Κοπή πίτας και βραβεύσεις των πρώτων από τον Ν.Ο.Ι.!

on .

NOI PITA 6 1 23

• Tην πίτα του για τη νέα χρονιά έκοψε ανήμερα των Θεοφανίων ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, γιορτάζοντας παράλληλα τις επιτυχίες του περσινού έτους σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο και βραβεύοντας αθλητές που διακρίθηκαν και προπονητές. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά, εκπροσώπων της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, μελών του Ομίλου και γονέων. 

Η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι.

Οι αθλητές του Ν.Ο.Ι. συνεχίζουν να κρατούν σταθερά ψηλά το σωματείο και τα Γιάννενα, τόσο σε εθνικό όσο και σε πανευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου επισημαίνοντας ότι είναι μία ομαδική προσπάθεια που απαιτεί ωστόσο τη στήριξη της πολιτείας και των τοπικών αρχών. 

«Ο Όμιλός μας παραμένει πολυνίκης και πρωταθλητής. Τα παιδιά μαθαίνουν, μέσα από τον αθλητισμό, τις αξίες της ζωής αλλά και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους γιατί ο δρόμος είναι ανηφορικός, δύσκολος και απαιτεί προσπάθεια, θέληση και καλή διαχείριση τόσο της χαράς όσο και της απογοήτευσης. Όραμά μας είναι να συνεχίσουμε την καλή πορεία με τη βοήθεια των αθλητών και προπονητών μας. Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε τη στήριξη και αρωγή όλων καθώς έχουμε μπροστά μας σημαντικούς αγώνες αλλά και την Ολυμπιάδα του 2024», επισήμανε χαρακτηριστικά. 

Γ. Αμυράς - παρουσίες

Την περηφάνεια του για τις επιδόσεις των Γιαννιωτών κωπηλατών εξέφρασε και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα είναι στο πλευρό του Ομίλου σε μία κοινή πορεία που θα φέρει ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις. «Ο Ν.Ο.Ι. έχει γράψει ιστορία στο άθλημα της κωπηλασίας και θα είμαστε στο πλευρό σας», τόνισε μεταξύ άλλων.

Τα συγχαρητήριά τους για τις διακρίσεις των αθλητών αλλά και την πορεία του Ομίλου έδωσαν και οι αυτοδιοικητικές αρχές και φορείς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.  Πιο συγκεκριμένα, το «παρών» έδωσαν και βράβευσαν αθλητές και προπονητές οι Βασίλης Γοργόλης, Αντιπεριφερειάρχης, Βαγγέλης Πήχας, Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιπρόεδρος του Ομίλου Δημήτρης Παπαγεωργίου,  ο πρ. δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ι. και επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας, η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023»  Τατιάνα Καλογιάννη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Βασίλης Μουσελίμης, ο κ. Παναγιώτης Μηλιώτης ως εκπρόσωπος της 8ης Ταξιαρχίας, ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας κ.α…

Οι βραβευθέντες

Στην εκδήλωση του Ν.Ο.Ι. βραβεύτηκαν για τις διακρίσεις τους στους διεθνείς κωπηλατικούς στίβους οι εξής κωπηλάτες: Γκόγκου Αικατερίνη (Παγκόσμια πρωταθλήτρια και  Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Σκιφ Νεανίδων), Παλαιοπάνος Θανάσης (5η θέση στο Πανευρωπαϊκό και 6η θέση στο διπλό Σκιφ Ανδρών), Ντάρα Νεφέλη (6η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 4x Νεανίδων), Κοπίδης Λεωνίδας (6η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2x Εφήβων),  Κωστούλας Βασίλης και Κούτρας Δημήτρης (6η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2- Εφήβων και 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2- Εφήβων), Παπαϊωάννου Χριστίνα και Παπαϊωάννου Δήμητρα (5η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα -23 στην 4- Γυναικών) και Φαϊτάς Παύλος (6η θέση στο Πανευρωπαϊκό στο Διπλό Σκιφ Ανδρών -23).

Για τις επιτυχίες τους στο περσινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας βραβεύθηκαν οι εξής: Ευθυμίου Αγγελική, Κολιάκη Μαρκέλα, Κάσκαρη Μαρία, Σίκαλου Λυδία (1η θέση 4x  Κορασίδων). Ζάρρας Αλεξανδρος, Δημητρίου Χρήστος, Μπριασούλης Χριστόφορος, Τζοβάρας Κωσταντίνος (1η θέση 4+). Ντάρα Νεφέλη (1η θέση Σκιφ κορασίδων, 2x νεανίδων). Καραγιάννης Κων/νος (1η θέση Σκιφ παίδων, 4- Εφήβων). Κοπίδης Λεωνίδας, Δημητρίου Στέφανος, Λάππας Αριστοτέλης – Ευάγγελος, Μέγας Σταύρος, Kασιούμης Αλέξανδρος (1η θέση στην 4+). Κωστούλας Βασίλης, Κούτρας Δημήτρης (1η θέση στην 2- Εφήβων). Γκόγκου Αικατερίνη (1η θέση στο 2x Νεανίδων, 4x Νεανίδων, 2x Γυναικών -23). Παπαϊωάννου Χριστίνα (1η θέση σε 4x Νεανίδων και 2x Γυναικών -23). Παπαϊωάννου Δήμητρα (1η θέση στη 4x Νεανίδων). Τζούμα Δήμητρα (1η θέση στην 4x Νεανίδων). Παλαιοπάνος Αθανάσιος, Παλαιοπάνος Λεωνίδας, Φαϊτάς Παύλος, Εξάρχου Ιάσων (1η θέση στην 4- Ανδρών). Επίσης, για τις επιτυχίες τους στο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας βραβεύθηκαν οι: Γκόγκου Αικατερίνη, Παλαιοπάνος Λεωνίδας, Ντάρα Νεφέλη, Φαϊτάς Παύλος και Τζούμα Δήμητρα. 

Στη κατηγορία Αρχαρίων βραβεύθηκαν για τις επιτυχίες τους στην περσινή Συνάντηση Ανάπτυξης οι νεαροί κωπηλάτες: Μουσελίμης Ιάσων και Καραγιάννης Χρήστος (1η θέση στο 2x Αρχ. Παίδων), Γιουγλή Σύλβια (1η θέση στο Σκιφ Αρχ. Κορασίδων 2010), Βλάχος Στέφανος, Κουτσαβέλης  Παύλος, Πάνος Κων/νος και Κρικώνης Παύλος (1η θέση στο 4x Αρχ. Παίδων). Τέλος, ο Ν.Ο.Ι τίμησε τους προπονητές του: Παλαιοπάνο Απόστολο, Τσίλη Ιωάννη,  Λιόντο Φώτη, Λιόλιο Αθανάσιο, Ευθυμίου Βασίλης και Μηλιώτη Παναγιώτη.

Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που συνοδεύτηκε από ευχές για μία χρονιά με υγεία, παγκόσμια ειρήνη και πολλές αθλητικές επιτυχίες. Το φλουρί βρήκε ο αθλητής της κατηγορίας εφήβων Χρήστος Γκρέμος. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη λαχειοφόρο αγορά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την αγορά κουπιών.