Οι εξελίξεις με το στοίχημα κρίνουν την πρεμιέρα της Super league

on .

PAME STOIXHMA

• Με πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε χτες η καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα με το τεχνικό επιτελείο να έχει στραμμένη την προσοχή του εκτός φυσικά από το αγωνιστικό κομμάτι και στις εξελίξεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το αν θα διεξαχθεί κανονικά πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League, στην οποία ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό την Κυριακή 21 Αυγούστου. 

Αντιπροσωπεία των ομάδων της Super League είχε χτες κρίσιμη συνάντηση με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, θέτοντας επί τάπητος το θέμα με την καταβολή των χρημάτων από το στοίχημα ενώ υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για αναβολή της πρεμιέρας.

Η ενημέρωση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού τις τελευταίες ώρες είναι πως τα λεφτά από το στοίχημα δεν πρόκειται να διατεθούν στις ομάδες μέχρι το τέλος του χρόνου, κάτι που προκάλεσε αναταραχή στις ομάδες της Super League, αλλά και στις ομάδες των υπόλοιπων κατηγοριών. 

Μάλιστα υπάρχουν δύο μπλογκ ομάδων ένα που σκέφτεται και υποστηρίζει την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος και ένα άλλο που παρουσιάζεται πιο διαλλακτικό και τάσσεται υπέρ του διαλόγου και του να δουν τι θα γίνει από εκεί και πέρα σε ό,τι έχει να κάνει με το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήθελε μια μετάθεση της έναρξης του πρωταθλήματος μια εβδομάδα αργότερα ώστε να μπορέσει να είναι πιο έτοιμη και ο Θανάσης Στάικος να «δέσει» τους νέους παίκτες ώστε να παρουσιάσουν ένα ομοιογενές και ανταγωνιστικό σύνολο απέναντι στους περσινούς πρωταθλητές Ελλάδας. Σε περίπτωση που η Λίγκα αποφασίσει μετάθεση της 1ης αγωνιστικής ο ΠΑΣ Γιάννινα θα ψάξει να βρει αντίπαλο ώστε να κλείσει ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι.

Ένταση και διάρκεια στις προπονήσεις

Οι προπονήσεις αυτή την εβδομάδα έχουν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια αλλά και ένταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το απογευματινό πρόγραμμα της Τρίτης διήρκησε 2 ώρες. Με αρκετή ένταση και χρονική διάρκεια ήταν και το χτεσινό πρόγραμμα καθώς ο Θανάσης Στάικος και οι συνεργάτες του δουλεύουν στο  φουλ με ους ποδοσφαιριστές παίρνοντας από αυτούς το 100% που μπορούν να δώσουν μέσα στις προπονήσεις.

Φυσικά, φτάνοντας προς τα φιλικά του φιλανθρωπικού τουρνουά στον Βόλο θα υπάρχει και η χαλάρωση στο πρόγραμμα για να μπορέσουν και οι ποδοσφαιριστές να ανταποκριθούν και να δείξουν αυτά που πρέπει και θέλει να δει ο Θανάσης Στάικος σε αυτά τα παιχνίδια.

Το χτεσινό πρόγραμμα ήταν ένας συνδυασμός φυσικής κατάστασης και τακτικής. Η προθέρμανση ξεκίνησε με παιχνίδια κατοχής και στη συνέχεια ο Στάικος δούλεψε με τους ποδοσφαιριστές του στην επιθετική τακτική σε απλή μορφή και για το τέλος ανέλαβε ο προπονητής φυσικής κατάστασης Γιάννης Ντουρουντός όπου είχαμε ασκήσεις ταχυδύναμης με μπάλα, τελειώματα και σπριντ.

Όσον αφορά τους απόντες ο Ποζνάνσκι είναι σχεδόν έτοιμος να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον τετρακέφαλο και να ξεκινήσει προπονήσεις, κάτι που ίσως γίνει και σήμερα, ο Κύρκος που ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα θα ξεκινήσει σιγά-σιγά με ατομικό πρόγραμμα, ενώ ατομικό ξεκίνησε χτες και ο Σταματελόπουλος, ο οποίος έχει ένα πρόβλημα στον αστράγαλο. 

Ψάχνει για νεαρό Έλληνα στόπερ

Μετά την αποχώρηση του Άγγελου Γωγουβίτη (σ.σ. ο οποίος υπέγραψε στη Λάρισα) ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς Παντελάκη, Εραμούσπε και Μπαγκαλιάνη.

Η διοίκηση είναι ήδη στο ψάξιμο μαζί με τον Θανάση Στάικο και τσεκάρει περιπτώσεις νεαρών ποδοσφαιριστών που μπορεί να μην είναι τα μεγάλα ονόματα αλλά θα έχουν αυτό που θέλει τόσο ο προπονητής όσο και η διοίκηση. Ο νεαρός Κουλιεράκης του ΠΑΟΚ είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις, για τον οποίο είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ ότι αρέσει στον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα μείνει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ή θα δοθεί δανεικός. 

Θ. Μυριούνης