Ανακοινώθηκε ο Π. Τζίμας, ακολουθεί του Παμλίδη

on .

TZIMAS PANAGIOTHS PAS

 Τη δέκατη μεταγραφική του κίνηση επισημοποίησε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του 21χρονου μεσοεπιθετικού Παναγιώτη Τζίμα με τη μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ για ένα χρόνο. 

Μετά τους Ροσέρο, Κιάκο, Σταματελόπουλο, Τσιάβο, Μπιλμπάο, Πριόρ, Σόρια, Ριένστρα και Μπαγκαλιάνη ο Πρεβεζάνος Παναγιώτης Τζίμας έγινε χτες ο δέκατος ποδοσφαιριστής που έρχεται φέτος στα Γιάννινα στη νέα ομάδα που χτίζει ο Θανάσης Στάικος.

Όπως και ο Μπαγκαλιάνης από τον Ολυμπιακό έτσι και ο Τζίμας θα είναι παίκτης των Γιαννιωτών με μονοετή δανεισμό από τον ΠΑΟΚ μετά τους περιορισμούς που έβαλε η FIFA στους δανεισμούς επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του μεσοεπιθετικού Παναγιώτη Τζίμα από τον ΠΑΟΚ με την μορφή δανεισμού.

Ο Παναγιώτης Τζίμας γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου του 2001 στην Πρέβεζα και εντάχθηκε στις ακαδημίες του Άρη Πρέβεζας. Εκεί γρήγορα ξεχώρισε για το ταλέντο του και σε ηλικία 14 ετών ο Αστέρας Τρίπολης τον εντόπισε και τον έφερε στην Αρκαδία. Στις ακαδημίες του Αστέρα ξεχώρισε αγωνιζόμενος με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις μικρές ομάδες των Αρκάδων. Την σεζόν 2018-19 με την Κ20 σημειώνει 20 γκολ μοιράζοντας παράλληλα 10 ασίστ με αποτέλεσμα να κάνει το βήμα στην πρώτη ομάδα κάνοντας μάλιστα ντεμπούτο στην Super League κόντρα στον Πανιώνιο. Την επόμενη χρονιά παράλληλα με την Κ20 αυξάνει τις συμμετοχές του στην μεγάλη κατηγορία αγωνιζόμενος σε πέντε αγώνες των Play Out της Super League.

Τη σεζόν 2020-21 πλέον αποτελούσε στέλεχος της πρώτης ομάδας καταγράφοντας 11 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ κόντρα στον ΟΦΗ πέτυχε το πρώτο γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι εμφανίσεις του δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες με τον ΠΑΟΚ να τον κάνει δικό του. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο 21χρονος άσος αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Super League 2 με τον ΠΑΟΚ Β', όπου μέτρησε 30 συμμετοχές κι επτά γκολ.Ο Τζίμας είναι διεθνής με την Εθνική Ελλάδας Κ19, έχοντας καταγράψει συμμετοχές με όλες τις μικρές Εθνικές της χώρας. Σε καλωσορίζουμε στην οικογένεια μας και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία».

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Παναγιώτης Τζίμας τόνισε ότι: «Είμαι χαρούμενος που έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ελπίζω να βοηθήσω και να με βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας. Προσωπικά αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο που είμαι Ηπειρώτης και όλοι μαζί να έχουμε μια καλή και πετυχημένη χρονιά».

Ενδιαφέρον και για τον Κουλιεράκη

Εκτός από τον Παναγιώτη Τζίμα, ένας ακόμα ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ενδιαφέρει τον ΠΑΣ Γιάννινα και πρόκειται για τον 18χρονο αμυντικό Κωνσταντίνο Κουλιεράκη.

Ο Κουλιεράκης είναι γεννημένος 28 Νοεμβρίου του 2003 στα Χανιά και αγωνίζεται ως στόπερ στο κέντρο της άμυνας. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ακαδημία Δόξα Παχιανών-Καλτσέτο και στη συνέχεια προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα της Δόξας Παχιανών πριν καν συμπληρώσει τα 14 του χρόνια. Από εκεί τον Οκτώβριο του 2017 τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ. Το καλοκαίρι του 2021 ο Κουλιεράκης υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ κατόπιν εισήγησης του Ραζβάν Λουτσέσκου, ωστόσο ο Ρουμάνος τον έστειλε στον ΠΑΟΚ Β. Την περασμένη σεζόν ο Κουλιεράκης είχε 22 συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ στην Super League 2, με τους Θεσσαλονικείς να τερματίζουν στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Φέτος, ο Κουλιεράκης ακολούθησε την προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία και μάλιστα είναι στην αποστολή για τον σημερινό αγώνα με τη Λέφσκι Σόφιας για τα προκριματικά του Europa Conference League, ωστόσο ο Λουτσέσκου δεν του δίνει πολύ χρόνο συμμετοχής ούτε στα φιλικά και ενδεχομένως να αποφασιστεί ο δανεισμός του. Σε μια τέτοια περίπτωση ο ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι ο πρώτος ενδιαφερόμενος για την απόκτησή του. 

Σπασμούς στη γάμπα ο Κόντε

Από το πρώτο φιλικό τεστ του ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο την Μπάνικ Οστράβα από την Τσεχία απουσίαζε το βαρύ πυροβολικό των Γιαννιωτών, ο Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός επιθετικός ένιωσε σπασμούς στην γάμπα του αριστερού του ποδιού, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός φιλικού, ενώ και χτες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και όχι το κανονικό με την υπόλοιπη ομάδα.

Χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα συμπλήρωσε μια εβδομάδα προετοιμασίας στην Πολωνία, με τον Θανάση Στάικο και τους ποδοσφαιριστές του να συνεχίζουν την εντατική δουλειά. Στο χτεσινό πρωινό πρόγραμμα προπόνησης οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Το πρώτο γκρουπ είχε όσους αγωνίστηκαν περισσότερα λεπτά στο φιλικό και περιελάμβανε αποκατάσταση και αποθεραπεία, ενώ το δεύτερο έκανε αγωνιστικά παιχνίδια σε μικρό χώρο.

Εν αναμονή της ελευθέρας του Παμλίδη

Εν τω μεταξύ, για τυπικούς και γραφειοκρατικούς λόγους δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η μεταγραφή-επιστροφή του Γιώργου Παμλίδη στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Κατερινιώτης επιθετικός τα βρήκε με τη διοίκηση του Απόλλωνα Σμύρνης και έμεινε τελικά ελεύθερος, ωστόσο πρέπει να υπάρξει τυπική αποδέσμευση και από την ΕΠΟ, προκειμένου να ανακοινωθεί ο παίκτης από τον ΠΑΣ. Ήδη πάντως ο Παμλίδης βρίσκεται με την υπόλοιπη ομάδα στην Πολωνία και παρότι δεν αγωνίστηκε κόντρα στην Μπάνικ Οστράβα προπονείται κανονικά και ενδεχομένως να παίξει και στο φιλικό κόντρα στην Ομόνοια Κύπρου. Παρόλα αυτά η ανακοίνωση έχει ήδη καθυστερήσει, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Παμλίδης έχει φτάσει στην Πολωνία από την περασμένη Παρασκευή.

Σάββατο το φιλικό με την Ομόνοια

Μετά το πρώτο φιλικό τεστ με την τσεχική Μπάνικ Οστράβα που έληξε ισόπαλο 1-1,  ο ΠΑΣ Γιάννινα θα δώσει το Σάββατο το μεσημέρι στις 13:00 ώρα ελλάδας (12 τοπική) το δεύτερο φιλικό του με αντίπαλο την Ομόνοια Κύπρου.

Ο Θανάσης Στάικος είδε καλά στοιχεία στο πρώτο φιλικό της γιαννιώτικης ομάδας, ωστόσο αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει ακόμα ο απαιτούμενος βαθμός ετοιμότητας και υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, τα οποία περιμένει να δει στο φιλικό με τους Κύπριους.

Αρχικά, το φιλικό με την Ομόνοια ήταν προγραμματισμένο να γίνει αύριο Παρασκευή, ωστόσο τελικά θα διεξαχθεί το Σάββατο και θα έχει τηλεοπτική κάλυψη μέσα από το κανάλι της Ομόνοιας στο youtube, το οποίο έχει μηνιαία συνδρομή.