Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει ΑΕΚ…

on .

PAS FILATHLOI GHPEDO

• Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το χθεσινό ρεπό που τους έδωσε ο Ηρακλής Μεταξάς και θα μπει στην τελική ευθεία η προετοιμασία για την αναμέτρηση της Μεγάλης Δευτέρας (6 μ.μ.) με αντίπαλο την ΑΕΚ στο στο «Ζωσιμάδες» για την 5η αγωνιστική των Play Off της Super League.
Το ευχάριστο για τον Ηρακλή Μεταξά είναι ότι στην προπόνηση της Τετάρτης είδε να μπαίνουν σε κανονικό ρυθμό οι Κόντε, Ντομίνγκεθ και Σνάιντερ, ποδοσφαιριστές βασικοί και πολύτιμοι στη γιαννιώτικη ομάδα. Ο Κόντε επιστρέφει μετά από απουσία 7 μηνών λόγω της ρήξης χιαστών και του χειρουργείου στο οποίο υποβλήθηκε επομένως η επάνοδος του θα γίνει συντηρητικά και σταδιακά.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται στην 6η θέση με 43 βαθμούς, πέντε λιγότερους από την ΑΕΚ και θα διεκδικήσει την πρώτη του νίκη στη διαδικασία των play off μετά από 3 συνεχόμενες ισοπαλίες. Είναι το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας της Ηπείρου πριν τις διακοπές του Πάσχα και για αυτό οι παίκτες θέλουν να δώσουν χαρά στους Γιαννιώτες φιλάθλους πριν τις γιορτινές ημέρες. Άλλωστε αναμένεται και να πάλι αρκετός κόσμος στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων, όπως συνέβη και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό παρότι η αναμέτρηση με την ΑΕΚ είναι εντός της Μεγάλης Εβδομάδας και η αγορά θα είναι ανοιχτή την ώρα του αγώνα λόγω του εορταστικού ωραρίου που ακολουθείται.
Να σημειωθεί ότι ο αγώνας ήταν αρχικά προγραμματισμένος να διεξαχθεί Κυριακή, όπως άλλωστε όλες οι αναμετρήσεις των Play Off, ενώ τα Play Out γίνονται Σάββατα, όμως άλλαξε η ημέρα του αγώνα κατόπιν αιτήματος της ΑΕΚ.
Ο λόγος έχει να κάνει με τη διαμονή της αποστολής της «Ένωσης» στα Ιωάννινα. Στην πόλη διεξάγεται από χτες 14 μέχρι την Κυριακή 17 Απριλίου Πανελλήνιο Συνέδριο που διεξάγεται από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με τη συμμετοχή εκατοντάδων καρδιολόγων από όλη την Ελλάδα. Ως εκ τούτου, τα ξενοδοχεία της πόλης είναι ασφυκτικά γεμάτα και οι ιθύνοντες της ΑΕΚ δεν κατάφεραν να βρουν διαθεσιμότητα. Έτσι ζήτησαν εγγράφως από την Super League την αλλαγή της ημέρας του αγώνα, κάτι το οποίο έγινε δεκτό από τη διοργανώτρια αρχή.

Σήμερα η εκδίκαση  του ΠΑΣ
Για χτες Πέμπτη στις 13:00 είχε οριστεί η εκδίκαση της κλήσης του ΠΑΣ Γιάννινα σε απολογία για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο η εκδίκαση πήρε αναβολή για σήμερα Παρασκευή στις 12:00. Στις χτεσινές αποφάσεις πάντως η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΣ, η ΑΕΚ, τιμωρήθηκε με 8.500 ευρώ πρόστιμο για συμπεριφορά φιλάθλων στην εντός έδρας ήττα από τον Άρη στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Ατρόμητος με 2.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ απαλλάχθηκε ο μεγαλομέτοχος Γιώργος Σπανός.

Τέλος στα απλά εισιτήρια  των οργανωμένων
Τέλος στα απλά εισιτήρια στις θύρες των οργανωμένων βάζει με υπουργική απόφαση ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Η απόφαση εντάσσεται στα μέτρα για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας και η κυβερνητική απόφαση που δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως είναι μέχρι τις 31 Ιουλίου. Σύμφωνα με αυτή δικαίωμα εισόδου στις θύρες των οργανωμένων θα έχουν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας.
Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει ότι:
Προς τον σκοπό πρόληψης και αποτροπής φαινομένων βίας στον αθλητισμό, εντός των αγωνιστικών χώρων, θεσπίζονται έκτακτα προληπτικά μέτρα ως εξής:
Έως και την 31-07-2022 στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στις οποίες διεξάγονται αγώνες α) των εθνικών πρωταθλημάτων επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 1) και της Α2 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 2), β) της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας ποδοσφαίρου ανδρών και γ) της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης ανδρών (Βasket League) απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων στα τμήματα των κερκίδων (θύρες, διαζώματα κ.λπ.), στα οποία η γηπεδούχος ομάδα έχει διαθέσει τα χαμηλότερης τιμής προαγορασμένα για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο εισιτήρια («διαρκείας»).
Στους αγώνες και στα τμήματα των κερκίδων των αθλητικών εγκαταστάσεων του προηγούμενου εδαφίου επιτρέπεται η παρουσία μόνον κατόχων προαγορασμένων για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο εισιτηρίων («διαρκείας»).