Πρωταθλήτρια στον Α' Όμιλο της Β' η Αμφιθέα

on .

 AMFITHEA APONOMH

• Το πρωτάθλημα του Α’ Ομίλου της Β’ Ερασιτεχνικής κατέκτησε η Αμφιθέα, καθώς επικράτησε με 6-0 των Αμπελοκήπων στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής στην έδρα της με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα πανηγυρικό.

Όμορφη ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Αμφιθέας πριν, κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και στο τέλος όπου πανηγύρισαν με τη ψυχή τους την ιστορική άνοδο στην Α’ Κατηγορία αλλά και τη φιέστα που ακολούθησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο αγωνιστικό σκέλος, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γκούμας που μοίρασε τρεις ασίστ στο πρώτο μέρος.
Το 1-0 ήρθε στο 5’ με πλασέ του Κολόκα από σέντρα του Γκούμα. Στο 13’ οι Αμπελόκηποι έχασαν τεράστια φάση με τον Γιαννάκη που αστόχησε εξ’ επαφής, ενώ στο 15’ από σέντρα και πάλι του Γκούμα, η μπάλα πέρασε από τον Βλαχόπουλο και ο επερχόμενος Ανδρέου την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0. Στο 43’ήρθε το 3-0 με καρφωτή κεφαλιά του Βλαχόπουλου από τη σέντρα του Γκούμα από τα δεξιά.
Στην επανάληψη, η Αμφιθέα μπήκε και πάλι ορεξάτη και στο 53’ ο Μπαρούτας αστόχησε από κοντά. Το 4-0 ήρθε στο 57’ με σουτ του Γκίτσα από το ύψος της περιοχής. Στο 68’ η Αμφιθέα έκανε πέντε τα τέρματά της, μιας και ο Κολόκας σε σέντρα σουτ από πλάγια έστειλε τη μπάλα πρώτα στο απέναντι δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα για το 5-0 μέσα σε αποθέωση. Το τελικό 6-0 διαμορφώθηκε στο 84’ με πλασέ του Ανδρέου.
Διαιτησία: Νέος (Πάνος Σ- Αλεξίου)
Αμφιθέα Γιώργος Πότσης): Γκουγιάννος, Γκίτσας, Μπαρούτας, Παπάζης (Μήτος 67΄), Τσουμάγκας (Σδούκος 80΄), Καραγιάννης, Γκούμας (Νικολόπουλος 80΄), Ανδρέου, Κολόκας (Πιλιάφας 71΄), Βλαχόπουλος (Λιάπης 80΄), Μπουτοβίνας
Αμπελόκηποι (Κώστας Λιόλιος): Κατσιγιάννης, Γεωργαλής Θ., Τσιούρης, Γαλάνης, Βλαχιώτης (Γεωργαλής Γ. 71΄), Έξαρχος, Γιαννάκης (Δήμος 60΄), Πολίτης, Καρίτσος, Αγγέλης, Παπαδημητρίου.
Η απονομή στην Αμφιθέα
Άκρως πανηγυρικό ήταν το κλίμα το απόγευμα του Σαββάτου στην Αμφιθέα, καθώς ο Αστέρας πανηγύρισε όχι μόνο την άνοδό του στην Α' Ερασιτεχνική για πρώτη φορά στην ιστορία του αλλά στο τελευταίο παιχνίδι με τους Αμπελόκηπους εξασφάλισε και την κατάκτηση του πρωταθλήματος του Α' Ομίλου της Β΄ Κατηγορίας. Με τη λήξη της αναμέτρησης, ποδοσφαιριστές, προπονητής, διοικούντες και φίλαθλοι της ομάδας έγιναν ένα κουβάρι και πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με βεγγαλικά, κόρνες, καπνογόνα και σαμπάνιες να δίνουν ακόμη πιο εορταστικό τόνο. Στη φιέστα παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ Κώστας Βρακάς, ο Γραμματέας Παν. Δαβής, ο Ταμίας Κώστας Λιανός και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος Σωτήρης Τριανταφυλλίδης. Έγινε η απονομή των μεταλλίων και του Κυπέλλου στον αρχηγό του Αστέρα Αμφιθέας, Σταύρο Κολόκα.
Κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, υπήρξαν κάποιες βραβεύσεις σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην ομάδα της Αμφιθέας. Στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αμφιθέας Γιάννη Θάνο, στον περιφερειακό σύμβουλο και παλιό πρόεδρο της ομάδας Χάρη Λιούρη, ενώ παρέλαβε τιμή και ο γιος του αείμνηστου Μιχάλη Παπαθανασίου, Πέτρος καθώς ο πατέρας του ήταν από τους πιο φανατικούς φιλάθλους στην ομάδα και δεν είχε χάσει ούτε ένα αγώνα της ομάδας. Παρών στις βραβεύσεις ήταν και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας, ο οποίος είναι από την Αμφιθέα.

KASTRO KEFALOBRYSO

 Κάστρο- Κεφαλόβρυσο 0-1 

• Αυλαία για τον Α΄ όμιλο της Β ερασιτεχνικής κατηγορίας και στο γήπεδο της Λιμνοπούλας, η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου επικράτησε με 0-1 του ΠΑΣ Κάστρου και πανηγυρίζει και επίσημα την άνοδο της στην Α ερασιτεχνική κατηγορία, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση του πίνακα της βαθμολογίας.
Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις, και ο ρυθμός ήταν αρκετά υποτονικός, με το γκολ των φιλοξενούμενων να είναι και η πιο ουσιαστική στιγμή. Ανώτεροι και πιο δραστήριοι στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Μπάμπη Ρούντα, οι οποίοι είχαν την κατοχή, χωρίς όμως να είναι εύστοχοι. Μόλις στο 6΄ το δυνατό σουτ του Πότση πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 10΄ το σουτ του Καμονά απέκρουσε ο Παπαπέτρου. Στο 26΄ απείλησαν για πρώτη φορά και οι γηπεδούχοι, όταν ο Κουκουθάκης έδωσε στον Τσαραώση με την κεφαλιά του τελευταίου να περνά ψηλά από την αντίπαλη εστία.
Στο 38΄ ο Κώστας Γιαννάκης από θέση βολής επιχείρησε το σουτ, με τον νεαρό Παπαπέτρου να αποκρούει και πάλι την μπάλα.
Στο δεύτερο μέρος η πρώτη ευκαιρία ανήκε και πάλι στο Κεφαλόβρυσο, όταν στο 51΄ από φάση διαρκείας στα καρέ του Παπαπέτρου το σουτ του Καμονά πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 53΄ η σέντρα του Γιαννάκη έφτασε τέλεια στον Γιόγιακα, με το πλασέ του ωστόσο να καταλήγει στην αγκαλιά του νεαρού τερματοφύλακα. Λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Τζώρτζης βρήκε με το χέρι την μπάλα εντός περιοχής, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει το πέναλτι και τον Γιαννάκη να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα, πετυχαίνοντας παράλληλα και το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές προς το τέλος του αγώνα και στο 73΄ ο Στρακόσας βρήκε τον Τσαραώση, η κεφαλιά του οποίου πέρασα αρκετά ψηλά από τα δοκάρια του Γεωλδάση.
Η επόμενη φάση ανήκε στο Κεφαλόβρυσο, με τον Ταχιά να βρίσκει ωραία τον Γιόγιακα, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Παπαπέτρου, με τον τελευταίο να πομακρύνει τον κίνδυνο.
Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Χάλκης-Κολιοφούκας)
ΠΑΣ Κάστρου (Βαγγέλης Κουκουθάκης): Παπαπέτρου, Παντούλας, Στρακόσας, Παπαυγέρης, Κουκουθάκης, Πάτσης, Τραγουδάρας, Τζώρτζης, Δρόσος, Τσαραώσης, Γκόνης.
Αναγεν. Κεφαλόβρυσου (Μπάμπης Ρούντας): Γεωλδάσης, Νασούλας, Κολέμπας, Τάσιος, Πότσης Α. (46΄ Γιόγιακας), Ταχιάς, Τσάγκας, Ντόντης (59΄ Μακολλάρι Κ.), Γιαννάκης (73΄ Μπάγιας), Πότσης Σ. Καμονάς (59΄ Μπασιος, (67΄ λ. τρ. Γκορίτσας).
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

 Βελισσάριο- Βουνοπλαγιά 1-1 

• Στο τελευταίο τους παιχνίδι για την αγωνιστική περίοδο 2021-22 Βελισσάριο και Βουνοπλαγιά μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις αφού αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 19’ με τον Τσίτσο. Στο 23’ ο Τσίτσος είχε δοκάρι για την Βουνοπλαγιά. Το Βελισσάριο απάντησε στο 26’ με τον Τσακιρίδη να κάνει το σουτ η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην επιστροφή της ο Κόκκινος την έστειλε στα δίχτυα του Καραγιάννη ισοφαρίζοντας 1-1.
Στο δεύτερο μέρος δεν είχαμε φάσεις και η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία καταγράφηκε στο 66’ και ήταν για την Βουνοπλαγιά όταν ο Μαντζούκας εκτέλεσε φάουλ, ο Χαρίσης έκανε την κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι.
Διαιτησία: Μητρογιάννης (Παπαδόπουλος Γ. - Τζίμα).
Βελισσσάριο: Μπάρκας, Παπαευθυμίου (46’ Γιώτης), Ναστούλης, Μανώλης, Σιάμος, Βάλαρης, Αμβράζης, Σακαρέλης, Κόκκινος, Τσακιρίδης, Θεμελής (72’ Δημητρίου).
Βουνοπλαγιά: Καραγιάννης, Σίσκας (87’ Παγούνας), Γκροπάσι, Καπρινιώτης, Σμπόνιας, Τσίτσος, Βλάχος (83’ Ευθυμίου), Πούλιος, Χαρίσης, Περιχάνα, Μαντζούκας (71’ Κολιός).

(26η Αγωνιστική τελευταία)
Αμφιθέα – Αμπελόκηποι 6-0
Βελισσάριο – Βουνοπλαγιά 1-1
Περίβλεπτος - ΑΕ Γιάννενα 8-0
Κάστρο – Κεφαλόβρυσο 0-1
Πανζαγορισιακός – Κληματιά 0-3 (α.α.)
Κόντσικα – Πεντέλη 0-3 (α.α.)
Ρεπό: Πετσάλι.
H BAΘMOΛOΓIA (τελευταία)
(σε 26 ματς)
1.Αμφιθέα** 64 73-18
2.Κεφαλόβρυσο** 62 78-21
3.Αμπελόκηποι** 46 51-24
4.Περίβλεπτος** 42 62-45
5.Βουνοπλαγιά** 41 45-36
6.Κάστρο** 37 55-42
7.Κληματιά*** 30 40-32
8.Πεντέλη*** 30 43-45
9.ΑΕ Γιάννενα** 29 35-45
10.Βελισσάριο **28 36-47
11.Πετσάλι** 19 32-76
12.Πανζαγορισιακός**** 10 11-64
13.Κόντσικα*** 1 3-69
* Έχουν δύο ματς λιγότερα
** Έχει τρία ματς λιγότερα
*** Έχουν τέσσερα ματς λιγότερα