Ανεβάζει «στροφές» ο ΠΑΣ στην προετοιμασία

on .

PAS POLONIA 14 7 22

• Με διπλές προπονήσεις συνεχίζει την προετοιμασία του ο ΠΑΣ Γιάννινα στην πόλη Warka της Πολωνίας. Το πρωί το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις και παιχνίδια κατοχής με στόχο τη φυσική κατάσταση κομμάτι που ανήκει στον γυμναστή Γιάννη Ντουρουντό  που είναι ο υπεύθυνος για την εκγύμναση των ποδοσφαιριστών, ενώ το απόγευμα ανέλαβε δουλειά ο Θανάσης Στάικος όπου δούλεψε επάνω στην επιθετική συμπεριφορά σε απλή μορφή και στη συνέχεια το πρόγραμμα είχε αγωνιστικά παιχνίδια και παιχνίδι 11 εναντίον 11.

Στην Πολωνία θα πάει τελικά και ο Ζήσης Καραχάλιος, που είχε μείνει στα Γιάννινα γιατί στα τεστ που έγιναν πριν την αναχώρηση του ΠΑΣ Γιάννινα για την Πολωνία για τον covid-19 είχε βρεθεί θετικός με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την αποστολή. 

Ωστόσο ο 26χρονος μέσος ανάρρωσε και σήμερα θα ταξιδέψει στην Πολωνία για να μπει και αυτός στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Τα  πρωταθλήματα Κ19 και Κ17

Στις 3 και 10 Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε από τη Λίγκα να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα υποδομών στις ηλικίες Κ19 και Κ17.

Το πρωτάθλημα της Κ19 θα έχει 14 ομάδες και θα ακολουθεί το πρόγραμμα της «μεγάλης» κατηγορίας, όπως γίνεται τόσα χρόνια, ωστόσο η σέντρα θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου από την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η πρώτη και η δεύτερη θα διεξαχθούν, πιο μετά, ως εμβόλιμες και οι αγωνιστικές συνολικά θα είναι 26.

Για το πρωτάθλημα στις Κ17 αρκετές ομάδες θέλουν να συμμετάσχουν, ωστόσο χρειάζονται εγγυήσεις για τα κόστη των αποστολών. Αν όλα πάνε καλά, τότε θα γίνει σέντρα τον Σεπτέμβρη, στις 10 του μήνα. Παραμένουν οι δυο όμιλοι, καθώς οι ομάδες δεν συμφωνούν σε ενιαίο όμιλο, λόγω των εξόδων, που θα φέρνουν οι μετακινήσεις από πόλη σε πόλη.

 Άνω – κάτω με Μπαλτάκο 

Μπορεί οι ομάδες της Super League να μην άλλαξαν την προκήρυξη για τη νέα χρονιά, ωστόσο επειδή η προκήρυξη της Super League 2 είναι διαφορετική η ΕΠΟ θα κληθεί να πάρει την απόφαση τι θα ισχύει για τη νέα αγωνιστική περίοδο για την άνοδο και τον υποβιβασμό.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε τα εξής: «η μόνη που μπορεί να κάνει αναδιάρθρωση είναι η ΕΠΟ. Θα συζητήσουμε το θέμα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αναδιάρθρωση της κατηγορίας. 

Δεν είναι δυνατόν να παίζουν 34 και να ανεβαίνει ένας. Η δική μου άποψη είναι ότι από κάθε όμιλο της Super League 2 να ανεβαίνει ο πρωταθλητής και να παίζει μπαράζ ο δεύτερος».

Εφόσον περάσει η πρόταση για αναδιάρθρωση αυτό σημαίνει ότι η 14η  και η 13η ομάδα της Super League  θα υποβιβάζονται και η 12η θα παίξει αγώνα μπαράζ.

Αυτό αναμένεται να ξεσηκώσει αντιδράσεις από πλευράς των ομάδων της Super League και ίσως έχει και αντίκτυπο στην έναρξη του πρωταθλήματος μιας και πρέπει πρώτα να εγκριθεί η προκήρυξη και μετά να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.