Ο νυν κέρδισε τον πρώην και 3η θέση για τον ΠΑΣ

on .

PAS ASTERAS TRIPOLHS 9 8 22

• Την τρίτη θέση στο φιλανθρωπικό τουρνουά «Φλόγα» του Βόλου κατέλαβε ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε χτες το βράδυ στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3 του Αστέρα Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο κι ενώ η κανονική διάρκεια του αγώνα είχε βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες 2-2, υποχρεώνοντας σε ήττα τον περσινό προπονητή του Ηρακλή Μεταξά που προπονεί πλέον τους Αρκάδες.

Ο... μαθητής Θανάσης Στάικος νίκησε τον...δάσκαλο Ηρακλή Μεταξά. Το φιλικό του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό ήταν μακράν το πιο χορταστικό φιλικό που έχουν δώσει μέχρι τώρα οι Γιαννιώτες. Τέσσερα γκολ, δύο δοκάρια και αρκετές φάσεις σε έναν αγώνα που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι καθώς η κανονική του διάρκεια ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες 2-2. 

 

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ

Με δεδομένη την απουσία του τραυματία Κόντε ο Θανάσης Στάικος παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με σύστημα 4-3-3, το οποίο μετατρέποντας συχνά σε 4-1-4-1 δίνοντας και πάλι φανέλα βασικού στον Παμλίδη. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πριόρ, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Κιάκος, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Μπροστά από την άμυνα κόφτη ήταν ο Καραχάλιος έχοντας μπροστά του τους Μπιλμπάο και Ριένστρα, δεξιά στην επίθεση ο Ροσέρο, αριστερά ο Μορέιρα και στην κορυφή ο Παμλίδης.

 

Προβάδισμα με Εραμούσπε

Ο Αστέρας Τρίπολης του Ηρακλή Μεταξά μπήκε καλύτερα στο χθεσινό παιχνίδι και σε γενικές γραμμές το πρώτο ημίχρονο του ανήκε παρότι ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ. Οι Αρκάδες έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Μπαράλες στο 3' μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπερτόγλιο, όμως ο Πριόρ έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ με δύσκολη επέμβαση. Από την εκτέλεση του κόρνερ από τον Τιλίκα η μπάλα βρήκε σε σώματα παικτών και συγκεκριμένα πάνω στον Αντζουλά που έκανε την προβολή και επάνω στη γραμμή απομάκρυνε σωτήρια ο Σόρια σώζοντας τον ΠΑΣ από βέβαια παραβίαση.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη του αξιόλογη φάση και μάλιστα από στατική φάση. Στο 13' ο Μορέιρα από αριστερά εκτέλεσε φάουλ που κέρδισε ο Κιάκος, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, ο Εραμούσπε νίκησε τους αμυντικούς του Αστέρα Τρίπολης και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιφτσή ανοίγοντας το σκορ για τους Γιαννιώτες. Ήταν το πρώτο φετινό γκολ του Αργεντινού στόπερ, ο οποίος πέρυσι ήταν δεύτερος σκόρερ της ομάδας πίσω από τον Περέα. 

Δοκάρι και ισοφάριση για τον Αστέρα

Ο Αστέρας προσπάθησε να απαντήσει και στο 20’ ο Μπαράλες σούταρε εκτός περιοχής αλλά ο Πριόρ μπλόκαρε την μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα οι Αρκάδες έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση. Στο 21' μετά από σέντρα από δεξιά του Μουνάφο, ο Μπερτόγλιο βρέθηκε αφύλακτος και έκανε την κεφαλιά και η μπάλα πήγε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πριόρ και απομακρύνθηκε του Πριόρ. Στο 33’ ο Μπαράλες έπιασε το σουτ ύστερα από σέντρα αλλά σε ετοιμότητα ο Πριόρ μπλόκαρε την μπάλα.

 Οι Αρκάδες συνέχισαν να έχουν την κατοχή μπάλας, ήταν δραστήριοι επιθετικά και κέρδισαν πέναλτι στο 38’. Σε γέμισμα του Βαλιέντε προς τον Ρούμπεν Γκαρθία και γέμισμα του τελευταίου με τη μία, η μπάλα βρήκε στο σώμα και το χέρι του Κιάκου και παρότι ήταν εξ επαφής ο διαιτητής Τσίντζας το θεώρησε παράβαση και καταλόγισε το πέναλτι. Ο Αργεντινός Μπαράλες εκτέλεσε το πέναλτι και νίκησε τον Πριόρ που έπεσε στην αντίθετη γωνία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ Γιάννινα, ισοφαρίζοντας σε 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

 Σκόρερ ο Μπαγκαλιάνης -δοκάρι Μορέιρα

Πέντε αλλαγές πραγματοποίησε με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Θανάσης Στάικος βάζοντας πινελιές φρεσκάδας σε όλες τις γραμμές. Το μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης ανήκε στους Γιαννιώτες, οι οποίο πέτυχαν γκολ, είχαν δοκάρι και χαμένες ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα τέρματα.

Ο ΠΑΣ πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ στο 50'. Ο Σόρια εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Ροσέρο πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Μπαγκαλιάνη και κατέληξε στα δίχτυα του Τσιφτσή για το 1-2. Το πρώτο του γκολ έστω και ανεπίσημο με τη φανέλα του ΠΑΣ, ο νεαρός στόπερ το πανηγύρισε δεόντως.

Ο ΠΑΣ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 56’ έφτασε μία ανάσα από το τρίτο γκολ. Σε αντεπίθεση, ο Λιάσος έκανε τη σέντρα, ο Μορέιρα πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Αντζουλά και στη συνέχεια στο δοκάρι του Τσιφτσή. Μάλιστα στο επόμενο λεπτό, ο ΠΑΣ πέτυχε γκολ με τον Λώλη αλλά ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ. 

Οι  Γιαννοώτες ήταν δραστήριοι επιθετικά και στο 60’ από ωραία ενέργεια του Ποζνάνσκι, ο Ροσέρο απέφυγε τους αντιπάλους του, πλάσαρε τον Τσιφτσή που όμως έδιωξε με τα πόδια.

Ισοφάρισε στο 87’ ο Ρεγκίς

Ο Αστέρας αύξησε την πίεση στο τελευταίο πεντάλεπτο με σκοπό να αποφύγει την ήττα και ισοφάρισε στο 87’. Σε γρηγορη εναλλαγή της μπάλας από δεξιά ο Βαλιέντε βρήκε τον Κρεσπί που ξεμαρκαρίστηκε και με δυνατό σουτ νίκησε τον Αθανασίου για το 2-2.  Μάλιστα, στο 89’ λίγο έλειψε ο Αστέρας να κάνει την ολική ανατροπή. Ο Ρεγκίς πάσαρε κάθετα στον Μπενίτο που βγήκε τετ α τετ με τον Αθανασίου, ο νεαρός πορτιέρο του ΠΑΣ όμως τον νίκησε και έσωσε τους Γιαννιώτες, στέλνοντας τον αγώνα στα πέναλτι καθώς δεν προβλέπονταν παράταση.

Νικητής στα πέναλτι ο ΠΑΣ

Με 4-3 επικράτησε ο ΠΑΣ Γιάννινα του Αστέρα στη διαδικασία των πέναλτι. Για τον ΠΑΣ Γιάννινα ευστόχησαν κατά σειρά οι Ροσέρο, Πήλιος, Μπιλμπάο και ο Μπαγκαλιάνης στο τελευταίο πέναλτι, ενώ το πρώτο πέναλτι έχασε ο Εραμούσπε καθώς απέκρουσε ο Τσιφτσής. Από πλευράς Αστέρα αστόχησαν οι Ρεγκίς και Ιγκλέσιας, ενώ ευστόχησαν οι Αντζουλάς, Ρούμπεν Γκαρθία και Μπενίτο. Το πέναλτι του Ρεγκίς πήγε στο δοκάρι και το πέναλτι του Ιγκλέσιας το απόκρουσε ο Αθανασίου. 

Διαιτησία: Τσίντζας (Τασιόπουλος - Σακκάς)

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Τσιφτσής, Γκαρθία, Τασουλής, Χριστόπουλος, Αντζουλάς, Βαλιέντε (90+2' Κανελλόπουλος), Μουνάφο (72' Ιγκλέσιας), Λεό Τιλίκα (55' Μπενίτο), Μπερτόγλιο (46' Αλί Μπαμπά), Σονί (63' Ρεγκίς), Μπαράλες (72' Παπαδόπουλος).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Πριόρ (46' Αθανασίου), Σόρια (85' Τσάβος), Κιάκος (46' Ποζνάνσκι), Παντελάκης (46' Μπαγκαλιάνης), Εραμούσπε, Καραχάλιος (63' Τζίμας), Μπιλμπάο, Ριένστρα (46' Λιάσος), Ροσέρο, Μορέιρα (75' Πήλιος), Παμλίδης (46' Λώλης Α.).