Ξένους διαιτητές ζητά η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

on .

KARANTONIS

• Στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων που ανακάλυψε ο διαιτητής Καραντώνης λύγισε ο μαχητικός ΠΑΣ Γιάννινα και ηττήθηκε με 3-2 από τον Ολυμπιακό το απόγευμα της Πρωτομαγιάς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» του Φαλήρου. Η ομάδα του Μεταξά μόνο για διακοπές δεν πήγε στο Φάληρο και πάλεψε με νύχια και με δόντια για να πάρει αποτέλεσμα στην έδρα των Πειραιωτών. Το πρώτο ημίωρο δεν ήταν καλό για την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά που μπήκε φοβισμένα στον αγώνα και βρέθηκε πίσω στο σκορ με τα γκολ των Ελ Αραμπί (6') και Γκάρι Ροντρίγκεζ (43'), ωστόσο στη συνέχεια ο ΠΑΣ βρήκε τα αποθέματα και ξαναμπήκε στη διεκδίκηση του παιχνιδιού με το δέκατο γκολ του Περέα (45+3') έπειτα από άψογο συνδυασμό των παικτών από αριστερά.
Στην επανάληψη η εικόνα του ΠΑΣ Γιάννινα βελτιώθηκε αισθητά και δημιούργησε αξιόλογες ευκαιρίες με κορυφαία το χαμένο τετ α τετ του Γκαρντάφσκι καθώς δεν δείλιασε να βγει μπροστά με αξιώσεις. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε τελικά με τον Σνάιντερ (80') που δέχτηκε εκπληκτική ασίστ-λόμπα από τον Στάνκο. Ο Ολυμπιακός αγχώθηκε, όμως περισσότερο αγχώθηκε ο ανεκδιήγητος διαιτητής Καραντώνης που κράτησε 10 (!) λεπτά καθυστερήσεις για άγνωστο λόγο κι αφού ο τέταρτος είχε δείξει προηγουμένως 6. Τελικά, η γιαννιώτικη ομάδα λύγισε στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων (90+8') με γκολ του Ρόνι Λόπεζ σε φάση στην οποία υπάρχει υποψία επιθετικού φάουλ πάνω στον Πίρσμαν.
Υποδοχή νικητών και ρεπό
Παρά την ήττα με 3-2 από τον Ολυμπιακό η οποία προήλθε με βοήθεια από τον διαιτητή Καραντώνη οι οπαδοί του ΠΑΣ αποθέωσαν την αποστολή της ομάδας κατά την επιστροφή της στη βάση της στα Γιάννινα. Οι οπαδοί αναγνώρισαν την προσπάθεια που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή Μεταξά και συγκεντρώθηκαν στο ΠΕΑΚΙ περιμένοντας υπομονετικά μέσα στη βροχή την αποστολή. Περίπου στις 1 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας όταν εμφανίστηκε το πούλμαν με τους παίκτες άναψαν πυρσούς κάνοντας τη νύχτα μέρα και αποθέωσαν τους παίκτες της γιαννιώτικης ομάδας. Τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα του διαιτητή Καραντώνη και οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις μέχρι ο Ολυμπιακός να βάλει το τρίτο γκολ έχουν εξοργίσει τόσο τον προπονητή Ηρακλή Μεταξά ο οποίος μίλησε μετά το τέλος του αγώνα για περίεργα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και τους ποδοσφαιριστές που βλέπουν τις προσπάθειες τους να μην ανταμείβονται λόγω των κακών διαιτησιών. Όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στον Ολυμπιακό ακολούθησαν τη Δευτέρα πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Χτες Τρίτη οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα είχαν ρεπό που τους έδωσε ο Ηρακλής Μεταξάς για να ξεκουραστούν.

Ξεκινάει η προετοιμασία για ΠΑΟΚ
Σήμερα το πρωί στις 11:00 οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα θα επιστρέψουν στις προπονήσεις και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την κυριακάτικη αναμέτρηση (8/5-6:00 μ.μ.) με τον ΠΑΟΚ στο «Ζωσιμάδες» για την 7η αγωνιστική των Play Off της Super League. Πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά οι Γιαννιώτες έχουν παλέψει όλα τα παιχνίδια των Play Off και μέχρι στιγμής έχουν 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, μία στην εκπνοή από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, μία από την ΑΕΚ με λάνθασμένη χρήση του VAR και μία από τον Ολυμπιακό με τα όργια του Καραντώνη. Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ζητά τον ορισμό ξένων διαιτητών στα υπόλοιπα παιχνίδια για τα play off.

Κίνδυνος τιμωρίας για τον Περέα
Σε απολογία κλήθηκαν για αύριο Πέμπτη από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League ο Χουάν Χοσέ Περέα από τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς και οι Αβραάμ Παπαδόπουλος (ποδοσφαιριστής), Βασίλης Τοροσίδης (τεχνικός διευθυντής) και Χρήστος Μουρίκης (προπονητής φυσικής κατάστασης) από τον Ολυμπιακό. O λόγος έχει να κάνει με επεισόδια που συνέβησαν μετά το τέλος του αγώνα στο Φάληρο στη φυσούνα των αποδυτηρίων. Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο ο Περέα παραπέμπεται με το άρθρο 10, παρ. 1, περ. β), όπου «εξαιτίας υβριστικής συμπεριφοράς –έργω ή λόγω–, ή απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας» και κινδυνεύει με τιμωρία δύο αγωνιστικών και 120 ευρώ πρόστιμο. Αν επιβληθεί η παραπάνω ποινή ο Κολομβιανός θα χάσει τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Το ίδιο κατηγορητήρια υπάρχει και για τους εμπλεκόμενους από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, ενώ ο Ολυμπιακός έχει κληθεί σε απολογία και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του

Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια με ΠΑΟΚ
Σε κυκλοφορία τέθηκαν από χτες τα εισιτήρια του κυριακάτικου αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ. Οι τιμές είναι ίδιες με τα προηγούμενα παιχνίδια των Play Off, δηλαδή στα 30 ευρώ για τις θύρες 3,4 και 6 της μεγάλης κερκίδας και 20 ευρώ για τη θύρα 9 της παλιάς σκεπαστής. Τα παιδικά εισιτήρια έχουν τιμη 10 ευρώ. Τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ καθημερινά μέχρι την Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 20:00 και το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 15:00. Εναλλατικά εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα και ηλεκτρονικά στο viva.gr.