Κέντρο Ενημέρωσης για το ποδήλατο στον αθλητικό χώρο της Κιάφας

on .

TSOLHS ELISAF KIAFA 27 4 22

• Ένα σημαντικό βήμα για να καταστούν τα Γιάννενα πόλη φιλική για ποδήλατα αποτελεί η έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Ενημέρωσης για το ποδήλατο, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι στον αθλητικό χώρο της Κιάφας, παρουσία του Δημάρχου Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ.
Το Κέντρο Ενημέρωσης για το ποδήλατο επιδιώκει να αποτελέσει τον χώρο συνάντησης με τους πολίτες και το σημείο εκκίνησης της δύσκολης αυτής προσπάθειας.
Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μια σημαντική δράση στο πλαίσιο της «Μελέτης Ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των πολιτών στον σχεδιασμό ενσωμάτωσης του ποδηλάτου στην καθημερινή ζωή της πόλης», έργο το οποίο υλοποιείται από τις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών.

Συμμετοχικά εργαστήρια
Ο αντιδήμαρχος Γ. Αρλέτος, εστίασε στη συμμετοχή των πολιτών στα στάδια της μελέτης, η οποία θα αποτελέσει κορμό και αναπόσπαστο κομμάτι του όλου σχεδιασμού. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση θα υλοποιηθούν και συμμετοχικά εργαστήρια, ανοιχτά σε πολίτες και φορείς, ώστε οι τελικές προτάσεις να διαμορφωθούν σε στενή συνεργασία της μελετητικής ομάδας, των υπηρεσιών του Δήμου και των πολιτών.
Το Κέντρο Ενημέρωσης για το ποδήλατο θα αποτελέσει τη βάση για την οργάνωση των συμμετοχικών εργαστηρίων, αλλά και για τη συγκέντρωση όσων ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις δράσεις που θα υλοποιηθούν. Η πρώτη θα καταλήξει σε ολοκληρωμένη πρόταση για το σύνολο της πόλης, ενώ η δεύτερη σε σχεδιασμό άμεσης υλοποίησης / εφαρμογής συγκεκριμένων διαδρομών.
Θα διοργανωθούν τέσσερα συμμετοχικά εργαστήρια με το συντονισμό της μελετητικής ομάδας, στα οποία θα εξετασθούν όλες οι παράμετροι για την σταδιακή ενσωμάτωση του ποδηλάτου στην πόλη.

Το Αθλητικό Κέντρο Κιάφας
Το Κέντρο Ενημέρωσης βρίσκεται στο Αθλητικό Κέντρο της Κιάφας, έναν χώρο που κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών βανδαλίστηκε και πλέον έχει αποκατασταθεί πλήρως.
Ειδικότερα τοποθετήθηκαν νέα τέρματα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, καλλωπίστηκε ο περιβάλλων χώρος με τη φύτευση νέων δέντρων και επιδιορθώθηκε το τραπέζι teqball. Έγινε αντικατάσταση στις λάμπες φωτισμού, οι οποίες είχαν σπάσει και ο χώρος πια είναι έτοιμος να φιλοξενήσει μικρούς και μεγάλους.
Όσον αφορά τα βοηθητικά κτήρια, συντηρήθηκαν πριν λίγες μέρες και δυστυχώς στην πορεία υπέστησαν ζημιές. Εκτός όμως από το Κέντρο Ενημέρωσης για το ποδήλατο, παραχωρήθηκε χώρος στην Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων, ο οποίος θα αποτελέσει χώρο συνάθροισης των μελών της, τα οποία ο Δήμος ευχαρίστησε θερμά διότι με τις δικές τους προσπάθειες συνέβαλαν στην ανάδειξη του χώρου καθώς και στον πολιτιστικό σύλλογο Κιάφας.