Αναμετρώνται οι ιστορίες του ΠΑΣ Γιάννινα και του Άγιαξ

on .

BETERANOI PAS AGIAKS 5 7 22

• Έναν σπουδαίο και ιστορικής σημασίας φιλικό αγώνα δίνουν σήμερα το απόγευμα (8 μ.μ.) οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υποδέχονται στο «Ζωσιμάδες» τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Άγιαξ της Ολλανδίας, παίκτες που έχουν γράψει ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ένα όνειρο πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα καθώς οι δύο «Άγιαξ» συναντώνται στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» και αυτός της Ολλανδίας.

Η αποστολή του Άγιαξ έφτασε στην Ελλάδα μέσω πτήσης και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Από εκεί έφτασε οδικώς στην Ήπειρο και πρώτος σταθμός της ήταν το Μέτσοβο. Από το απόγευμα της Δευτέρας οι παλαίμαχοι του Άγιαξ βρίσκονται στην πόλη των Ιωαννίνων και χτες το πρωί έγιναν δεκτοί και επίσημα στο Δημαρχείο Ιωαννίνων από τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, οποίος τους τίμησε με το αναμνηστικό μετάλλιο της πόλης. Λίγο αργότερα οι Ολλανδοί του Άγιαξ είχαν συνάντηση στην Περιφέρεια με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος τους πρόσφερε ένα τουριστικό σάκο με την προβολή της Ηπείρου και ένα ασημένιο νόμισμα των ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ. Από την πλευρά τους οι βετεράνοι του Άγιαξ έδωσαν από μια φανέλα της ομάδας με το νούμερο 9 στον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη, η οποία στο πίσω μέρος είχε γραμμένο το όνομα του καθενός ξεχωριστά.

Χτες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο «Ζωσιμάδες» η συνέντευξη Τύπου για το σημερινό μεγάλο παιχνίδι όπου ο πρόεδρος των βετεράνων του Άγιαξ Σάακ Σάβρτ και οι Σιμόν Ταχαμάτα και Άαρον Βίντερ μίλησαν για το παιχνίδι, εξέφρασαν την χαρά τους και την ικανοποίηση που βρίσκονται στην πόλη μας, ενώ παράλληλα ευχαρίστησαν τους βετεράνους του ΠΑΣ για την πολύ καλή οργάνωση που έκαναν μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα ώστε να γίνει αυτό το φιλικό.

Στη συνέχεια απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε από τις απαντήσεις τους είναι ότι μπορεί να γίνει συνεργασία μεταξύ των ακαδημιών των δύο ομάδων αλλά αυτό είναι στο χέρι των διοικήσεων του ΠΑΣ Γιάννινα και του Ερασιτέχνη για το τι ακριβώς θέλουν.

Μετά το τέλος της συνέντευξης οι τρεις βετεράνοι του Άγιαξ μπήκαν στα αποδυτήρια των «Ζωσιμάδων» και από την καταπακτή εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο μένοντας ενθουσιασμένοι από το γήπεδο και τον αγωνιστικό χώρο.

Από την πλευρά τους οι βετεράνοι του ΠΑΣ Γιάννινα ευχαρίστησαν όλους τους χορηγούς για την αμέριστη βοήθεια τους, τον Κώστα Πεδιαδιτάκη ο οποίος όπως είπαν κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά του ώστε να λυθούν πολλά ζητήματα και η βοήθεια του ήταν πολύτιμη και τέλος έκαναν κάλεσμα στον κόσμο να είναι σήμερα στο «Ζωσιμάδες» να απολαύσει το παιχνίδι.

Η αποστολή των βετεράνων του ΠΑΣ Γιάννινα είναι η εξής: Μάστακας, Ντέτσικας, Κουβεντάρης, Μουφ, Βαρτζιώτης, Γήτας, Γιαννάκης, Γιάτσος, Γκαρόζης, Γκολφινόπουλος, Γραμμόζης, Ζαβογιάννης, Ζώης, Θάνος, Θεοδωρής, Κατερίνης, Κλείτσας, Κώνστας, Λαδιάς, Λιάκος, Μητσόπουλος, Μπουτσουρής, Νέος,Ντάσιος, Οικονόμου, Παπαβασιλείου, Παπανικολάου, Παπαρούνας, Σκούφαλης, Στεργίου, Τζάλλας, Τσιάβος, Τσιατούρας, Κοντοδήμας, Κατσίφας, Κορμαρής, Προπονητής είναι ο Θανάσης Χαρίσης.

Την αποστολή των βετεράνων του Άγιαξ αποτελούν οι: Ντιρκ Χέντρικ Γκέριτσεν, Ντάνι Μιλερ, Τζέρολντ Προμές, Ράντι Ρούστενμπεργκ, Σάακ Σβαρτ, Σιμόν Ταχαμάτα, Άρον Βίντερ, Κέβιν Μπόμπσον, Ντερκ Μπέριγκτερ, Μπρουτίλ Χόζε, Άρνο Σπλίντερ, Εβάντερ Σνο, Μιλάνο Κέντερς, Πατρίκ Τόμασεν, Βέρνερ Γκλαντς, Απόλλων Λεμοντζάβα, Ντικ Σχούνακερ, Χάιντς Στούι, Έντο Οφόφ, Ντόναλντ Φέλντμαν, Γιούργεν Φαν Ντερ Χένγκελ, Πίτερ Ντρεντ, Ντααν Λούκα Φαν Ντερ Μπουμ, Όλαφ Λίντενμπεργκ, Γιάννης Αναστασίου, Άγγελος Χαριστέας

Το διαιτητικό τρίο του σημερινού αγώνα είναι οι Δημήτρης Θάνος, Κώστας Δάλλας, Δημήτρης Γούκος, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αποστόλης Γεωργίου.

Απορρίφθηκε ο Λούκοβιτς λόγω… παρελθόντος

Ένα περιστατικό σε αγώνα γερμανικού πρωταθλήματος πριν περίπου 8 χρόνια και μια κατηγορία για ναζιστικό χαιρετισμό του Μάικ Λούκοβιτς στοίχισαν στον υπό δοκιμή 27χρονο Γερμανοπολωνό ποδοσφαιριστή την παρουσία του στον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και δεν βρέθηκε ούτε στην χτεσινή προπόνηση. Συγκεκριμένα, ο Λούκοβιτς μετά την επίτευξη του ενός από τα δύο τέρματα της ομάδας του από συμπαίκτη του πήγε να πανηγυρίσει μαζί με τους συμπαίκτες και φαίνεται να χαιρετάει ναζιστικά προς την κερκίδα των γηπεδούχων υψώνοντας το δεξί του χέρι με το «Sieg Heil» όπως στη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ.

Με ανακοίνωση τους οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα καταφέρθηκαν εναντίον του Λούκοβιτς χαρακτηρίζοντας τον νεοναζί και μαργαριτάρι και κάλεσαν την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να μην το σκεφτεί καν για την απόκτηση ενός παίκτη που κουβαλά μια τόσο βαριά κατηγορία από το παρελθόν. 

Δοκιμάζεται ο Μαυροβούνιος Χαμπίμποβιτς

Παρά το «ναυάγιο» με τον Μάικ Λούκοβιτς  οι δοκιμές συνεχίζονται στον ΠΑΣ Γιάννινα και χτες στις δύο προπονήσεις, πρωί και απόγευμα, συμμετείχε και ένας Μαυροβούνιος δεξιός εξτρέμ. Ο λόγος για τον 19χρονο Ενές Χαμπίμποβιτς, ο οποίος θα περάσει από το μικροσκόπιο του Θανάση Στάικου και του υπόλοιπου τεχνικού επιτελείου.

Στην Πολωνία ο Σταυρόπουλος 

Ένας παίκτης που προορίζονταν για το κέντρο της άμυνας του ΠΑΣ Γιάννινα και για αντικαταστάτης του Γιάννη Κάργα που πήγε στον ΠΑΟΚ τελικά δεν θα έρθει στα Γιάννινα. Ο λόγος για τον στόπερ Δημήτρη Σταυρόπουλο, ο οποίος τελικά αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Πολωνία και συγκεκριμένα στη Βάρτα Πόζναν. Μετά το «ναυάγιο» της περίπτωσης του Σταυρόπουλου ο ΠΑΣ Γιάννινα θα στραφεί στην αγορά του εξωτερικού καθώς υπάρχει η περίπτωση ενός στόπερ από τη Σουηδία και ενός από την Ουρουγουάη που εξετάζονταν σαν εναλλακτικές λύσεις τις προηγούμενες ημέρες.