Θα δώσει μάχη παρά τις απουσίες ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

AEK PAS SHMATA

• Το πρώτο από τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια του στην Αθήνα σε διάστημα τριών ημέρων δίνει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας το απόγευμα (7:30 μ.μ.) για την 8η αγωνιστική των Playoffs της Super League.

Αποδεκατισμένοι οι Γιαννιώτες με συνολικά 8 απουσίες ποδοσφαιριστών, τέλος η χρονιά για τον Πίρσμαν.

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά συνολικά 8 απουσίες ποδοσφαιριστών έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης για την ΑΕΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Γιαννιώτες δεν συμπλήρωσαν 20αδα και ταξίδεψαν χτες για την Αθήνα με 18μελή αποστολή, αφού ο Ηρακλής Μεταξάς δεν θα έχει στην διάθεση οκτώ συνολικά ποδοσφαιριστές από τους 26 που έχει στο ρόστερ.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα έχει διαθέσιμους τους Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Ποζνάνσκι, Γκαρντάφσκι, Καραγιάννη, Σούλη, Μορέιρα και Κόντε.

Ο Σούλης παραμένει κλινήρης με ίωση, ο Ποζνάνσκι έχει πρόβλημα στον τετρακέφαλο, ενώ ο Ντομίνγκεθ έγινε αλλαγή στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και έχει ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα. Επίσης, ο Γκαρντάφσκι έχει τράβηγμα και ο Πίρσμαν θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν και τα 3 τελευταία παιχνίδια με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Άρη καθώς υπέστη θλάση στον προσαγωγό.

Τέλος, Μορέιρα και Κόντε είναι αυτοί που συμπληρώνουν το παζλ των τραυματιών. Ο ΠΑΣ Γιάννινα αναχώρησε χτες λοιπόν με 18μελή αποστολή για την Αθήνα και θα παραμείνει στην Αττική μετά τον σημερινό αγώνα καθώς το Σάββατο θα αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Βέβαια, όπως σημείωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Μεταξάς είναι σε συνεννόηση με τον γιατρό της ομάδας Σταύρο Ριστάνη για να δει αν θα μπορέσουν κάποιοι από τους σημερινούς απόντες να ταξιδέψουν στην Αθήνα ενόψει Παναθηναϊκού.

Η σύντομη προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώθηκε χτες το πρωί με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ και εν συνεχεία η ομάδα αναχώρησε οδικώς για την Αθήνα.

Η αποστολή που ταξίδεψε για την Αθήνα αποτελείται από τους εξής: Λοντίγκιν, Αθανασίου, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Οικονομόπουλος, Καραχάλιος, Ρίζος, Σνάιντερ, Στάννκο, Παντελάκης, Σιόντης, Λιάσος, Μπρένερ, Μίνα, Λώλης, Κύρκος, Περέα.

Ο Διαμαντόπουλος «άρχοντας» του αγώνα

Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση δείχνοντας έτσι ότι το αίτημα του ΠΑΣ για ορισμό ξένων διαιτητών πήγε στον κάλαθο των αχρήστων. Βοηθοί του Διαμαντόπουλου θα είναι ο Κωνσταντίνος Ψαρρής από τη Ζάκυνθο και ο Ανδρέας Μειντανάς από την Αχαΐα και τέταρτος ο Βασίλειος Φωτιάς από την Πέλλα. Στο VAR θα είναι ο Σέρβος Γιοβάνοβιτς και AVAR ο Τρύφωνας Πετρόπουλος από την Αρκαδία. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Βασίλειος Τεροβίτσας από την Αιτωλοακαρνανία.

Μεταξάς: «Το πιστεύουμε παρά τις απουσίες»

Στην πίστη στο εσωτερικό της ομάδας για θετικό αποτέλεσμα παρά τις 8 απουσίες ποδοσφαιριστών αναφέρθηκε ο Ηρακλής Μεταξάς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ O 54χρονος προπονητής αναφέρθηκε στο ντεμπούτο του Κύρκου στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ενώ σχολίασε ότι αποτελεί ιδιαίτερο κίνητρο για τους παίκτες του το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που ο ΠΑΣ δεν έχει πάρει βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Για το αν μπορεί ο ΠΑΣ να ξεπεράσει τα προβλήματα και να φτάσει στη 2η νίκη στα play off: «Και σε άλλα παιχνίδια έλειπαν παίκτες, μπήκαν άλλοι και εκεί που δεν το πίστευε κανένας, εκτός της ομάδας, εμείς πάντα το πιστεύαμε και το καταφέραμε αρκετές φορές. Για μια φορά ακόμα πρέπει να το αποδείξουμε».

Για το αν κάποιοι από αυτούς θα είναι έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Συζητάμε με τον γιατρό και ψάχνουμε για αυτή τη δυνατότητα να φέρουμε αν μπορέσουμε κάποιον για το δεύτερο παιχνίδι».

Για την εμφάνιση του νεαρού Κύρκου στο ματς με ΠΑΟΚ: «Όπως όλοι, χάρηκα μαζί του κι εγώ. Αυτή η γνήσια χαρά, το καθαρό, παίζουμε μπάλα για αυτή τη χαρά που μας έδωσε από το πρώτο λεπτό που παίξαμε και καταφέραμε κάτι και λίγο μετά μας φεύγει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αυτό το πράγμα και το είδαμε προχθές στον Ιάσονα και χαρήκαμε μαζί του».

Για τα ματς με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό που καίγονται για τη νίκη: «Είναι καλές ομάδες. Για εμάς όλες οι ομάδες είναι καλές, προετοιμάζω για την ΑΕΚ και βλέπω Γκαρσία, Τσούμπερ, Άμραμπατ. Πολύ δυνατές ομάδες και δεν είναι τυχαίο που με την ΑΕΚ δεν πήραμε ούτε πόντο φέτος και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα δυνατά μας πάντα σε κάθε παιχνίδι αν βγει καλώς, αλλιώς δίνουμε το χέρι και θα πούμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό, δεν είναι τυχαίο, ακούω και διαβάζω πάντα για τους Big Five, είναι αυτοί τι να κάνουμε. Και εμείς είμαστε η έκτη ομάδα που προσπαθούμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Χωρίς Αραούχο η ΑΕΚ

Χωρίς τον βασικό της επιθετικό θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα η ΑΕΚ στη σημερινή αναμέτρηση των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ. Ο Αργεντινός επιθετικός δεν κατάφερε να μπει στις προπονήσεις και θα μείνει εκτός για ακόμα έναν αγώνα. Χτες οι Γέβτιτς και Αραούχο έκαναν θεραπεία, ο Σιμόες ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης, ενώ οι Βράνιες και Γαλανόπουλος γυμνάστηκαν ατομικά. Στην αποστολή της ΑΕΚ βρίσκονται οι: Τσιντώτας, Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Ρότα, Μισελέν, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, Φράνσον, Κριχόβιακ, Μάνταλος, Σάκχοφ, Άμραμπατ, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Τσούμπερ, Τάνκοβιτς.