Φιλική νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο με γκολ του Κόντε

on .

PANAITOLIKOS PAS GIANNINA 1 8 22

Ποδαρικό με νίκη στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας επί ελληνικού εδάφους έκανε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε με 0-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. 

Μετά την ισοπαλία 1-1 με την Μπάνικ Οστράβα και την ήττα του με 2-1 από την Ομόνοια Λευκωσίας, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να σημειώσει την πρώτη του νίκη  στο τρίτο του φιλικό.

Το παιχνίδι έγινε κάτω από αφόρητη ζέστη και είναι χαρακτηριστικό την ώρα έναρξης του αγώνα το θερμόμετρο έδειχνε 39 βαθμούς Κελσίου. Το νικητήριο γκολ για τους Γιαννιώτες πέτυχε με τακουνάκι ο Πέδρο Κόντε (55’) μετά από σουτ του Μπιλμπάο, ενώ νωρίτερα ο ΠΑΣ είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Μορέιρα και λίγο αργότερα άλλες δύο με τους Μπιλμπάο και Σόρια. Ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι με κεφαλιά του Κορνέλιους (65’) και βρήκε μπροστά του τον εκπληκτικό Σούλη που έκανε σωτήριες επεμβάσεις στην κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο, αλλά και στο τετ α τετ του Βαρόνε.

Ατομικό ο Ποζνάνσκι, απών ο Σταματελόπουλος

Μετά το φιλικό αργά το βράδυ του Σαββάτου η ομάδα επέστρεψε στη βάση της στα Γιάννινα και ο Θανάσης Στάικος έδωσε την Κυριακή ρεπό στους ποδοσφαιριστές του προκειμένου να ξεκουραστούν.

Χτες το απόγευμα επέστρεψαν στις προπονήσεις και όσοι αγωνίστηκαν στο Αγρίνιο ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης με τον προπονητή φυσικής κατάστασης Γιάννη Ντουρουντό. Οι υπόλοιποι μετά το αρχικό ζέσταμα έπαιξαν αγωνιστικά παιχνίδια σε μικρούς χώρους.

Ο Ποζνάνσκι ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα καθώς ακόμα δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον μικροτραυματισμό του στον τετρακέφαλο, ενώ απών ήταν ο Σταματελόπουλος που αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αστράγαλο.

Το πρόγραμμα της προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα θα συνεχιστεί σήμερα και πάλι με απογευματινή προπόνηση, με κανονικό πρόγραμμα και σε όσους αγωνίστηκαν στο Αγρίνιο.

Βραδινή (10:00 μ.μ.) η πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό

Την Κυριακή 21 Αυγούστου στις 22:00 το βράδυ θα κάνει πρεμιέρα ο ΠΑΣ Γιάννινα στο νέο πρωτάθλημα της Super League και θα αντιμετωπίσει τον περσινό πρωταθλητή Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». 

H διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε χτες το πρόγραμμα της πρεμιέρας και η σέντρα του νέου πρωταθλήματος θα γίνει την Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 21:30 στην αναμέτρηση Βόλος – Αστέρας Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με νέο προπονητή καθώς μετά από 4 χρόνια αποτελεί παρελθόν ο Πορτογάλος Πέδρο Μαρτίνς και την τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων» θα αναλάβει ο Ισπανός Κάρλος Κορμπεράν. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Παρασκευή 19 Αυγούστου 21:30  Βόλος - Αστέρας Τρίπολης

Σάββατο 20 Αυγούστου 20:00 Ατρόμητος - ΟΦΗ

Σάββατο 20 Αυγούστου 21:30 Λαμία – ΑΕΚ

Σάββατο 20 Αυγούστου 21:45 ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 

Κυριακή 21 Αυγούστου 20:00 Παναθηναϊκός – Ιωνικός

Κυριακή 21 Αυγούστου 20:30  Άρης – Λεβαδειακός

Κυριακή 21 Αυγούστου 22:00   Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ