«Ζεστό» χρήμα στον ΠΑΣ από τη μεταγραφή του Κ. Μαυροπάνου

on .

MAYROPANOS ARSENAL

Ένα σημαντικό έσοδο ενόψει της νέας σεζόν θα προστεθεί στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα καθώς πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου από την αγγλική Άρσεναλ στην γερμανική Στουτγκάρδη και η γιαννιώτικη ομάδα διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης του 25χρονου κεντρικού αμυντικού.

Η Στουτγκάρδη παρέμεινε στην Μπουντσεσλίγκα και έπρεπε να ενεργοποιηθεί αυτόματα η ρήτρα αγοράς από την Άρσεναλ μετά τον διετή δανεισμό του Μαυροπάνου από τους «κανονιέρηδες» της Αγγλίας στους Γερμανούς. Έτσι, η γερμανική ομάδα ανακοίνωσε επίσημα την εξαγορά του και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Γερμανών, το ποσό που θα καταθέσει η Στουτγκάρδη θα ανέλθει στα 3,2 εκατομμύρια ευρώ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 10% από τη μεταγραφή του Μαυροπάνου στην Άρσεναλ τον Ιανουάριο του 2018, πρακτικά λοιπόν θα πάρει περίπου 320.000 ευρώ. 

Η φετινή σεζόν ήταν η δεύτερη του Μαυροπάνου στη Γερμανία και ο Ηπειρώτης στην καταγωγή αμυντικός πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και πέτυχε πέντε γκολ σε 33 συμμμετοχές. Για τον παίκτη έχουν ενδιαφερθεί πολλές ομάδες και δεν αποκλείεται η Στουτγκάρδη να τον πουλήσει την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Μάλιστα, το κασέ του Μαυροπάνου έχει εκτιναχθεί και σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Αγγλία η Γουέστ Χαμ ενδιαφέρεται για τον ποδοσφαιριστή και προτίθεται να κάνει πρόταση ύψους 20 εκατομμυρίων στον ποδοσφαιριστή.

Πρόστιμο 2.000 ευρώ στον ΠΑΣ

Με πρόστιμο 2.000 ευρώ τιμώρησε το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανό της Super League την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για τους πυρσούς που άναψαν οι οπαδοί του ΠΑΣ μιας και η ΠΑΕ θεωρήθηκε υπότροπη στη συγκεκριμένη παράβαση.

Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει:

"Δέχεται ότι η εγκαλουμένη τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ τη χρηματική ποινή των δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ για την ως άνω πράξη την οποία τέλεσε καθ’ υποτροπήν, δεδομένης της καταφάσεως της πειθαρχικής της ευθύνης για όμοιες πράξεις σε δύο προγενεστέρως διενεργηθέντες αγώνες της ιδίας αγωνιστικής περιόδου, δυνάμει των υπ’ αριθ. 155/22-10-2021 και 217/22-12- 2021 τελεσίδικων αποφάσεως του παρόντος Πειθαρχικού Οργάνου (παράβαση άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, περ. α΄, 15 παρ. 2 περ. α’, γ’ του Π.Κ. της ΕΠΟ)".

Διεκδικούν χρήματα παλιοί παίκτες

Τα δεδουλευμένα τους διεκδικούν εδώ και περίπου 20 χρόνια 7 πρώην ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και αρκετοί από υπόλοιπες ομάδες όπως της ΑΕΚ, του Άρη, του ΟΦΗ και του Ιωνικού. Στην περίπτωση του ΠΑΣ οι παίκτες που διεκδικούν χρήματα είναι οι Βασίλης Μπλέτσας, Στράτος Γκαρόζης, Μάρκος Μαραγκουδάκης, Δημήτρης Μπιλιλής, Δημήτρης Αθανασίου, Βλάτκο Γκόσεφ και Γκεόργκι Σεϊτάνοφ. Το θέμα προσκρούει στο ότι η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα μετατράπηκε το 2004 σε ΤΑΠ από τον Αλέξη Κούγια και εν συνεχεία απέκτησε νέο ΑΦΜ και μετατράπηκε σε ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966.

Μέσω του δικηγόρου τους Γιώργου Παναγόπουλου, ο οποίος ήταν και στη διεκδίκηση του αδικοχαμένου Νίκου Τσουμάνη από την ΠΑΕ Άρης, οι συγκεκριμένοι παικτες ζήτησαν να παραστούν στις εκδικάσεις των αδειοδοτήσεων των ΠΑΕ, κάτι που δεν κατάφεραν ενώ επανέρχονται πλέον και ζητούν από την ΕΠΟ αντίγραφα των αποφάσεων αδειοδότησης των ΠΑΣ Γιάννινα και Ιωνικού, προκειμένου να καταθέσουν έφεση στο Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης, κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Οργάνου που τους χορήγησε άδεια συμμετοχής στην Super League.