Την Κυριακή στον Βόλο το επόμενο φιλικό του ΠΑΣ

on .

SHMA PAS GIANNINA 

Με απογευματινή προπόνηση και απόντες  τους  Σταματελόπουλο και Κύρκο συνεχίστηκε χτες η καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει και της συμμετοχής των Γιαννιωτών στο φιλανθρωπικό τουρνουά του Βόλου και τον κυριακάτικο (07/08, 9 μ.μ.) φιλικό αγώνα με τον οικοδεσπότη ΝΠΣ Βόλο.

Χτες  έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες για τη διοργάνωση του συγκεκριμένου τουρνουά που θα διεξαχθεί 7-9 Αυγούστου στο Πανθεσσαλικό με τη συμμετοχή των ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης, Βόλου και ΟΦΗ. 

Το τουρνουά διεξάγεται με σκοπό την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου και του ιδρύματος ΕΛΕΠΑΠ, καθώς όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε αυτά τα δύο ιδρύματα. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ και η είσοδος των φιλάθλων θα γίνεται από την 2η πεζογέφυρα.

Το πρόγραμμα του τουρνουά έχει ως εξής:

Κυριακή 7 Αυγούστου Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ (18.45, Πανθεσσαλικό)

Κυριακή 7 Αυγούστου Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα (21.00 (Πανθεσσαλικό) 

Τρίτη 9 Αυγούστου Μικρός τελικός (18.45, Βοηθητικό Πανθεσσαλικού)

Τρίτη 9 Αυγούστου  Μεγάλος τελικός (21.00, Πανθεσσαλικό).

Να σημειωθεί ότι ο μικρός τελικός θα διεξαχθεί στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού, ενώ ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια του αγώνα, δεν θα υπάρχει ημίωρη παράταση, με το νικητή να αναδεικνύεται μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.

Απόντες Κύρκος και Σταματελόπουλος

Χωρίς τους Ιάσονα Κύρκο και Απόστολο Σταματελόπουλο πραγματοποιήθηκε η προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα χτες το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ. Ο Κύρκος παραμένει κλινήρης καθώς ταλαιπωρείται από μία γαστρεντερίτιδα και ο Σταματελόπουλος που έχει έναν τραυματισμό στον αστράγαλο και παραμένει εκτός αγωνιστικής δράσης. Ο Γερμανοπολωνός Ποζνάνσκι ακολούθησε και χτες ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο και εκγύμναση στο γυμναστήριο καθώς δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στον τετρακέφαλο.

Απών και ο νεαρός Γωγουβίτης, του οποίου το μέλλον στην ομάδα παραμένει αβέβαιο καθώς δεν έχει γίνει ακόμα επαγγελματίας και σκέφτεται το ενδεχόμενο αποχώρησης από τις προπονήσεις και την ομάδα συνολικά. Σε μία τέτοια περίπτωση πάντως η ομάδα θα μείνει με τρία στόπερ τους Εραμούσπε, Παντελάκη και Μπαγκαλιάνη και θα πρέπει να κινηθεί και για την απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού γιατί κατά τη διάρκεια της χρονιάς ελοχεύει ο κίνδυνος τιμωριών ή τραυματισμών.

Το πρόγραμμα της χτεσινής προπόνησης περιελάμβανε αμυντική υποομαδική τακτική σε συνεργασία μέσων και επιθετικών. Στη συνέχεια έγιναν ασκήσεις τακτικής και έπειτα δίτερμα 11 εναντίον 11. Στο τελευταίο κομμάτι έγινε εξάσκηση στις αμυντικές τετράδες πάνω σε μεγάλες μεταβιβάσεις και προωθήσεις του αντιπάλου. 

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί με προπόνηση στις 9:00 π.μ. στο ΠΕΑΚΙ.

Θ. ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ