Με στόχο την πρώτη νίκη στα Play Off ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

pas paok

 Τον έβδομο αγώνα του στην καλύτερη εξάδα δίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υποδέχεται αύριο το απόγευμα (6:00 μ.μ.) τον ΠΑΟΚ στο «Ζωσιμάδες» για την 7η αγωνιστική των Playoffs της Super League. Μετά από 3 ισοπαλίες και 3 ήττες στα Playoffs οι Γιαννιώτες είναι αποφασισμένοι να πάρουν την πρώτη τους νίκη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στα Γιάννινα.

Μπορεί οι κριτικές να είναι διθυραμβικές για το σύνολο που έφτιαξε ο Ηρακλής Μεταξάς και ο ΠΑΣ να χαρακτηρίζεται ως η πιο μαχητική και καλή έκτη ομάδα από καταβολής Play Off, ωστόσο αυτό δεν αρκεί στο εσωτερικό της ομάδας. Προπονητής και παίκτες επιθυμούν διακαώς μια νίκη για να μην ολοκληρώσουν το μίνι πρωτάθλημα μόνο με ισοπαλίες και ήττες. Οι Γιαννιώτες είναι η μοναδική ομάδα που σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα δεν έχουν γευτεί ακόμη τη χαρά της νίκης μιας και μετράνε μόνο τρεις ισοπαλίες με Άρη, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και θέλουν σε αυτό το παιχνίδι που είναι το προτελευταίο στην έδρα του για φέτος να δώσουν χαρά στους φιλάθλους παίρνοντας το πρώτο τρίποντο.

Φυσικά το έργο τους μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου μόνο ευκαταφρόνητος αντίπαλος δεν είναι και είναι νωπό το 0-4 που πέρασε μέσα από τα Γιάννινα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, στην πιο βαριά φετινή ήττα του ΠΑΣ. Ο Δικέφαλος του Βορρά προέρχεται από την ήττα 1-2 στην εξ’ αναβολής αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. ο οποίος κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Θα ψάξει κι αυτός λοιπόν τη νίκη προκειμένου να «γλυκάνει» τους οπαδούς τους. Βέβαια στο μυαλό των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου υπάρχει και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας και θεωρείται δεδομένο ότι ο Ρουμάνος προπονητής θα προχωρήσει σε rotation. Στον ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία με τον Ηρακλή Μεταξά να περιμένει να δει σε τι κατάσταση είναι ο Λουίς Ποζνάνσκι που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στον τετρακέφαλο και δεν προπονήθηκε τις δύο τελευταίες μέρες.

Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες (πλην των Σούλη, Κόντε και Μορέιρα) είναι στη διάθεση του 54χρονου προπονητή καθώς και ο Σνάιντερ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό και προπονήθηκε χτες κανονικά.

Τα πλάνα του Μεταξά

Οι απουσίες των Κόντε και Μορέιρα είναι δεδομένες, οπότε και τα πλάνα του Μεταξά είναι συγκεκριμένα ενόψει ΠΑΟΚ. Μοναδική αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα στον Φάληρο με τον Ολυμπιακό θα είναι η επιστροφή του Σάλιακα στη βασική ενδεκάδα. Έτσι μια πιθανή ενδεκάδα για το αυριανό παιχνίδι είναι η εξής: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Ντομίνγκεθ και Περέα.

Ο Σιδηρόπουλος «άρχοντας» του αγώνα

Στο κενό έπεσε από τον Κλάτενμπεργκ και την ΚΕΔ το αίτημα του ΠΑΣ Γιάννινα για ορισμό ξένων διαιτητών στα εναπομείναντα παιχνίδια. Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής όρισε τον Τάσο Σιδηρόπουλο από τα Δωδεκάνησα να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Βοηθοί του θα είναι ο Πολυχρόνης Κωσταράς από την Αιτωλοακαρνανία και ο Κούλα Χασάν από την Ξάνθη ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία. Μοναδικός ξένος θα είναι στο VAR ο Αντρίς Τρειμάνις από τη Λετονία και AVAR ο Μιχαήλ Παπαδάκης από το Ηράκλειο. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Δημήτρης Κύρκος από τη Θεσπρωτία.

Μεταξάς: «Ήρθε η ώρα να κερδίσουμε»

Το σύνθημα για τη νίκη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ έδωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Ηρακλής Μεταξάς. Ο 54χρονος προπονητής αναγνώρισε τις δυσκολίες που έχει ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο τόνισε ότι ήρθε η ώρα να γευτεί και η ομάδα του τη χαρά της νίκης. Παράλληλα, επισημοποίησε την αποχώρηση του Σάλιακα. «Οι παίκτες θέλουν πάντα να κερδίζουν. Έχουμε πολύ καιρό να κερδίσουμε και μας λείπει αυτή η αίσθηση. Μην ξεχνάμε ότι όταν ξεκινήσανε αυτά τα παιδιά είχαν άλλα παιδιά δίπλα τους μπορεί τα οποία να έχαναν και σταμάτησαν το ποδόσφαιρο και ασχολήθηκαν με άλλα πράγματα. Εμείς δεν θέλουμε να το σταματήσουμε για αυτό ήρθε ο καιρός να κερδίσουμε», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Μεταξά. Για το αν περιμένει τον ΠΑΟΚ επηρεασμένο μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό: «Δεν νομίζω. Στο τσακ έχασαν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ένα γκολ χώρισε και αυτούς, ένα γκολ χώρισε και εμάς στην ήττα από τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ είναι μια δυνατή ομάδα, στα χαρτιά σίγουρα είναι το φαβορί ωστόσο εμείς θα το παλέψουμε με τις δικές μας δυνάμεις, τις δικές μας σκέψεις και τακτικές».

Για τη μη χρησιμοποίηση του Σάλιακα στη βασική ενδεκάδα κόντρα τον Ολυμπιακό: «Την εβδομάδα πριν τον Ολυμπιακό ο Σάλιακας δεν έκανε καλές προπονήσεις. Το συζήτησα μαζί του και συμφώνησε, εκτός την τελευταία μέρα όμως στις υπόλοιπες προπονήσεις δεν ήταν αυτός που ξέρω με το πάθος. Νομίζω ότι μόλις μπήκε στον αγώνα το είδαμε αυτό γιατί έκανε ένα φάουλ που δεν χρειαζότανε και έγινε μια επικίνδυνη φάση. Είχε συμμετοχή και στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού αλλά εκεί δεν φταίει μόνο ένας. Μετά όμως βελτιώθηκε και πήγαμε πολύ καλά γιατί καλύψαμε και τις τρύπες που είχαμε από την αριστερή πλευρά. Το δεύτερο σκεπτικό είναι ότι ξέρουμε όλοι ότι θα φύγει ο Σάλιακας και επειδή η αγορά δεν μας έφερε αυτό που ψάχνουμε το πολύ καλό και φθηνό, είπαμε να δοκιμάσουμε να κοιτάξουμε για χαφ και νομίζω ότι ο Γκαρντάφσκι έδειξε ότι πήγε καλά ως μπακ».

Για το αν θα αντέξει η ομάδα με το μικρό ρόστερ που έχει τα τέσσερα ματς σε 10 μέρες: «Το σκέφτομαι ναι, αλλά δεν προβληματίζει όχι. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Είμαστε αυτοί, με αυτές τις δυνάμεις, με αυτό το ρόστερ, με αυτές τις δυνατότητες στις αλλαγές και ότι είναι να έρθει θα έρθει. Θα σκεφτούμε μαζί με το υπόλοιπο τιμ τι είναι το καλύτερο σε κάθε αγώνα να ξεκινήσουμε».