Ο ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Αύριο με «Ομόνοια» και μετά επιστροφή στη βάση του

on .

PAS 22 07 2022

Τελευταία μέρα των προπονήσεων σήμερα για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο προπονητικό κέντρο της πόλης Warka στην Πολωνία. 

Η γιαννιώτικη ομάδα ολοκληρώνει τις προπονήσεις (στο πρόγραμμα υπάρχει μόνο πρωινή προπόνηση) και απομένει μόνο το αυριανό δεύτερο φιλικό με την Ομόνοια ώστε να τελειώσει το δεύτερο και βασικό στάδιο της προετοιμασίας πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής στα Γιάννινα.

Σε αυτές τις δέκα μέρες στην Πολωνία έγινε σωστή δουλειά από τον Θανάση Στάικο και τους συνεργάτες του οι οποίοι μέσα από σκληρές προπονήσεις πέρασαν τα στοιχεία που ήθελαν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Αυτά που ήθελε ο νέος προπονητής να δουλέψει στην Πολωνία είναι το  κομμάτι της επιθετικής τακτικής όπου εκεί αναλώθηκε το πρόγραμμα στις περισσότερες προπονήσεις, αλλά και στην κατοχή της μπάλας που είναι ένα από τα βασικά πράγματα που θέλει να περάσει ο Στάικος στο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα μιας και την περσινή χρονιά ήταν επιλογή του Μεταξά να δίνει την κατοχή στην αντίπαλη ομάδα και να χτυπάει ο ΠΑΣ στις αντεπιθέσεις. Φέτος όπως έχει πει ο Στάικος αυτό θα αλλάξει και βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να ανταποκριθούν και οι ποδοσφαιριστές στις νέες απαιτήσεις που θα υπάρχουν τη φετινή χρονιά.

Όπως φιλικό με την Μπάνικ Οστράβα ο Θανάσης Στάικος παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με ένα σχήμα 4-3-3 που θα είναι ο οδηγός στα παιχνίδια της φετινής χρονιάς. Ένα σχήμα που κατάφερε να ανταποκριθεί όχι στο σημείο που θα ήθελε ο προπονητής, αυτό θα ήταν αδύνατο να γίνει από το πρώτο φιλικό, αλλά οι ποδοσφαιριστές έδειξαν να το αφομοιώνουν. Στα επόμενα φιλικά που ακολουθούν θα υπάρχει η δυνατότητα να δουλέψουν ακόμα περισσότερο αυτό το σχηματισμό ώστε με την έναρξη του πρωταθλήματος να είναι έτοιμη η ομάδα.

Στα θετικά της προετοιμασίας είναι ότι δεν υπήρχαν προβλήματα με τραυματισμούς (πλην του Κόντε) και αυτό δείχνει ότι όλα πηγαίνουν ρολόι και σε θέμα εκγύμνασης με τον Γιάννη Ντουρουντό να κάνει πολύ καλή δουλειά.