Πρωταθλήτρια στην Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία η Θύελλα Κατσικάς

on .

KATSIKA 1

 • Την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2021-22 πανηγυρίζει η Θύελλα Κατσικάς, η οποία την τελευταία αγωνιστική επικράτησε 3-2 της Κράψης και  πήρε το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία (15 βαθμούς) με την Καστρίτσα λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. 
Είναι γεγονός ότι η Θύελλα έκανε πραγματικά έναν άθλο στη διαδικασία των play off αφού ξεκίνησε με 0 βαθμούς όταν  γνώρισε την 1η αγωνιστική την ήττα από την Καστρίτσα και η διαφορά πήγε από την Καστρίτσα και την Κράψη στους πέντε, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Γκούρα κατάφεραν και ανέτρεψαν κάθε προγνωστικό και με ένα ντεμαράζ πέντε νικών σε ισάριθμα παιχνίδια πήραν δίκαια το πρωτάθλημα. Στο παιχνίδι με την Κράψη,  η ομάδα της Θύελλας Κατσικάς ήταν αυτή που ήθελε το τρίποντο, μπήκε δυνατά μέσα στο παιχνίδι και κατάφερε στο 30’ να ανοίξει το σκορ με τον Κατσίφα, ενώ στο 33’ «καθάρισε» το ματς με τον Κοντογιάννη να κάνει το 2-0.
Ο Κοντογιάννης στο 38’ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια τυπική διαδικασία με τους γηπεδούχους να ρίχνουν τους ρυθμούς και αυτό συνέβαλε ώστε η Κράψη αρχικά να μειώσει σε 3-1 στο 52’ με κεφαλιά του Νούγια ενώ στο 83’ ο Μαργιόλας διαμόρφωσε το τελικό 3-2.
Με το σφύριγμα της λήξης διοίκηση, προπονητής, παίκτες και φίλαθλοι έγιναν ένα κουβάρι, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος ενώ τα πανηγύρια μεταφέρθηκαν και στην πλατεία του χωριού όπου οι ποδοσφαιριστές γνώρισαν την αποθέωση.
Η Κατσικά μετά τις διακοπές του Πάσχα θα δώσει τον αγώνα για το Super Cup του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με την Κράψη και στις 8 Μαΐου ξεκινάνε τα παιχνίδια μπαράζ για την άνοδο στην Γ΄Εθνική όπου η Θύελλα Κατσικάς θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΠΣ Θεσπρωτίας. 
Διαιτησία: Νέος (Διαμάντης Λ.-Τσάντας).
Κατσικά: Καραμάνης, Ψαρράς, Μελιγγιώτης, Λισγάρας Ε. (51’ Καζαντσίδης), Πάνος, Πολυχρόνης, Γούλας, Τσουμάνης (54’ Μαρούλης), Κοντογιάννης (54’ Ζήκος), Κατσίφας (41’Λισγάρας Ε.), Βαρτζιώτης (73’ Σκούφης).
Κράψη: Σταυρόπουλος, Μαρμούτας (46’ Λεοντίδης), Τσάγκας, Τσίος, Τζίμας (46’ Κωνσταντινίδης), Τσάνης, Τσουμάνης, Γεωργιάδης, Μαργιόλας, Νούγιας, Χριστακόπουλος.
KATSIKA 2
Πανηγυρικός τόνος στις δηλώσεις 
Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο πρόεδρος της Θύελλα Κατσικάς Αλέξανδρος Βαρτζιώτης και στις δηλώσεις του δήλωσε χαρούμενος και περήφανος για αυτό που κατάφερε η ομάδα του, ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον Νίκο Γκούρα, ενώ αφιέρωσε το πρωτάθλημα στον Μπάμπη Κατζιώτη που είχε υποβληθεί σε εγχείριση χιαστού και έχασε τη χρόνια.
Για το αν υπάρχει σχεδιασμός σε περίπτωση που ανέβει στη Γ’ Εθνική: «Η Κατσικά θα προσπαθήσει να πάει στη Γ’ Εθνική. Αν βάλεις την ιστορία της και τη δυναμική της η ομάδα πρέπει να πάει στη Γ΄ Εθνική. Κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις τώρα που είμαστε πρωταθλητές, να βρούμε τα χρήματα ώστε να πάμε την ομάδα εκεί που πρέπει να είναι. Αυτό είναι θέμα γενικού αρχηγού, τεχνικού διευθυντή και προπονητή, εμείς τα κεφάλια κάτω μαζεύουμε μανίκια και δουλεύουμε».
Για το αν θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία ο Νίκος Γκούρας: «Εννοείται. Ταιριάζουν  τα χνώτα μας, η φιλοσοφία μας και είναι ένα παιδί από το χωριό. Τον εμπιστευόμαστε και η χημεία μας είναι πολύ καλή».
Για το που αφιερώνει το πρωτάθλημα: «Στον κόσμο και τον Μπάμπη Κατζιώτη».
Ο εκ των αρχηγών της ομάδας Γιώργος Μαρούλης δήλωσε: «Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Περάσαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά, είχαμε τραυματισμούς και λόγω Covid και κάποια παιδιά δεν έχουν επανέλθει ακόμα. Οι παίκτες έδωσαν σε όλη την φετινή χρονιά των καλύτερό τους εαυτό, ξεκινήσαμε με μείον δύο βαθμούς, φτάσαμε την πρώτη αγωνιστική να είμαστε στο μείον πέντε από τον τίτλο, και μας είχαν όλους ξεγραμένους. Όλη αυτή την περίοδο των πλεί οφ, κάναμε καθημερινά προπονήσεις και προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και πήραμε αυτό που αξίζουμε στο τέλος».
Για το που αφιερώνει αυτό το πρωτάθλημα: «Το αφιερώνω στον πατέρα μου, τον οποίο ξέρετε πως τον έχω χάσει και σε όλον αυτόν τον κόσμο».
Ο προπονητής της Θύελλας Κατσικάς Νίκος Γκούρας δήλωσε: «Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια αυτό που αισθάνομαι, είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος. Από την πρώτη μέρα πίστεψα σε αυτά τα παιδιά και τους είχα πει πως μπορούμε να είμαστε οι πρωταθλητές. Το πίστεψαν και τα παιδιά και δούλεψαν για αυτό, και δικαιωθήκαμε στο τέλος.  Ακόμα και στην πρώτη αγωνιστική που χάσαμε το πρώτο ντέρμπι, τους είπα ότι για να είμαστε πρωταθλητές, πρέπει να κάνουμε το 5 στα 5, πεισμώσαμε  και πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτά τα παιδιά, που πίστεψαν σε μένα, στην διοίκηση, στον κόσμο και στον φροντιστή της ομάδας, που ήταν από την αρχή εδώ και είχαμε ότι θέλουμε. Πιστέψαν όλοι, δουλέψαν όλοι, ο καθένας από το κομμάτι του, φτάσαμε την ομάδα εδώ που άξιζε. Νομίζω είμαστε δίκαια και άξιοι πρωταθλητές, δεν νομίζω πως μπορεί να το αμφισβητήσει κάποιος αυτό, είμαι πολύ χαρούμενος».
Για τους αγώνες μπαράζ: «Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι ημέρα γιορτής, ημέρα χαράς, συνεχίζουμε την ιστορία που έχει αυτή η ομάδα, θα το χαρούμε, θα το γιορτάσουμε, αλλά θα δουλέψουμε και για την επόμενη ημέρα, όπως ξέρετε ακολουθούν τα μπαράζ, τα πλει οφ ανόδου για την Γ εθνική, κάτι που θέλουμε να πετύχουμε, και πιστεύω να βάλουμε όλες τις δυνάμεις μας να τα καταφέρουμε».
Για τον κόσμο της ομάδας: «Ἐνα  ευχαριστώ νομίζω είναι το λιγότερο,  για αυτά τα παιδιά, μας ακολουθούν συνέχεια, είναι η δύναμή μας, ο δωδέκατος παίκτης μας, μας δίνουν φτερά σε όλους τους αγώνες και όταν η ομάδα δεν είναι καλά, είναι αυτοί που μας ξεσηκώνουν»
 Πίνδος Κόνιτσας- Αγρ. Καστρίτσας 0-1 
• Το καθήκον της έκανε η Καστρίτσα και πήρε τη νίκη  με 0-1 μέσα στην Κόνιτσα με γκολ του Θανάση όμως δεν της έφτανε αυτό μιας και την ίδια ώρα η Κατσικά κέρδισε 3-2 την Κράψη και στο νήμα στέφθηκε πρωταθλήτρια έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων.
Η Κόνιτσα τερμάτισε τη διαδικασία των play off χωρίς να πάρει κάποιο βαθμό. Το παιχνίδι δεν είχε να προσφέρει πολλά πράγματα με τις δύο ομάδες να έχουν η καθεμία τις δικές της ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να το καταφέρνουν στο 56’ με τον Θανάση, γκολ που έμελλε να διαμορφώσει και το τελικό αποτέλεσμα.
Διαιτησία: Τασιούλας (Κόλλιας- Γεωργίου) 
Πίνδος Κόνιτσας(Στέλιος Σιώτας): Χατζηρούμπης, Ρούστα(46’ Σπανός Χ), Πεπόνης (63’ Δημόπουλος), Λάμπρου Λ, Σπανός Αλ (72’ Βλάχος Π), Μήτσος, Κίτσος, Ντεντόπουλος (72’ Γαιτανίδης), Κυρτζόγλου(63’ Σπανός Δ), Χαλούλος, Μουρεχίδης. 
Αγροτικός Καστρίτσας(Αποστόλης Τόλης): Διαμάντης, Καλλιοτζής, Διαμαντόπουλος, Μπίζιος, Νικολάου, Σπαλιάρας (87’ Κατσιμάνης), Ηλίας Απ, Κασίμης, Θανάσης, Ηλίας Μ, Δήμος (72’ Τσεκούρας).
Τα αποτελέσματα
Θύελλα Κατσικάς - Κράψη 3-2
Πίνδος Κόνιτσας – Αγροτικός Καστρίτσας 0-1
Η τελική βαθμολογία
Θύελλα Κατσικάς           15
Αγροτικός Καστρίτσας    15
ΠΑΣ Κράψης         9
Πίνδος Κόνιτσας              0