Χιλιάδες Έλληνες και ξένοι αθλητές στο 11ο Zagori Mountain Running

on .

ZAGORI MOUNTAIN 2022 SYNENTEYKSH

 Έτοιμο να υποδεχτεί πάνω από 2.500 Έλληνες και ξένους αθλητές, είναι το 11ο  Zagori Mountain Running, μία διοργάνωση του μεγαλύτερου ορεινού αγώνα τρεξίματος στην Ελλάδα, που βάζει εδώ και 11 χρόνια την περιοχή στον αθλητικό χάρτη της χώρας. 

Αυτό το Σαββατοκύριακο οι συμμετέχοντες αθλητές θα ζήσουν μια αξέχαστη αθλητική εμπειρία μέσα από τους 4 διαφορετικούς αγώνες της διοργάνωσης και  θα συμμετέχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις έμπρακτης προσφοράς για το περιβάλλον και την κοινωνία. Πέρα από το κορυφαίο αθλητικό αντίκτυπο, με αφορμή τη διοργάνωση αυτή αναμένεται να έρθουν αρκετοί επισκέπτες όχι μόνο στο Ζαγόρι, αλλά και γενικότερα στην Ήπειρο με τα οφέλη να είναι σημαντικά για αρκετούς κλάδους της τοπικής οικονομίας.

Ανάμεσα στις καθιερωμένες διαδρομές των μοναδικών αγώνων του Zagori Mountain Running, TeRa 80 km, Marathon+ 44 km, HalfMarathon 21 km και EntryRace 10 km, ξεχωρίζει και ο παιδικός αγώνας ΖΑΓΟΡΑΚΙ, ο οποίος θα προσφέρει χαμόγελα και χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Προορισμός το Ζαγόρι…

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα έχει ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις στα μονοπάτια,ενώ όλοι οι σταθμοί τροφοδοσίας είναι έτοιμοι με προσωπικό και εθελοντές, εφοδιασμένοι για να παρέχουν στους αθλητές ό,τι χρειάζονται.

Με την ευκαιρία της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, διοργανωτές και χορηγοί  κάλεσαν τον κόσμο να επισκεφθεί το Τσεπέλοβο, το τριήμερο των αγώνων, για να στηρίξει τις προσπάθειες των αθλητών και να γίνει μέρος μιας μεγάλης γιορτής που προβάλλει τη φύση και τις ομορφιές του Ζαγορίου.

 Εκ μέρους της Οργανωτικές Επιτροπής, η Μάρα Καλογήρου τόνισε πώς θα συμμετέχουν αθλητές από 32 χώρες και από τις 5 Ηπείρους και έθεσε ως  βασική προτεραιότητα της διοργάνωσης την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και την προβολή της περιοχής, ώστε το Ζαγόρι να γίνει προορισμός για Ελληνες και ξένους αθλητές.

Στον αθλητικό χάρτη της χώρας…

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, Χάρης Λαζάνης, τόνισε πώς η Περιφέρεια είναι αρωγός σε τόσο σημαντικές προσπάθειες και σε όλες τις διοργανώσεις που φέρνουν πολλούς επισκέπτες στην περιοχή. Όπως είπε, διοργανώσεις τέτοιας εμβέλειας βάζουν την Ηπειρο στον αθλητικό χάρτη της Ελλάδας.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού του Δήμου Ζαγορίου, συνδιοργανωτή των αγώνων, Γιάννης Τσαπάρης τόνισε πώς το φυσικό κάλλος της περιοχής, καθώς και η αγαστή συνεργασία του Δήμου, της Περιφέρειας και της εταιρείας Fifth Element, έχουν κατατάξει αυτόν τον αγώνα σε έναν από τους κορυφαίους του είδους του. 

Η  Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Υπευθυνότητας της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ Χρ. Δούμα ανέφερε πώς το Φυσικό Μεταλλικό Νερο ΖΑΓΟΡΙ σε συνεργασία με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση, το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών φέρνει στο Τσεπέλοβο, το κινητό ολοκληρωμένο κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Στόχος αυτού είναι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του αγώνα να παραμείνει χαμηλό. 

Ο Ηλ. Κανάκης, Brand Manager της «The North Face»,ανέφερε μεταξύ άλλων ότι παρέχεται η δυνατότητα σε 20 άτομα να συμμετάσχουν με την brand ambassador Βανέσα Αρχοντίδου στη Via Ferrata στην Κόνιτσα, μέσω διαγωνισμού, ενώ οι μικροί explorers θα διασκεδάσουν με ασφάλεια στον τοίχο αναρρίχησής της.

Δράσεις κοινωνικού - περιβαλλοντικού χαρακτήρα

Το ZMR  ενώνει τις δυνάμεις του με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε μια προσπάθεια ενημέρωσης αλλά και ευαισθητοποίησης των αθλητών, των επισκεπτών του Ζαγορίου και των πολιτών για τη διάσωση του μικρότερου γύπα της Ευρώπης, Ασπροπάρη. 

Παράλληλα, τα έσοδα από το συλλεκτικό βραχιολάκι του Zagori Mountain Running 2022 θα διατεθούν για την ενίσχυση του φορέα «Φύλακας Άγγελος» σε ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα στα κακοποιημένα & παραμελημένα παιδιά.

Τέλος, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των φετινών επάθλων για τους νικητές των αγώνων ανέλαβε ο Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Ιωαννίνων Γ. Κόκκαλης.