Τέταρτο δυνατό τεστ του ΠΑΣ στον Βόλο

on .

volos

Με μοναδικό απόντα τον τραυματία Ελληνοαυστραλό επιθετικό Αποστόλη Σταματελόπουλο ο ΠΑΣ Γιάννινα δίνει αύριο  το βράδυ (07/08, 9:00 μ.μ.) το τέταρτο φιλικό της καλοκαιρινής του προετοιμασίας, αντιμετωπίζοντας  τον ΝΠΣ Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε φιλανθρωπικό τουρνουά μαζί με τους ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης και Βόλο.

Πρώτο χρονικά θα γίνει το φιλικό παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τον ΟΦΗ στις 6:45 μ.μ. και θα ακολουθήσει στις 9:00 μ.μ. το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΝΠΣ Βόλο. Και τα δύο φιλικά θα γίνουν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και οι νικητές θα αναμετρηθούν μεταξύ τους το βράδυ της Τρίτης στο μεγάλο τελικό, ενώ οι ηττημένοι θα παίξουν νωρίτερα στον μικρό τελικό. 

Υπάρχει λοιπόν πιθανότητα ο ΠΑΣ Γιάννινα να συναντήσει για πρώτη φορά ως αντίπαλο τον Ηρακλή Μεταξά, ο οποίος ως γνωστόν είναι πλέον προπονητής του Αστέρα Τρίπολης. Το φιλανθρωπικό τουρνουά και όλα τα παιχνίδια θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την Cosmote TV, ενώ το τουρνουά γίνεται με σκοπό την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου και του ιδρύματος ΕΛΕΠΑΠ, καθώς όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε αυτά τα δύο ιδρύματα.

Μετά από μια ισοπαλία (1-1) με την τσέχικη Μπάνικ Οστράβα, μια ήττα (1-2) από την κυπριακή Ομόνοια Λευκωσίας και μια νίκη με 0-1 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο οι Γιαννιώτες θα δοκιμαστούν αύριο κόντρα στον επίσης ανανεωμένο ΝΠΣ Βόλο. Η ομάδα της Ηπείρου έχει πάρει δύο ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της φέτος που μέχρι πέρυσι έπαιζαν στον Βόλο. Ο λόγος για τους Ροσέρο και Ριένστρα, ενώ στον αντίποδα στο ρόστερ του Βόλο έχει ενταχθεί ο Αντώνης Οικονομόπουλος, ο οποίος αγωνίζονταν στον ΠΑΣ. 

Ο Θανάσης Στάικος είχε ευχάριστα νέα στη χτεσινή προπόνηση καθώς προπονήθηκαν κανονικά οι Ποζνάνσκι και Κύρκος και έβγαλαν όλο το πρόγραμμα, ξεπερνώντας ο Γερμανοπολωνός τον τραυματισμό του στον τετρακέφαλο και ο νεαρός Κύρκος τα προβλήματα από την γαστρεντερίδιτα. Αμφότεροι είναι διαθέσιμοι ενόψει του αυριανού φιλικού και θα πάρουν χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα. Αντίθετα, εκτός θα μείνει ο Αποστόλης Σταματελόπουλος. Ο Ελληνοαυστραλός επιθετικός ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό σε μυ στον αστράγαλο και θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα στις προπονήσεις.

Το χτεσινό πρόγραμμα προπόνησης περιελάμβανε εξάσκηση στην αμυντική ομαδική τακτική και την ανασταλτική λειτουργία στις στατικές φάσεις, εκεί όπου η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα εμφάνισε κάποια προβλήματα, ιδίως στο φιλικό με την κυπριακή Ομόνοια Λευκωσίας. Μετά την αρχική προθέρμανση οι ποδοσφαιριστές της γιαννιώτικης ομάδας δούλεψαν επάνω στην αμυντική τακτική σε παθητική μορφή με τοποθετήσεις στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια έγινε δίτερμα 11 εναντίον 11 όπου είχε ως στόχο κυρίως την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Οι δύο ομάδες που χωρίστηκαν ήταν οι «μπλε» και οι «πράσινοι».

«Μπλε» ήταν οι εξής: Πριόρ, Σόρια, Κιάκος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Ριένστρα, Μορέιρα, Ροσέρο, Κόντε. 

«Πράσινοι» ήταν οι εξής: Αθανασίου (Σούλης), Μπαγκαλιάνης, Τσάβος, Πήλιος, Ποζνάνσκι, Τζίμας, Κύρκος, Λιάσος, Τσίρης, Λώλης Α., Παμλίδης.

Στο τελευταίο κομμάτι του χτεσινού προγράμματος έγινε δουλειά πάνω στην αμυντική αντίδραση της ομάδας στις στατικές φάσεις, δηλαδή στις εκτελέεις κόρνερ και φάουλ. Ο Θανάσης Στάικος και το τεχνικό του επιτελείο θέλουν να διορθώσουν πράγματα πάνω σε αυτό το κομμάτι, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη στην έναρξη του πρωταθλήματος και την πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό. 

Σήμερα Σάββατο υπάρχει προγραμματισμένη και πάλι απογευματινή προπόνηση, η οποία θα γίνει στις 6:00 μ.μ. στο «Ζωσιμάδες» και όχι στο ΠΕΑΚΙ,  ενώ αύριο το πρωί η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα θα αναχωρήσει για τον Βόλο. 

Θ. Μυριούνης