Δύσκολο έργο στο Φάληρο για τον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

OLYMPIAKOS PAS 2

 Στο δεύτερο γύρο των Play Off της Super League μπαίνει αύριο ο ΠΑΣ Γιάννινα και έχει δύσκολο έργο καθώς αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στο Φάληρο.
Ο συντελεστής δυσκολίας για τους Γιαννιώτες ανέβηκε ακόμα περισσότερο μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης. Στόχος του ΠΑΣ στον δεύτερο γύρο είναι να παλέψει όλα τα παιχνίδια στα ίσια και να καταφέρει να πάρει τουλάχιστον μία νίκη.
Ερωτηματικό ο Γκαρντάφσκι
Τα προβλήματα δεν λένε να αφήσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα ούτε στο φινάλε της σεζόν. Ο Κόντε είναι εκτός με θλάση στον προσαγωγό ενώ ο Μορέιρα υπέστη ρήξη μηνίσκου στο φιλικό με τον Θεσπρωτό και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Το ευτυχές με τον διεθνή παίκτη από τη Γουινέα είναι ότι θα γλιτώσει, όπως όλα δείχνουν, το χειρουργείο. Ο Μίνα παραμένει κλινήρης με ίωση, ενώ χτες ο Ηρακλής Μεταξάς δεν είχε στην προπόνηση ούτε τους Σούλη και Γκαρντάφσκι.
Ο Σούλης έχει κι αυτός ίωση, ενώ ο Γκαρντάφακι τραυματίστηκε στην προπόνηση της Πέμπτης. Χθες θα τον εξέταζε ο γιατρός της ομάδας Σταύρος Ριστάνης για να διαπιστώσει αν θα μπορεί να τον υπολογίζει ο Μεταξάς με την συμμετοχή του να κρίνεται αμφίβολη. Η χθεσινή προπόνηση έγινε στο «Ζωσιμάδες» και ήταν διάρκειας περίπου 1 ώρας. Μετά το αρχικό ζέσταμα η χθεσινή προπόνηση περιελάμβανε δίτερμα, με τον Ηρακλή Μεταξά να δίνει έμφαση στην αμυντική τακτική.
Σήμερα το πρωί στις 11:00 ο ΠΑΣ Γιάννινα θα γίνει η τελευταία προπόνηση και θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία. Στη συνέχεια ο Μεταξάς θα ανακοινώσει την αποστολή που θα αναχωρήσει οδικώς για την Αττική το μεσημέρι.
Ο Καραντώνης  «άρχοντας» του αγώνα
Ο Δημήτριος Καραντώνης από την Ημαθία ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Βοηθοί του θα είναι ο Ιορδάνης Δημητριάδης από την Καστοριά και ο Ιωάννης Καραγκιζόπουλος από την Ημαθία, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την Άρτα. Στο VAR θα βρίσκεται ο Ευστάθιος Γκορτσίλας από τη Μακεδονία και AVAR θα είναι η Χρυσούλα Κουρομπίλια από τη Δυτική Αττική. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας θα είναι η Αντωνία Κοκκότου από την Αργολίδα.
«Να συνδυάσουμε καλή  άμυνα και δημιουργία»
Τον συνδυασμό της καλής αμυντικής λειτουργίας που χαρακτηρίζει τον φετινό ΠΑΣ Γιάννινα με την επιθετικότητα που έδειξε η ομάδα κόντρα στην ΑΕΚ, χαρακτήρισε ως σημείο κλειδί για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ο Ηρακλής Μεταξάς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.
Για το πόσο εύκολο είναι να παίξει ο ΠΑΣ τα υπόλοιπα παιχνίδια χωρίς κίνητρο: «Αυτό που προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε στα παιδιά και λίγο το καταφέραμε είναι να μη σκέφτονται ακριβώς έτσι. Γιατί αν σκέφτεσαι έτσι το κίνητρο θα δοθεί τρεις με τέσσερις φορές τον χρόνο. Το κίνητρο είναι σε κάθε παιχνίδι, αυτή η νίκη η χαρά που σου δίνει κάθε παιχνίδι. Το κίνητρο είναι να νιώσουμε τη χαρά μίας νίκης που έχουμε καιρό, αυτό είναι το κίνητρο. Αυτό δεν έχει σχέση με αυτό που είσαι στη βαθμολογία, έχει σχέση με το επόμενο παιχνίδι και από τη στιγμή που βάζω το πόδι μου στο γήπεδο να θέλω να νικήσω τον κάθε αντίπαλο».
Το «κλειδί» για να πάρει ο ΠΑΣ να πάρει θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον πληγωμένο Ολυμπιακό από τον αποκλεισμό του κυπέλλου: «Το «κλειδί» θα είναι να κάνουμε εμείς το δικό μας παιχνίδι όσο καλά το κάναμε επιθετικά με την ΑΕΚ και όσο καλά το κάναμε αμυντικά στα προηγούμενα παιχνίδια. Αν καταφέρουμε αυτά τα δύο κομμάτια να τα δείξουμε όλα σε ένα παιχνίδι τότε δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο».
Για το αν ο Κόντε τραυματίστηκε σε κάποια προπόνηση ή στο παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ. Νομίζαμε ότι δεν είναι τίποτα αλλά τελικά ήταν πιο σοβαρό από ότι πιστεύαμε. Όταν μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό μυϊκά είναι λογικό να προσπαθείς να προστατέψεις τη μια πλευρά και μετά να σε τραβάει η άλλη. Από την άλλη πλευρά ο Κόντε έκανε τόσο προπόνηση μυϊκής δύναμης που δεν καταλαβαίνει όταν υπάρχει βαθιά κάποιος μυϊκός τραυματισμός γιατί οι άλλοι μύες τον προστατεύουνε. Εκεί μάλλον ο ίδιος κορόιδεψε λίγο τον εαυτό του και το σώμα του, γιατί μετά μας ενημέρωσε ότι το ένιωθε και πριν και δεν περίμενε να είναι τίποτα».