Ο ΠΑΣ Γιάννινα «συναντά» τον Αστέρα του Ηρ. Μεταξά

on .

PAS BOLOS 8 8 22

Στον μικρό τελικό του φιλανθρωπικού τουρνουά του Βόλου θα αγωνιστεί σήμερα το απόγευμά (6:45 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την ήττα του (2-0) την Κυριακή από τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης, συναντώντας για πρώτη φορά ως αντίπαλο τον Ηρακλή Μεταξά. 

Οι Γιαννιώτες γνώρισαν το βράδυ της Κυριακής την δεύτερη ήττα τους στα φιλικά παιχνίδια, μετά από αυτή από την κυπριακή Ομόνοια Λευκωσίας, καθώς έχασαν με σκορ 2-0 από τον ΝΠΣ Βόλο. Στο παιχνίδι με τους Αρκάδες, ο ΠΑΣ τεθεί αντιμέτωπος με τον πρώην του προπονητή Ηρακλή Μεταξά αλλά και τους παίκτες που τον ακολούθησαν, Μίκαελ Γκαρντάφκσι και Κάλεμπ Στάνκο. Υπενθυμίζεται πώς το τουρνουά διεξάγεται με σκοπό την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου και του ιδρύματος ΕΛΕΠΑΠ, καθώς όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε αυτά τα δύο ιδρύματα.

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Πέδρο Κόντε, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στην προπόνηση ξανά στην αριστερή γάμπα, του τοποθετήθηκε πάγος και τη θέση του πήρε στην ενδεκάδα ο Παμλίδης. Ο σχηματισμός που προτιμήθηκε από τον Θανάση Στάικο ήταν και πάλι το 4-3-3, όπως συνέβη και στα τρία προηγούμενα φιλικά. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πριόρ, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Πήλιος και στόπερ οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Τα αμυντικά χαφ αποτελούσαν οι Καραχάλιος και  Ριένστρα, ενώ μπροστά τους ήταν ο Τζίμας. Δεξιά στην επίθεση αγωνίστηκε ο Ροσέρο, αριστερά ο Κύρκος και στην κορυφή ο Παμλίδης. 

Διπλή ευκαιρία με Κύρκο

Ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ και στο 16’ έχασε σπουδαία διπλή φάση για να ανοίξει το σκορ. Ύστερα από γρήγορο συνδυασμό των Ριένστρα και Παμλίδη, η μπάλα πήγε δεξιά στον Ροσέρο που έκανε τη σέντρα με το δεξί, ο Κύρκος βρέθηκε μόνος του στην μικρή περιοχή και έκανε το τελείωμα, όμως ο Κλέιμαν με φοβερή απόκρουση στέρησε το γκολ από τον νεαρό παίκτη του ΠΑΣ.  Στην εξέλιξη της φάσης και πάλι ο Κύρκος πήρε την κεφαλιά από γέμισμα του Παντελάκη, όμως ο Κλέιμαν μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία. Η απάντηση των Βολιωτών υπήρξε άμεση και στο 21’ ο Φερνάντες  Π. συνδυάστηκε ωραία με τους συμπαίκτες του, βγήκε απέναντι από τον Πριόρ που διάβασε έξυπνα τη φάση και μπλόκαρε τη μπάλα.

Γκολ από ανύπαρκτο φάουλ

Ένα φάουλ - ανακάλυψη από τον διαιτητή του φιλικού παιχνιδιού, στάθηκε η αφορμή να δεχτεί ο ΠΑΣ το γκολ από τους Βολιώτες στο 32’. Ο διαιτητής είδε φάουλ του Εραμούσπε πάνω στον Ματίγια. Ο Πάολο Φερνάντες εκτέλεσε απευθείας λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από το τείχος και κατέληξε στα δίχτυα του Πριόρ για το 1-0. 

Δοκάρι και γκολ ο Βόλος

Δέκα αλλαγές πραγματοποίησε με το ξεκίνημα της επανάληψης ο προπονητής του ΠΑΣ, διατηρώντας στην ενδεκάδα μόνο τον Κύρκο που έκλεψε τις εντυπώσεις στο πρώτο μέρος. Η νεανική δεύτερη ενδεκάδα είχε την ευκαιρία ισοφάρισης στο 60' όταν ο Κύρκος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Μπαγκαλιάνης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Κλέιμαν απέκρουσε σε νέο κόρνερ. Νωρίτερα (58’), σε σέντρα του Μπαριέντος από δεξιά, η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία του Σούλη ο οποίος δύσκολα απέκρουσε σε κόρνερ. 

Ο Βόλος άρχισε να παίρνει και πάλι τα ηνία, φτάνοντας κοντά στο δεύτερο γκολ στο 63’. Σε συνεργασία των Β. Φερνάντες με τον Λούνα, ο τελευταίος σέντραρε από αριστερά, ο Άλχο πήρε αφύλακτος την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα πήγε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σούλη και η μπάλα απομακρύνθηκε. Η πίεση των παικτών του Βόλου απέφερε καρπούς στο 66’. Ο Πάολο Φερνάντες έβγαλε κάθετη πάσα προς τον Φαν Βέερτ, ο Ολλανδός  έκανε την κίνηση από δεξιά και έβγαλε την παράλληλη σέντρα παρά την προσπάθεια του Ποζνάνσκι, στη μικρή περιοχή βρέθηκε αφύλακτος ο Βίκτορ Φερνάντες, ο οποίος με προβολή νίκησε τον Σούλη για το 2-0.

Βόλος (Όσβαλντ Τανσό): Κλέιμαν, Άλχο (74’ Τάχατος),Λούνα (85’ Λυμπεράκης), Τσοκάνης, Μπαριέντος (85’ Μεταξάς), Ματίγια, Εσκοβάλ, Σιέλης, Βίκτορ Φερνάντες (80’ Τσέλιος), Πάολο Φερνάντες(74’ Ντέλετιτς), Βαν Βέερτ(80’ Σταμένκοβιτς).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Πριόρ(46’ Σούλης), Σόρια (46’ Τσάβος), Πήλιος (46’ Ποζνάνσκι), Παντελάκης (46’ Μπαγκαλιάνης), Εραμούσπε (46’ Κιάκος), Καραχάλιος (46’ Λιάσος), Ριένστρα (46’ Μπιλμπάο), Τζίμας (46’ Τσίρης-86’ Λώλης Ν), Ροσέρο(46’ Λώλης Α), Κύρκος (70’ Ρίζος), Παμλίδης (46’ Μορέιρα).

Στο ιατρικό τιμ ο Μπαλτογιάννης

Στο ιατρικό επιτελείο του ΠΑΣ Γιάννινα προστέθηκε χτες, μέσω επίσημης ανακοίνωσης της γιαννιώτικης ΠΑΕ, ο καρδιολόγος Γιάννης Μπαλτογιάννης. Ο κ. Μπαλτογιάννης είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ειδικεύθηκε στην Καρδιολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. 

Είναι κάτοχος διδακτορικής διατριβής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μετεκπαιδεύτηκε στην ηλεκτροφυσιολογία και βηματοδότηση στο νοσοκομείο UZ Brussel των Βρυξελλών ως υπότροφος της Ευρωπαϊκής Αρρυθμιολογικής Εταιρείας (EHRA), υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Pedro Brugada, όπου απέκτησε μεταδιδακτορικό τίτλο σπουδών. 

Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις αρρυθμίες, όπως κολπική μαρμαρυγή, υπερκοιλιακές ταχυκαρδίες, κοιλιακές ταχυκαρδίες, τόσο με τη διάγνωση όσο και με τη θεραπεία τους (ablation, εμφύτευση βηματοδοτών και απινιδωτων), καθώς και με την πρόληψη αιφνιδίου θανάτου. Είναι συνεργάτης του Αγίου Λουκά Θεσσαλονίκης, όπου διενεργεί ηλεκτροφυσιολογικές μελέτες, ablation,  εμφύτευση βηματοδοτών και απινιδωτών.

Θ. Μυριούνης