Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των διοργανώσεων της ΕΠΣΗΠ

on .

KRAPSI KYPELLO

• Μια πολύ δύσκολη χρονιά ήταν η φετινή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όπου μετά από 1,5 χρόνο απραξίας λόγω της πανδημίας, οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές κλήθηκαν να επανέλθουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς ξεκινώντας τα πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες.

Είναι γεγονός ότι σε μεγάλο ποσοστό οι ομάδες της περιοχής μας ανταποκρίθηκαν τα μέγιστα σε αυτή την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και αυτό τιμάει ιδιαίτερα τους παράγοντες οι οποίοι βάζουν το χέρι στην τσέπη κάθε χρόνο και χωρίς καμία βοήθεια από την Πολιτεία για να μπορέσουν να συντηρήσουν τις ομάδες τους. Μέσα από τον «Π.Λ.» θα προσπαθήσουμε να δούμε τι είδαμε φέτος στα πρωταθλήματα της Α’, Β’, και Γ’ κατηγορίας. Δίκαιη η τετράδα των μπαράζ - Πρωταθλήτρια η Κατσικά

• Το πρωτάθλημα έγινε σε δύο ομίλους όπου στον πρώτο όμιλο ξεχώρισε από την αρχή η Κράψη και στον δεύτερο γύρο η Πίνδος Κόνιτσας όπου κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ στον δεύτερο Αγροτικός Καστρίτσας και Θύελλα Κατσικάς ήταν οι ομάδες που από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν στις δύο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Στα μπαράζ η Θύελλα παρότι ξεκίνησε με 0 βαθμούς και γνώρισε την ήττα την 1η αγωνιστική από την Καστρίτσα κατάφερε στη συνέχεια να κάνει το 5 στα 5 και με 15 βαθμούς να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στην ισοβαθμία με την Καστρίτσα. Κατά την προσωπική μας άποψη, η Θύελλα Κατσικάς έδειξε πιο αποφασιστική στα κρίσιμα παιχνίδια, πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε και έτσι κατέκτησε το πρωτάθλημα, εκπροσωπώντας το γιαννιώτικο ποδόσφαιρο στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική.

Ομάδα - έκπληξη οι Χουλιαράδες

• Η ευχάριστη έκπληξη στον πρώτο όμιλο ήταν η ομάδα των Χουλιαράδων. Ένα νεανικό σύνολο που ο Αντώνης Δημητρίου κατάφερε να το κάνει να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να κερδίζει τις εντυπώσεις παρότι αρκετοί ήταν αυτοί που πίστευαν πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ότι θα έχει πρόβλημα στο να παραμείνει στην κατηγορία. Η διάψευση όμως ήρθε από τους ποδοσφαιριστές μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και για αυτό τους αξίζουν πολλά μπράβο.

Οι ομάδες που απογοήτευσαν

• Εύκολο είναι να βρεις τις ομάδες στους δύο ομίλους που περίμενες να κάνουν κάτι καλό αλλά δυστυχώς απογοήτευσαν με τις εμφανίσεις τους. Πρώτη και καλύτερη η Προοδευτική Περάματος που δεν κατάφερε να μείνει στην κατηγορία αν και το πάλεψε στα μπαράζ παραμονής. Από εκεί και πέρα Ροδοτόπι και Θύελλα Ελεούσας μπορεί να έμειναν κατηγορία αλλά η απόδοσή τους και οι εμφανίσεις τους στο πρωτάθλημα δεν ήταν οι αναμενόμενες. Μπορεί να έχουν ελαφρυντικά, ειδικά η Ελεούσα όπου υπήρχαν αρκετοί νεαροί αλλά αυτό θα πρέπει να τους προβληματίσει για την επόμενη χρονιά ώστε να γίνει ένας καλύτερος σχεδιασμός. Στον δεύτερο όμιλο η ομάδα των Σερβιανών παίρνει δικαιωματικά αυτόν τον τίτλο. Μια ομάδα που στο παρελθόν έχει κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο, έχει αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική δεν μπόρεσε καν να ολοκληρώσει το φετινό πρωτάθλημα, αφού δήλωσε αδυναμία να κατέβει στον δεύτερο γύρο.

Ιστορική άνοδος για Αμφιθέα - Επιστροφή για Κεφαλόβρυσο

• Την πιο ιστορική στιγμή από ιδρύσεώς της ζει τη φετινή χρονιά η Αμφιθέα η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στον πρώτο όμιλο και πήρε το εισιτήριο της ανόδου στην Α΄ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ένα επίτευγμα που ήρθε ως επιστέγασμα της πολύ καλής και σταθερής πορείας, αυτό άλλωστε το δείχνει και η αμυντική λειτουργία με την Αμφιθέα να έχει την καλύτερη άμυνα με μόλις 18 γκολ παθητικό, σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Επιστροφή στην Α’ κατηγορία μετά από 15 χρόνια και για το Κεφαλόβρυσο που ήταν η ομάδα μαζί με την Αμφιθέα που ξεχώρισαν σε αυτό τον όμιλο. Μια ομάδα που έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο έχοντας μάλιστα την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 78 γκολ και έφτασε να διεκδικεί μέχρι και την τελευταία αγωνιστική τον τίτλο του πρωταθλητή. Υποβιβασμός για Πετσάλι • Τα πράγματα όσον αφορά τον υποβιβασμό σε αυτόν τον όμιλο ήταν ξεκάθαρα μιας και η Κόντσικα μαζί με τον Πανζαγορισιακό αποχώρησαν, ενώ το Πετσάλι παρά την φιλότιμη προσπάθεια που έκανε για να μπορέσει να πάει σε αγώνες μπαράζ δεν τα κατάφερε και συμπλήρωσε την τριάδα που υποβιβάστηκε στη Γ’ κατηγορία.

Τρένο το Κουτσελιό - Ακολούθησε η Ηλιόκαλη

• Στον δεύτερο όμιλο η ομάδα του Σπύρου Τασιούλα ήταν πραγματικό τρένο χωρίς… φρένα και δικαίως πήρε την πρώτη θέση, αήττητη με μόλις 1 ισοπαλία και 21 νίκες. Ό,τι και να πεις ότι και να γράψεις για αυτό το επίτευγμα είναι λίγο και να μην ξεχνάμε ότι έφτασε και στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών όπου εκεί ηττήθηκε δύσκολα 1-0 από την Κράψη. Μόλις 9 γκολ παθητικό για το Κουτσελιό και 85 επιθετικά δείχνουν τη δουλειά που έγινε στην ομάδα και τη διαφορά που υπήρχε από τις υπόλοιπες με τη διαφορά από τη δεύτερη Ηλιόκαλη να είναι στους 22 βαθμούς. Η Ηλιόκαλη ήταν η δεύτερη ομάδα που πήρε απευθείας το εισιτήριο της ανόδου στην Α’ κατηγορία. Η ομάδα του Σωτήρη Δογορίτη είχε σταθερή πορεία, όμως, λίγο πριν το φινάλε του πρωταθλήματος πήγε να χύσει την καρδάρα με το γάλα με κάποια άτυχα αποτελέσματα. Ωστόσο κατάφερε στα κρίσιμα για αυτή παιχνίδια να πάρει τους βαθμούς που ήθελε και να επιστρέψει μετά από 10 χρόνια στην Α’ Κατηγορία.

Στα μπαράζ κρίθηκε η παραμονή

• Στα μπαράζ παραμονής ανάμεσα σε Συρράκο, Ρωμανό και Ραφταναίους κρίθηκε για το ποια ομάδα θα ακολουθούσε Πλατανιά και Ελληνικό στη Γ’ κατηγορία. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων οι Ραφταναίοι ήταν αυτοί που δεν κατάφεραν να μείνουν στην κατηγορία. Εύκολη άνοδος για Κρανούλα και Τίγρεις • Οι δύο ομάδες που ξεχώρισαν από την αρχή του πρωταθλήματος ήταν η Κρανούλα και οι Τίγρεις και δίκαια πήραν την άνοδο στη Β΄ Κατηγορία. Βέβαια σε ένα πρωτάθλημα με εννέα ομάδες δεν μπορείς να πεις και πολλά πράγματα ωστόσο να σημειώσουμε ότι η Κρανούλα πήρε το εισιτήριο ανόδου αήττητη με 15 νίκες και 1 ισοπαλία.

Κύπελλο και Super Cup η Κράψη

• Μπορεί ο μεγάλος στόχος που ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος τα Α’ κατηγορίας να μην επιτεύχθηκε ωστόσο η ομάδα της Κράψης πήρε φέτος δύο τρόπαια. Κατέκτησε το Κύπελλο ερασιτεχνών επικρατώντας με 1-0 του Κουτσελιού και αυτό τις δίνει το δικαίωμα να συμμετέχει τη νέα χρονιά στο Κύπελλο Ελλάδας, ενώ πριν από λίγες μέρες πήρε και το Super Cup παίρνοντας τη νίκη 2-0 από την Κατσικά. Χωρίς παρατράγουδα η διαιτησία • Ελάχιστα ήταν τα παιχνίδια που κρίθηκαν από διαιτητικές αποφάσεις και αυτό σημαίνει ότι σε γενικές γραμμές η διαιτησία κυμάνθηκε σε καλά επίπεδα. Βέβαια υπάρχουν πράγματα που χρήζουν βελτίωσης όμως αυτά θα πρέπει να τα δουν και να τα διορθώσουν οι ιθύνοντες που έχουν και τον πρώτο λόγο. Προβληματισμός για τη νέα χρονιά

• Προβληματισμός επικρατεί στα σωματεία όλων των κατηγοριών τι θα γίνει τη νέα χρονιά και αν θα μπορούν να αγωνίζονται όσα δεν έχουν μπει στο Μητρώο. Φέτος ήταν η τελευταία σεζόν που μπορούσαν οι ομάδες να αγωνιστούν έτσι και μέχρι τον Ιούλιο θα πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί σε αυτό το θέμα για να μην αποκλειστούν από τα πρωταθλήματα της νέας σεζόν. Όπως έχει προαναγγείλει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης κανένα ερασιτεχνικό σωματείο δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε αγώνες αν δεν είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο. Ήδη έχουν ενημερωθεί όλα τα σωματεία αλλά το πόσα θέλουν και πόσα κάνουν τις ενέργειες για να εναρμονιστούν με τα νέα δεδομένα κανείς δεν ξέρει. Ελπίζουμε να μη δούμε ένα πρωτάθλημα για ολίγους...