Ο δήμαρχος Ιωαννίνων παρέδωσε τη λέμβο στον Ολυμπιονίκη Στεφ. Ντούσκο

on .

NTOYSKOS ELISAF BARKA 26 4 22

• Με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Στέφανο Ντούσκο, συναντήθηκε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων. Η επίσκεψη έγινε με αφορμή την παράδοση της λέμβου στον Στέφανο Ντούσκο, δωρεά του Δήμου για την μεγάλη του επιτυχία στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Ο Δήμαρχος συζήτησε με τους ανθρώπους του Ομίλου και εξήρε την προσφορά της κωπηλασίας στην πόλη των Ιωαννίνων. «Είμαστε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου μαζί με τον Ολυμπιονίκη μας Στέφανο Ντούσκο τον οποίο για μία ακόμη φορά ευχαριστούμε για την μεγάλη χαρά που μας έδωσε. Συζητούμε με τους αθλητές και τους ανθρώπους του Ομίλου ενόψει και του πανελληνίου πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο. Η πόλη μας έχει πολύ μεγάλη παράδοση στην κωπηλασία και ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες από τα Γιάννενα καλή επιτυχία» ανέφερε ο Δήμαρχος.

Η λέμβος βρίσκεται ήδη στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ώστε ο Στέφανος Ντούσκος να έχει την δυνατότητα της σωστής προετοιμασίας εν όψει των επόμενων διεθνών αγώνων που θα δώσει. Από την πλευρά του ο Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Δήμο για την αγορά της βάρκας, τονίζοντας ότι «με αυτή την βάρκα μπορώ και κάνω τις προπονήσεις μου. Όταν φεύγω από τα κοινόβια της εθνικής ομάδας και επιστρέφω στον όμιλό μου μπορώ και κάνω τις προπονήσεις με τις ίδιες συνθήκες και δεν χάνω καθόλου. Τους ευχαριστώ που με στηρίζουν ώστε να κάνω το όνειρό του πραγματικότητα και να φέρνω όσο το δυνατό περισσότερα μετάλλια για την Ελλάδα». Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιονίκη, μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα, συνεχίζονται με το παγκόσμιο κύπελλο, τον Μάιο, στο Βελιγράδι και σιγά - σιγά βάζει πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, το 2024. Ο αντιπρόεδρος του Περιβαλλοντικού Ναυταθλητικού Ομίλου Δημήτρης Πάνου ευχαρίστησε εκ μέρους όλων τον Δήμο για την στήριξη στον Ολυμπιονίκη, αναφέροντας ότι «το άθλημα της κωπηλασίας είναι πολύ δύσκολο για τους αθλητές αλλά και για τους Ομίλους που πρέπει να διαθέτουν έναν ακριβό εξοπλισμό.

Εύχομαι με αφορμή το πανελλήνιο πρωτάθλημα, καλή επιτυχία στους αθλητές του ομίλου μας αλλά και του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Η κωπηλασία είναι μία, την αγαπάμε και θέλουμε να είναι πάντα ψηλά».