Πρώτο φιλικό τεστ αύριο με Μπάνικ Οστράβα για τον ΠΑΣ

on .

PAS PROPONHSH POLONIA 17 07 2022

• Στην κορύφωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς σήμερα συμπληρώνεται η έκτη μέρα εντατικών προπονήσεων επί πολωνικού εδάφους. 

Η γιαννιώτικη ομάδα βρίσκεται από την περασμένη Τετάρτη στο προπονητική κέντρο στη Warka, όπου το τεχνικό επιτελείο προετοιμάζει εντατικά τους ποδοσφαιριστές ενόψει των επικείμενων φιλικών αγώνων σε Πολωνία και Ελλάδα με σκοπό την αγωνιστική ετοιμότητα ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων ενόψει της σεζόν 2022-23. Η αρχή των φιλικών αγώνων θα γίνει αύριο για την ομάδα των Ιωαννίνων, στο παιχνίδι με την Μπάνικ Οστράβα και την Παρασκευή 22 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει την κυπριακή Ομόνοια, μια μέρα πριν ολοκληρωθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των Γιαννιωτών στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Ο προπονητής Θανάσης Στάικος με τους συνεργάτες του, μέσα από τις εντατικές προπονήσεις εργάζονται ώστε ο ΠΑΣ να γίνει μία ομάδα ανταγωνιστική, να βγάζει πάθος στο γήπεδο και να παλεύει όλα τα παιχνίδια. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος απαιτείται σωστή δουλειά και οργάνωση από όλους, καθώς με δεδομένο την αποχώρηση των περισσότερων γραναζιών από την περσινή ομάδα, το ρόστερ έχει διαφοροποιηθεί πλήρως. 

Το «πάντρεμα» νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών και όσων απέμειναν από το ρόστερ της περασμένης πετυχημένης αγωνιστικής περιόδου, αποτελεί ένα στοίχημα για τον προπονητή Θανάση Στάικο που καλείται να βρει τον τρόπο ώστε να παρουσιάσει ένα ομοιογενές σύνολο που θα ικανοποιεί με την απόδοσή του και τα αποτελέσματα τους φιλάθλους της γιαννιώτικης ομάδας. 

Αύριο τα αποκαλυπτήρια  με Μπάνικ Οστράβα

Το πρώτο του φιλικό επί πολωνικού εδάφους αλλά και γενικότερα στην καλοκαιρινή του προετοιμασία θα δώσει αύριο ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς θα αντιμετωπίσει στις 7 μ.μ. την Μπάνικ Οστράβα από την Τσεχία. Στο αυριανό φιλικό θα φανούν επί χόρτου οι σκέψεις του Έλληνα τεχνικού για το πρώτο μοντάρισμα της ομάδας και παράλληλα θα φανούν τα πρώτα δείγματα γραφής των ποδοσφαιριστών έπειτα από τρεις εβδομάδες συστηματικών προπονήσεων. Να σημειωθεί πώς η Μπάνικ Οστράβα έχει δώσει ήδη πέντε φιλικά παιχνίδια με απολογισμό δύο νίκες, δύο ήττες και μια ισοπαλία. Η ομάδα της Τσεχίας έδωσε το πρώτο φιλικό στις 25 Ιουνίου και προετοιμάζεται για την έναρξη του πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένο για τις 30 Ιουλίου, οπότε γίνεται  εύκολα αντιληπτό πώς η Μπάνικ Οστράβα βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα σε σχέση με τον ΠΑΣ που θα δώσει αύριο το πρώτο του φιλικό προετοιμασίας. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί από το συνδρομητικό κανάλι της NOVA, όπως και όλα τα φιλικά του ΠΑΣ επί πολωνικού και ελληνικού εδάφους, ενώ το ματς με τους Τσέχους θα γίνει σε γήπεδο που βρίσκεται μισή ώρα μετά το προπονητικό κέντρο που βρίσκεται ο ΠΑΣ. 

Με εντατικούς ρυθμούς…

Κατά το πρώτο πενθήμερο στην Πολωνία, οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν στη φυσική κατάσταση, στην αντοχή, καθώς και στην επιθετική τακτική. Εξάλλου, όπως έχει δηλώσει ο Θ. Στάικος, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα προσπαθήσει να είναι πιο επιθετικός τη φετινή χρονιά, για αυτό και το βάρος στην επιθετική τακτική, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθεί και με τον ανασταλτατικό τομέα, μιας και η άμυνα πέρυσι ήταν το Α και το Ω της ομάδας. 

Κατά πόσο θα το καταφέρει αυτό, θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο, μιας και ο ίδιος όπως και σχεδόν όλη η ομάδα περνάνε από καθημερινές εξετάσεις για το πόσο μπορούν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν.

Όσον αφορά το κομμάτι των προπονήσεων, η προπόνηση του Σαββάτου περιελάμβανε ασκήσεις που αφορούσαν την αντοχή με τους ποδοσφαιριστές να χωρίζονται σε υποομάδες όπου σε κάθε σταθμό έκαναν και την άσκηση που είχε το πρόγραμμα, ενώ στη συνέχεια το προπονητικό επιτελείο δούλεψε πάνω στην επιθετική τακτική και το «χτίσιμο» του παιχνιδιού. Το απόγευμα του Σαββάτου, ο προπονητές έδωσε στους παίκτες ρεπό, με αρκετούς από αυτούς να κάνουν βόλτα ή ποδηλατάδα στη Warka. Χθες, η ομάδα επέστρεψε στις διπλές προπονήσεις, όπου το πρωινό πρόγραμμα περιείχε αγωνιστικά παιχνίδια με μπάλα με στόχο τη φυσική κατασταση.

Με 23 παίκτες…

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το έμψυχο δυναμικό του «Άγιαξ της Ηπείρου» αριθμεί τους κάτωθι 23 ποδοσφαιριστές: 

Πριόρ, Σούλη, Αθανασίου, Εραμούσπε, Παντελάκη, Κιάκο, Μπαγκαλιάνη, Τσάβο, Ρίζο, Καραχάλιο, Πήλιο, Λιάσο, Κύρκο, Μπιλμπάο, Κόντε, Λώλης Α., Μορέιρα, Σταματελόπουλο, Ροσέρο, Παμλίδη, Ποζνάνσκι, Σόρια και Ριένστρα.

Να σημειωθεί πώς στην αποστολή της γιαννιώτικης ομάδας που προετοιμάζεται επί πολωνικού εδάφους βρίσκονται οι νεαροί παίκτες Ν. Λώλης και Τσίρης που δεν έχουν γίνει ακόμη επαγγελματίες, καθώς και ο 21χρονος Γερμανοπολωνός κεντρικός χαφ Μάριν Πούντιτς που δοκιμάζεται από το τεχνικό επιτελείο. Σχετικά με τον Τζίμα, απομένει μόνο η ανακοίνωση απόκτησης, με τη μορφή δανεισμού, από τον ΠΑΟΚ.

Οι μεταγραφές στον ΠΑΣ Γιάννινα έχουν φτάσει σε διψήφιο αριθμό (10) και ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό αποφάσισε να βάλει… φρένο.

Το «αφεντικό» της γιαννιώτικης ομάδας δήλωσε ότι το ρόστερ αποτελείται από 26 παίκτες (εννοώντας και αυτούς που ακόμα δεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο) και με αυτούς θα πορευτεί η ομάδα στα φιλικά παιχνίδια. Εφόσον μέσα από αυτά φανεί ότι η ομάδα χρειάζεται κάπου ενίσχυση, τότε πρόκειται να γίνει κάποια μεταγραφή.