρχικά σε απλή μορφή και στη συνέχεια σε παιχνίδι τακτικής 9 εναντίον 8 και 11 εναντίον 11.

Ο Θανάσης Στάικος για πρώτη φορά είχε στη διάθεση του 30 ποδοσφαιριστές μιας και επέστρεψε στις προπονήσεις ο Τζίμας που ταλαιπωρήθηκε από ίωση ενώ κομμάτια από την προπόνηση βγάζει ο Μπιλμπάο και αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα να μπει σε πιο δυνατούς ρυθμούς. 

Στο κανονικό πρόγραμμα έχουν μπει και οι Κιάκος, Λώλης Α. και Λέο με τον τελευταίο να χρειάζεται ακόμη χρόνο ώστε να επανέλθει πλήρως.

Απόντες ήταν οι τραυματίες Κόντε, Ροσέρο και ο Κύρκος που πέρασε αρκετά βαριά την ίωση και ακόμη δεν έχει μπει σε προπόνηση με τον Στάικο να περιμένει το ιατρικό επιτελείο να δώσει το ΟΚ για να ενταχθεί στο κανονικό πρόγραμμα. 

Άρχισαν τα… όργανα για Πήλιο

Οι πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο Σταύρος Πήλιος με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα φαίνεται -σύμφωνα με δημοσιεύματα- ότι άνοιξαν την όρεξη του Ολυμπιακού ο οποίος γράφουν  ότι ενδιαφέρεται για τον αριστερό οπισθοφύλακα του ΠΑΣ. 

Αναμενόμενο μπορούμε να πούμε αυτό αφού ο Ολυμπιακός κάθε λίγο και λιγάκι όλο και για κάποιον νεαρό ενδιαφέρεται (παλαιότερα ήταν οι Λώλης Α. και Λιάσος), όμως θα πρέπει ο ποδοσφαιριστής να μην έχει στο μυαλό του το τι λένε και γράφουν στην Αθήνα αλλά να είναι αφοσιωμένος 100% στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα για να παραμείνει στην κατηγορία.

Το πώς θα εξελιχθεί η πορεία του θα το δείξει η συνέχεια μιας και όλα εξαρτώνται από τον ίδιο και την απόδοση του στον αγωνιστικό χώρο.

Σε αναζήτηση στόπερ

Η τελευταία εβδομάδα προπονήσεων με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι αυτή που διανύει ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης αφού θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό από τον οποίο τον είχε πάρει δανεικό το περασμένο καλοκαίρι η γιαννιώτικη ομάδα.

Το κενό στην αμυντική γραμμή θέλει να το καλύψει ο Στάικος ο οποίος έχει κάνει την εισήγηση του προς την διοίκηση για έναν κεντρικό αμυντικό ο οποίος φαίνεται ότι θα είναι Λατινοαμερικάνος μιας και σε αυτή την αγορά έχει ρίξει δίχτυα ο ΠΑΣ. 

Από εκεί και πέρα το αν θα αποκτηθεί ή το πότε θα έρθει για να ενσωματωθεί στην ομάδα αυτό είναι δουλειά της διοίκησης αν και ο προπονητής θα τον ήθελε χθες να είναι στην ομάδα…