Πρώτο φιλικό τεστ με την τσέχικη Μπάνικ Οστράβα

on .

PAS PROPONHSH 19 7 22

Στην κορύφωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα έπειτα από έξι μέρες σκληρών προπονήσεων, με την σημερινή μέρα να είναι η μέρα των… αποκαλυπτηρίων της ομάδας του Θανάση Στάικου, καθώς απόψε στις 7 αντιμετωπίζει την τσέχικη Μπάνικ Οστράβα. 

Όπως είναι αναμενόμενο αυτά τα φιλικά, ειδικά στην αρχή της προετοιμασίας, γίνονται περισσότερο για να δει ο προπονητής σε τι επίπεδο αφομοιώνουν οι παίκτες του αυτά που ζητάει και για να «λυθούν» τα πόδια από τις σκληρές προπονήσεις. Η σημερινή αντίπαλος του ΠΑΣ βρίσκεται ήδη στα… «τελειώματα» της προετοιμασίας της, με το σημερινό φιλικό να είναι το ένατο! 

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί από το συνδρομητικό κανάλι της NOVA, όπως και όλα τα φιλικά του ΠΑΣ επί πολωνικού και ελληνικού εδάφους, ενώ το ματς με τους Τσέχους θα γίνει σε γήπεδο που βρίσκεται μισή ώρα από το προπονητικό κέντρο που βρίσκεται ο ΠΑΣ.

Η γιαννιώτικη ομάδα βρίσκεται από την περασμένη Τετάρτη στο προπονητική κέντρο στη Warka, όπου το τεχνικό επιτελείο προετοιμάζει εντατικά τους ποδοσφαιριστές ενόψει των επικείμενων φιλικών αγώνων σε Πολωνία και Ελλάδα με σκοπό την αγωνιστική ετοιμότητα ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων ενόψει της σεζόν 2022-23. Το «πάντρεμα» νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών και όσων απέμειναν από το ρόστερ της περασμένης πετυχημένης αγωνιστικής περιόδου, αποτελεί ένα στοίχημα για τον προπονητή Θανάση Στάικο που καλείται να βρει τον τρόπο ώστε να παρουσιάσει ένα ομοιογενές σύνολο που θα ικανοποιεί με την απόδοσή του και τα αποτελέσματα τους φιλάθλους της γιαννιώτικης ομάδας. 

Με εντατικούς ρυθμούς…

Ολοκληρώνεται σήμερα μια εβδομάδα της προετοιμασίας στην Πολωνία. Ο Στάικος και οι συνεργάτες του δούλεψαν πολύ στη φυσική κατάσταση, στην αντοχή, καθώς και στην επιθετική τακτική. Εξάλλου, όπως έχει δηλώσει και ο προπονητής του ΠΑΣ, η ομάδα θα προσπαθήσει να είναι πιο επιθετικός τη φετινή χρονιά, για αυτό και το βάρος στην επιθετική τακτική, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθεί και με τον ανασταλτατικό τομέα, μιας και η άμυνα πέρυσι ήταν το Α και το Ω της ομάδας. Κατά πόσο θα το καταφέρει αυτό, θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο, μιας και ο ίδιος όπως και σχεδόν όλη η ομάδα περνάνε από καθημερινές εξετάσεις για το πόσο μπορούν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν.

Σε ό,τι αφορά το χθεσινό μενού των προπονήσεων, αυτό περιείχε αγωνιστικά παιχνίδια με μπάλα με στόχο τη φυσική κατάσταση, στατικές φάσεις άμυνας και προπόνηση ρυθμού με παιχνίδια σε μικρό χώρο. 

Με 23 παίκτες…

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το έμψυχο δυναμικό του «Άγιαξ της Ηπείρου» αριθμεί τους κάτωθι 23 ποδοσφαιριστές: 

Πριόρ, Σούλη, Αθανασίου, Εραμούσπε, Παντελάκη, Κιάκο, Μπαγκαλιάνη, Τσάβο, Ρίζο, Καραχάλιο, Πήλιο, Λιάσο, Κύρκο, Μπιλμπάο, Κόντε, Λώλης Α., Μορέιρα, Σταματελόπουλο, Ροσέρο, Παμλίδη, Ποζνάνσκι, Σόρια και Ριένστρα.

Να σημειωθεί πώς στην αποστολή της γιαννιώτικης ομάδας που προετοιμάζεται επί πολωνικού εδάφους βρίσκονται οι νεαροί παίκτες Ν. Λώλης και Τσίρης που δεν έχουν γίνει ακόμη επαγγελματίες, καθώς και ο 21χρονος Γερμανοπολωνός κεντρικός χαφ Μάριν Πούντιτς που δοκιμάζεται από το τεχνικό επιτελείο. Σχετικά με τον Τζίμα, απομένει μόνο η ανακοίνωση απόκτησης, με τη μορφή δανεισμού, από τον ΠΑΟΚ. Οι μεταγραφές στον ΠΑΣ Γιάννινα έχουν φτάσει σε διψήφιο αριθμό (10) και ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό αποφάσισε να βάλει… φρένο.

Το «αφεντικό» της γιαννιώτικης ομάδας δήλωσε ότι το ρόστερ αποτελείται από 26 παίκτες (εννοώντας και αυτούς που ακόμα δεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο) και με αυτούς θα πορευτεί η ομάδα στα φιλικά παιχνίδια. Εφόσον μέσα από αυτά φανεί ότι η ομάδα χρειάζεται κάπου ενίσχυση, τότε πρόκειται να γίνει κάποια μεταγραφή.