Εκατοντάδες μαθητές σήμερα στους χώρους του ΠΕΑΚΙ

on .

peaki

• Πανέτοιμοι να υποδεχτούν εκατοντάδες μαθητές από σχολεία των Ιωαννίνων είναι σήμερα οι χώροι άθλησης του ΠΕΑΚΙ με αφορμή την 9η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022, η οποία γιορτάζεται στις 30 Σεπτεμβρίου. Με κοινό σύνθημα «Άθληση κάθε μέρα, Υγεία μια Ζωή» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας έχουν κληθεί από το Υπουργείο να οργανώσουν και να υλοποιήσουν αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Στόχος της σχολικής κοινότητας, μέσω των αθλητικών δράσεων και δραστηριοτήτων, είναι η αναβάθμιση της Φυσικής Αγωγής, προς όφελος όλων των μαθητών/ μαθητριών.

Πάνω από 1.000 μαθητές

Κατόπιν συνεργασίας των σχολικών μονάδων των Ιωαννίνων, με την Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, περισσότεροι από 1.000 μαθητές δημοτικών και γυμνασίων θα επισκεφθούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ, στη Λιμνοπούλα και στο Πανηπειρωτικό μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας τόνισε πώς με τη συμμετοχή τους στα αθλήματα, οι μαθητές, γίνονται μέλη μιας ομάδας και μαθαίνουν να επικοινωνούν ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια προς έναν κοινό στόχο. Χαρακτήρισε εξίσου σημαντικό το γεγονός πώς μέσα από τον αθλητισμό τα παιδιά αντιλαμβάνονται και αποδέχονται τη διαφορετικότητα και καλλιεργούν την ιδέα του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας. Τέλος, ανέφερε ότι οι χώροι άθλησης του ΠΕΑΚΙ είναι ανοικτοί για το κοινό και για όλους εμάς στην Επιτροπή Διοίκησης, είναι χαρά να βλέπουμε τους χώρους αυτούς να γεμίζουν με παιδικές φωνές.