Να κλείσει με νίκη τη σεζόν θέλει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS ARHS SHMATA

Με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα θέλει να ολοκληρώσει τις φετινές του αγωνιστικές υποχρεώσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος υποδέχεται τον Άρη στο «Ζωσιμάδες» στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1. 

Το παιχνίδι θα γίνει στη σκιά των δημοσιευμάτων για αποχώρηση του Ηρακλή Μεταξά από τον πάγκο του ΠΑΣ και μετακόμισή του στην Τρίπολη για λογαριασμό του Αστέρα, κάτι για το οποίο στη χθεσινή συνέντευξη τύπου δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του. 

Η γιαννιώτικη ομάδα θέλει να κλείσει μία ομολουμένως πετυχημένη χρονιά με ένα θετικό αποτέλεσμα, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του φίλαθλου κόσμου της που ήταν ο δωδέκατος παίκτης της καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. Απέναντί της ο Αρης που μετά την σπουδαία νίκη με ανατροπή (3-2) επί της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» εξασφάλισε τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης σεζόν. Βέβαια, για τους Θεσσαλονικείς ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο κακός του δαίμονας σε αναμετρήσεις του φετινού πρωταθλήματος και είναι η μοναδική ομάδα από τα play off που δεν έχει κερδίσει φέτος του Γιαννιώτες. Νωπές οι αναμνήσεις της επικής νίκης με 0-5 του ΠΑΣ στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Νοέμβριο αλλά και και της νίκης με 2-0 στα Γιάννινα τον περασμένο Φεβρουάριο. Στον πρώτο γύρο των play off οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0. 

Θετικός είναι ο απολογισμός του ΠΑΣ και στα play off που έδειξε ανταγωνιστικός σε όλα τα ματς με εξαίρεση τις δυο βαριές ήττες σε ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ (3-0) και Παναθηναϊκό (4-0) στο «Απ. Νικολαΐδης», ταλαιπωρημένος από πολλές ελλείψεις που προέκυψαν ειδικά στο πρόσφατο παιχνίδι από παίκτες που ταλαιπωρήθηκαν από την γαστρεντερίτιδα. 

Χωρίς Ντομίνγκεθ - Επιστρέφει ο Γκαρντάφσκι

Τα προβλήματα στο γιαννιώτικο στρατόπεδο δεν λείπουν ούτε ενόψει του τελευταίου αγώνα της φετινής σεζόν με τον προπονητή Ηρακλή Μεταξά να στερείται σε ακόμη ένα ματς των υπηρεσιών του Μάρβιν Πίρσμαν αλλά και του Χουάν Ντομίνγκεθ. Επίσης εκτός αποστολής έμειναν οι Μορέιρα, Μίνα και Καραγιάννης. Στον αντίποδα, επιστρέφουν στην αποστολή οι Μίκαελ Γκαρντάφσκι και Λουίς Ποζνάνσκι. Η αποστολή για το σημερινό ματς αποτελείται από  21 ποδοσφαιριστές και είναι η εξής: Λοντίγκιν, Σούλης, Αθανασίου, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Εραμούσπε, Ποζνάσκι, Οικονομόπουλος, Καραχάλιος, Κύρκος, Στάνκο, Σιόντης, Ρίζος, Λιάσος, Γκαρντάφσκι, Μπρένερ, Σνάιντερ, Λώλης, Κόντε, Περέα.

Τα πλάνα του Μεταξά

Την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα αναμένεται να παρατάξει ο Ηρακλής Μεταξάς κόντρα στον Άρη μιας και στο γιαννιώτικο στρατόπεδο θέλουν τη νίκη.

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι Λοντίγκιν, Σάλιακας, Γκαρντάφσκι, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Στάνκο, Σνάιντερ, Κύρκος, Κόντε, Περέα.

Ο Παπαπέτρου «άρχοντας» του αγώνα

Ο Αναστάσιος Παπαπέτρου από την Αθήνα ορίστηκε να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Άρη.

Βοηθοί του θα είναι οι Ιορδάνης Απτόσογλου από την Αθήνα και ο Τρύφωνας Πετρόπουλος από την Αρκαδία. Τέταρτος ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από την Χαλκιδική.

Στο VAR θα βρίσκεται ο Στέφανος Κουμπαράκης από τις Κυκλάδες και AVAR ο Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ από την Ανατολική Αττική. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Κωνσταντίνος Βλάχος από τα Γρεβενά.

Με αρκετές απουσίες ο Άρης

Χωρίς εννέα ποδοσφαιριστές βρίσκεται από χθες στα Γιάννινα ο Άρης για το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ.Ο Μπούργος άφησε εκτός αποστολής τους Σάσα (προέρχεται από τραυματισμό), καθώς και οι Μπερτόγλιο, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Εντιαγιέ, Μπεναλουά, Λόπεθ (τραυματίες), Χαΐροβιτς και Ντένις. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Μπούργος ανακοίνωσε την 20μελη αποστολή που είναι η εξής: Κουέστα, Σιαμπάνης, Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, Καμαρά, Ιτούρμπε, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαντσίνι, Ματίγια, Πάλμα, Ντουκουρέ, Εμπακατά, Σάκιτς, Λούμορ, Δεληζήσης, Μάνος, Μαρμαρίδης, Ασλανίδης, Σαλιάρης. 

Κλειστά «χαρτιά» από Μεταξά

Δεν άνοιξε τα χαρτιά του σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για συμφωνία του με άλλη ομάδα και πιο συγκεκριμένα με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο 54χρονος προπονητής απέφυγε να απαντήσει στο αν έχει συμφωνήσει με άλλη ομάδα διαψεύδοντας ότι έχει ανακοινώσει την αποχώρηση του στους ποδοσφαιριστές πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και είπε πώς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι ανακοινώσιμο. Ο κ. Μεταξάς είπε ότι πάντα συζητά με τον Πρόεδρο, ο οποίος γνωρίζει τις σκέψεις του και αυτός τις δικές του. «Όταν θα υπάρξει κάτι θα το μάθετε», τόνισε. 

Οι σημερινές απουσίες

Για τις σημερινές απουσίες ο προπονητής ανέφερε: «Σίγουρα θα λείπει ο Πίρσμαν, ο Ντομίνγκεθ, καλύτερα είναι ο Καραχάλιος και οι Εραμούσπε και Περέα αλλά δεν είναι σίγουρο. Έχουμε ερωτηματικό στον Γιούρι Λοντίγκιν που είχε σήμερα (σ.σ χτες) κάποια προβλήματα. Ο Μορέιρα δεν θα είναι. Στα ευχάριστα ότι επιστρέφει ο Γκαρντάφσκι και ο Ποζνάνσκι αλλά χωρίς προπόνηση. Είναι μία δυσκολία παραπάνω να μην έχουν κάνει προπονήσεις κάποιοι παίκτες γιατί είχαμε συνεχόμενα παιχνίδια. Είναι αλλιώς να ξέρεις ότι δεν έχω ένα παίκτη αλλά έχω μετά κάποιες μέρες να τον προετοιμάσω και με τους άλλους γύρω του και να ξέρει τι ζητάω στο γήπεδο».

Για τον Σούλη: «Ο Σούλης νομίζω θα είναι αλλά με βλέπετε προσεκτικό γιατί έτσι όπως γίναμε. Πριν τον Παναθηναϊκό κάθε μισή ώρα έλεγα άλλη ενδεκάδα. Έπαιρνα παιδιά στην άκρη έλεγα μπορείς να παίξεις εκεί λέγαμε εντάξει και μετά από λίγη ώρα έλεγαν όχι και έπρεπε πάλι να αλλάξουμε. Άλλαξα τέσσερις  φορές θέση σε παίκτη από το προηγούμενο βράδυ μέχρι τον αγώνα».