Με αποχαιρετιστήριο δείπνο έκλεισε η σεζόν για τον ΠΑΣ

on .

PAS 19 5 2022

• Σε διακοπές βρίσκονται ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς η σεζόν ολοκληρώθηκε μετά την πικρή ήττα με 0-3 από τον Άρη στο «Ζωσιμάδες» και δεν συνεχίστηκαν οι προπονήσεις.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο Ηρακλής Μεταξάς απέφυγε για ακόμα μια φορά να δώσει απαντήσεις για το μέλλον του στη γιαννιώτικη ομάδα και αρκέστηκε στις ευχαριστίες λέγοντας «ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες, γιατί αν ακούω εγώ καλά λόγια και κάποιοι άλλοι τα ακούμε γιατί πήγαν οι παίκτες καλά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους και επειδή για εμένα ήταν μια ευχάριστη χρονιά να την αφιερώσω στον φίλο μου Σταμάτη Αντωνίου που αυτός έβαλε το μυαλό μου με την αγάπη του και τον χαρακτήρα του για να έρθω στην Ελλάδα και τον έχω πάντα δίπλα μου». Αποχαιρετιστήριο δείπνο Μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη σύσσωμος ο ΠΑΣ Γιάννινα ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης συνέφαγαν σε αποχαιρετιστήριο δείπνο που παρέθεσε χορηγός της ομάδας.

Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης, το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές παρά την ήττα από τον Άρη απόλαυσαν το δείπνο τους μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα μιας και η σεζόν που έκλεισε χθες ήταν πετυχημένη για τον ΠΑΣ που κατέλαβε την 6η θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Στη Ζανκτ Πάουλι ο Σάλιακας

Το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Άρη ήταν το τελευταίο του Μανώλη Σάλιακα με τη φανέλα των Ηπειρωτών καθώς σήμερα ανακοινώθηκε η απόκτησή του από τη γερμανική Ζανκτ Πάουλι.

Το διετές συμβόλαιο του Σάλιακα με τον ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώθηκε και ο Ηρακλειώτης δεξιός οπισθοφύλακας μετά από δύο γεμάτες σεζόν στα Γιάννινα θα συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Γερμανία και την Ζανκτ Πάουλι. Ο 26χρονος Μανώλης Σάλιακας ήρθε στον ΠΑΣ το καλοκαίρι του 2002 από τη Λαμία και έκανε δύο εκπληκτικές χρονιές με προπονητές τους Γιαννίκη και Μεταξά, όντας ένα από τα καλύτερα δεξιά μπακ της κατηγορίας. Συνολικά ο Σάλιακας μέτρησε 71 εμφανίσεις με τους Γιαννιώτες και πέτυχε 2 γκολ, μεταξύ των οποίων και την γκολάρα στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ για γκολ σε συμπαίκτες του. Η φετινή εκπληκτική σεζόν του Σάλιακα έφερε και την κλήση του στην Εθνική Ελλάδας, ενώ συγκέντρωσε και το ενδιαφέρον αρκετών ελληνικών ομάδων, ωστόσο ο ίδιος προτίμησε τη επιλογή του εξωτερικού. Εκτός από το καλύτερο δεξί μπακ των τελευταίων χρόνων ο ΠΑΣ Γιάννινα χάνει και ένα από τα καλύτερα παιδιά στο εσωτερικό των αποδυτηρίων, κάτι που πιστοποιούν άπαντες στην ομάδα.

Στην πόρτα της εξόδου…

Μετά τον Σάλιακα αναμένεται να αποχωρήσουν από τον ΠΑΣ και άλλοι ποδοσφαιριστές είτε επειδή λήγουν τα συμβόλαια τους, είτε επειδή δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα. Ήδη, σε δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι ο τερματοφύλακας Γιούρι Λοντίγκιν του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται εκδήλωσε τάσης φυγής λέγοντας ότι «σκέφτομαι να γυρίσω στην οικογένειά μου, να πάω μερικές μέρες και να ηρεμήσω. Φυσικά τρέχουν οι συζητήσεις, θέλω να δω κάτι στην Ευρώπη. Αν δεν έρθει αυτό, έχω κάποιες επιλογές και θα δούμε τι θα γίνει. Έχω επιλέξει περίπου, αλλά θέλω να δω και κάτι έξω».